App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bergsjön Göteborg

Hej Liten fråga om någon bor i Göteborg. Hur är läget att bosätta sig i Bergsjön? Min man jobbar i göteborg och vi väntar smått så vi vill ju så gärna bo tillsammans innan bebis kommer. Går inte få tag i lägenhet där vi vill bo  så nu min man desperat och hittat en lägenhet i Bergsjön. Hur är det bo där? Har tre barn , så det skolor och så man undrar över. Är ju en lantis så ingen koll. Hoppas på lite råd och tips. Tack från en nervös gravid mamma

2014-05-23
Anapana
Anapana
Barn på 3 år

Tack alla , betyder mycket era åsikter. I nu läget så gäller det för oss att ta det vi får för att kunna vara tillsammans. Jobbigt bo 20 mil ifrån varandra och med en liten på väg. Så detta är en nödlösning tills vi får lägenhet i det området vi vill bo i :) vi varit i kontakt med så många och fått råder ta denna lägenhet. Vi får göra det bästa av detta. Då ännu en gång tack för visat intresse och svarat.

2014-05-26
Anapana
Anapana

Problemet med många av gbgs förorter är ju att det sätts för många invandrare på en och samma ställe istället för och integrera dom lite överallt. Bergsjön består till större delen invandrare vilket innebär sämre status både på bostäder och förskola/skola.

Personligen skulle jag aldrig kunna tänka mig att bo i Bergsjön av många olika anledningar.

Det finns mycket missbruk och det förekommer mycket våldsamheter där. Tyvärr!

Så försök hitta nåt bättre ställe att bo på är mitt råd.

2014-05-23
Fideli73
Fideli73

Tack för all respons. Det skönt få info, tyvärr är det ett års väntetid på boende så man vet inte hur man ska vända sig. Ska ha bebis i sep så vi måste läsa boende :)

2014-05-23
Anapana
Anapana

Jag skulle helt klart undvika det om ni har möjlighet. framförallt för barnens skolor osv. Håller med föregående talare, bättre isf att söka sig lite utanför såsom Lerum, Partille, Sävedalen, Kungsbacka m.m.. bättre områden att växa upp i. Bor själv i Göteborg och vet hur svår bostadsmarknaden är här, framförallt om man inte har möjlighet att köpa lägenhet. Har ni det finns det massa "billigare" områden som är okej!

2014-05-23
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 4 månader

bergsjön, angered, tynnered, hisings backa är områden att undvika. är själv uppvuxen i en av dessa förorter. mitt tips är att söka lite utanför stan i kranskommunerna ex. ale, kungälv, öckerö, partille, lerum, härryda. bra kommunikationer in till centrum med pendeltåg eller buss. lycka till !!!

2014-05-23
Sunsweet
Sunsweet

Ok, låter inte så lovande :( svårt med boende i Göteborg. Läst massa negativt om Bergsjön så man blir tveksam

2014-05-23
Anapana
Anapana

Hej! Har aldrig bott i Bergsjön men ryktesväger är det inte det bästa området. Ganska hårt klimat på skolorna misstänker jag men detta är ju bara mina antaganden. Lycka till med allt!

2014-05-23
Mallert
Mallert
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...