App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Byta ut amningen

Hur har ni gjort när ni byter ut amning till måltider? Är det något speciellt mål ni byter ut och hur ser upplägget ut för dagen? Min son är snart 6 månader. Han får gröt på morgonen efter första amningen och sen får han smaka på lite smakisar. Jag helammar nämligen. Funderar på om jag ska satsa på att ha kvar amningen på kväll och morgon men att han får mat mellan där?:) svårt de här när de är första barnet.

2014-05-20
Hannabeerglund
Hannabeerglund

Då har ett litet hm iallafall :) jo jag vet att välling är som gröt. Men jo jag vill sluta amma helt vid 6 mönstra ålder. Men då byter jag bara ut med ersättning mellan måltiderna :)

2014-05-21
Hannabeerglund
Hannabeerglund

Innan jag slutade amma gjorde jag också så, gav mat först och ammade lite efter. Men då han inte blev mätt på det fick han ersättning också. Jag tyckte att frukostgröten och lunch/middagen var lättast att byta ut för då var han hungrigast och på bäst humör.. tror att det är lättast att byta ut de målen där de små är på bäst humör.. och låt dem pilla med mat själva :)

2014-05-21
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 6 månader

Min son är åtta månader och får gröt till frukost (ca kl:8), mellanmål vid elva - typ macka och lite grönsaker som han får pilla med själv, lunch vid 14 (2/3 burk - lagar själv - och lite fruktpuré), gröt vid 17 och sen en flaska välling innan läggdags.. har inte ätit på nätterna de senaste två veckorna. Innan det fick han ersättning en gång på natten.

2014-05-21
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 6 månader

Jo så gör jag :) ammar efter att han fått gröt på morgon osv. Men jag känner att jag vill amma till han är 6 månader och de är typ 3 veckor kvar(personliga skäl) men då går jag ju över till välling antagligen?

2014-05-21
Hannabeerglund
Hannabeerglund

Min sambo gjorde egen bananpure med lite citron i som vi frös in och en morot/potatis/vitlök puré som vi också frös in. Tyckte de va lättare och det blev mindre portioner då vi frös in i isblock och det blir inte lika mycket svinn som när man köper en burk. Än så länge är jag inte heller stenhård på när han får äta. Oftast får han välling/gröt vid tio elva när ja äter. Sen går han äta mat vid fyra men då äter inte vi och sen välling på kvällen vid sex sju när vi äter middag. För våran del så känner jag att matrutinerna får komma sen när han äter mer för just nu är det mer smakportioner så

2014-05-21
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 7 månader

Jag har jätte svårt med martrutinerna, så hon ska äta mer än vad hon ska dricka? Vad kan man ge till mellanmål? Har försökt med smoothies och fruktpureer i burk hon ratar dom totalt!!!! Jag brukar vakna vid 9, ger henne gröt, vid 11 får hon ersättning och ska sova en stund, hon brukar vakna vid 12, sen får hon ersättning fram till kl 3 eller 4 då blir det burk mat. Dom gånger hon äter burkmaten så får hon ersättning efter det och hela natten. Dom gånger hon inte äter burkmaten får hon gröt en stund innan hon ska sova.. Jag har precis flyttat och ska boka en ny tid hos den nya BVC.. Det känns inte alla tillräckligt och jag är så orolig att jag gör fel, känns som att hon ska äta mer, hon är ju ändå 7 mån.

2014-05-20
batgirl
batgirl

Jag har så svårt för det här. Min dotter är 7 mån snart och jag vet inte hur jag ska göra med maten vad ska hon äta när?????? Hon brukar få gröt runt 10 tiden (innan det blir det ersättning) sen efter gröten blir det ersättning fram till 15-16.00 då blir det någon halv burk med mat, (köpta) och sen ersättning fram tills hon ska sova. Vissa dagar äter hon inte gröten då får hon gröt senare under dagen, och ibland äter hon inte heller burkmaten så har tänkt på att börja laga egen mat till henne.. Men känns som att jag är helt vilse med det hära med mat för så små barn, det är min första. sen känns det som att hon borde äta oftare för att hon är ju så stor nu hur kan hon endast bli mätt på ersättningen? Gahhhhhhhh

2014-05-20
batgirl
batgirl

Min son är snart sju månader och jag ammar när vi vaknar, efter någon timme blir de lite välling och sen ammas han fram till ca 4 tiden och då blir de puré. Sedan vid sex sju blir de välling eller gröt. Ammas även på natten en till två gånger. Jag börjar så tills jag märker att han vill äta puré oftare och om någon vecka ska jag börja ge lunch med. Får se när van själv vill sluta amma. Välling och gröt är ingen höjdare än så brukar amma lite efter de så han blir mätt

2014-05-20
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...