App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Snitt. Ja e så jäv*a rädd så ja tror ja dör snart!

Ska göra mitt andra snitt om en vecka. Första var ett akutsnitt som var katastrofalt. Dom opererade utan bedövning, han satt fast då dom dragit fast honom i mitt bäcken med sugklockan, operationen tog superlång tid. Kändes som jag helt ärligt höll på å ge upp när dom inte fick stopp på blödningen. Helt utlämnad, sambon ute med barnet, ingen pratade med mig utan det var bara kaos å panik där inne, dess utom hade ja fått nå extra då min bedövning inte tog (läs sattes FEL bedövning) så jag kunde inte göra mig själv hörd heller.. Nu är det då dax för att FRIVILLIGT lägga sig på det där j*vla bordet.. (Blev gravid trotts prev medel, så var inte planerat) Har pratat med aurora men det var ju värdelöst. Bara berätta hur förra gick till å så informerade hon om hur ett snitt går till :/ "Du kommer bli väl omhändertagen, dom är väldigt duktiga här, du ska se att dom lyckas vinna ditt förtroende." Ja för de gick ju så bra sist, ja för dom var ju vääääldigt duktiga sist, ja för det är ju EFTER allt jag vill ha förtroende för dom... Nu e de bara en vecka kvar. Jag längtar så efter våran lilla bebis, men jag vill inte VILL INTE operera mig. Ja är verkligen helt ärligt skräckslagen å ingen verkar fatta utan säger bara att det kommer gå bra... Jag har panik!

2014-05-15
gullvippa
gullvippa

gullvippa, jag har också tänkt kräva ett till snitt nu när vi ska ha syskon i september. jag anmälde först när dottern var 9 månader, man kan anmäla i 2 år efter händelsen och för min del var det som att en sten lyftes bort från hjärtat när jag lade anmälan på lådan. lycka till.

2014-05-16
Sunsweet
Sunsweet

Ville få sövt men fick inte igenom det. För stora risker för barnet å de vill ja ju inte.

Narkosläkaren frågade ett tiotal gånger om jag kände benen (vilket jag gjorde och visade även att jag kunde lyfta på dom) kände dock inte när han tillslut nöp i magen. Operationen tog så lång tid så bedövningen avtog.

Dagen efter kom en läkare in och sa " ja, det var ju beklagligt att du fick fel bedövning, men det hade ju gått att operera i den oxå om den bara suttit som den skulle"


Känns ju betryggande att läkarna inte ens vet va dom sysslar med å att han DESS UTOM måste trott han gav mig bedövningen som ska bedöva från bröst å ner ist för bara runt bålen...

2014-05-16
gullvippa
gullvippa

Sunsweet var på Nus. Norrlands universitets sjukhus. Umeå.

2014-05-15
gullvippa
gullvippa

Ja fick en infektion så hade en sänka på 300, var sjuk rätt längd. Tog lång tid å ta till mig sonen å helt ärligt orkade jag inte anmäla, grät bara så fort ja tänkte på det. Grät bara ja såg ärret. Först nu ja börjat bli "normal" å kan prata om det osv.

2014-05-15
gullvippa
gullvippa

gullvippa, jag var med om ett ungefär likadant kejsarsnitt med min dotter. var inte heller bedövad... har du anmält händelsen till ivo? vilket sjukhus var detta på?

2014-05-15
Sunsweet
Sunsweet

Fast ett planerat snitt måste väl vara MYCKET säkrare än ett akutsnitt? Barnet har väl inte kommit långt ner i bäckenet? Och man kan väl få mediciner som gör blödningen mycket mindre (i förväg alltså)?

 

Fast allt detta vet du säkert innan och jag inser att det enda jag kan göra är att skicka en cyberkram och hålla tummarna för dej. FÖrstår att du får panik, men försök att prata med en kurator eller psykolog så fort som möjligt. Finns det möjlighet att prata med tex en kris-terapeut så kan du få lite redkap att ta till när paniken tar över.

2014-05-15
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...