App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad är detta?!

I onsdags när vi lämnade vår 21 månader gamla son på dagis kräktes han i bilen. Bara att vända hem igen. Sen hände inget mer på hela dagen men på natten hostade han krfatigt tills han kräktes och somnade sen om. Igår hade han inte så stor aptit men pillade i sig lite och fick i sig lite vätska. På em fick han diareé men annars inget annat förutom sämre aptit. Han ville inte ha nån välling igår kväll vilket är mycket ovanligt. I natt hostade han som en tok tills han fick upp det lilla som fanns i magen och sen kom bara slem och det lilla vatten vi lyckades få i honom. Tog ett ag innan hostan la sig men sen somna han om. Imorse hade han diareé och spydde upp den lilla välling han fått i sig. Han är hungrig idag och visar att han vill ha att äta. Nån som känner igen detta? Tycker inte det beter sig som en "vanlig" magsjuka eftersom han kräks i samband med sina hostattacker och bara på natten (förutom i morse). Men att han har diareé också tyder ju på magsjuka eller? Ingen feber iallafall...Tar gärna emot tips och ideér.

2014-05-16
Mullvad112
Mullvad112
Barn på 2 år och 2 månader

Olivolja är bra vid magsjuka...jag brukade blanda en tesked i saft o ge att dricka.

2014-05-17
Suzz78
Suzz78

Vår lilla va magsjuk förra veckan. Han kräktes bara på kvällen efter vällingen, eller så vaknade han av en hostattack på natten å kräktes till slut. Han hade också diarré, först dagen hade han feber. Ringde 1177 för att få råd om vad man ska få honom att äta som en bra för magen, de dom sa va att man ska undvika mjölk, juice, blåbärssoppa, dricka klara drycker, mycket vatten. Te e bra, inte örtte utan svart te. Undvika för söt saker. Saltbalansen e rätt off när dom blir sjuka så hon sa att de e bra att få i honom saker med lite sälta, t.ex. Rån med smör på, rostat bröd med smör. Överkokt ris kan dom pilla i sig själva lätt, kokt fisk skulle var bra med kokt potatis å smör. Undvika fibrer, sallad med mycket fibrer, bröd med fibrer, gröt å välling med fibrer. Vi körde på majsvälling å risgröt å magen blev bra ganska fort efter det, hans bajs va ju nästan bara vatten, efter byte av välling å gröt blev bajset normalt nästan direkt, samt att han heller inte kräkas mer, antar att magen hade lättare för att hantera bl.a. majsvällingen, fibrer e för svårsmält för magen. Hoppas den här var till hjälp å krya på den lilla.

2014-05-16
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 6 månader

Min dotter kräks nästan alltid vid hosta hon blir så tjock i halsen av allt skem så därför kommer det upp igen men ring Vc eller Bvc och rådfråga vad det kan vara och hur du ska göra

2014-05-16
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 5 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...