App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bada bubbelpool

När jag googlar på bubbelpool och gravid så kommer massa olika svar upp! Och barnmorskan svarar inte när jag ringer! Så nu frågar jag er om ni kan detta, kan man bada bubbelpool om man är gravid? Jag är i v 20 och vi tänkte ge svärmor en dag på spa och vi ska självklart följa med! Men jag får ju inget ordentligt svar.

2014-05-13
Phiiee
Phiiee

Precis 😃

2014-05-16
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 8 månader

Fantastiskt att era säger det är för högt. Jag frågade specifikt två läkare om detta dom sa Angelica. Tänk om du dyker ner i en bubbelpool. Ja det dånar lite. Men tänk dig du har hörselkåpor på dig. Tror du det kommer höras mycket då? Svar nej. Bebisen är mycket skyddad i magen. Jag frågade också om att hå på konsert. Och det var heller inga problem. Tänk att ljudvågorna inte bara går rakt in i bebisens lron som på oss. Det måste först passera mycket hud. Sedan vatten och sedan in i bebisens öra. Och nej. Vadå för varmt?? Kan någon då förklara för mig varför nästan alla förlossningsavdelningen har badkar?? Man badar väl tusan inte kallt då? Utan får se nu? 40 grader???

2014-05-15
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Överläkaren på barnmorskemottagningen beordrade mig att gå iväg flera gånger i veckan pga min foglossning. Han sa. Är det en pool som har rengöringssystem är det ok. Och självklart ska du inte ligga i heeeela dagen.

2014-05-15
Mizzstoltz
Mizzstoltz

De där med ljudnivån under vattnet har jag hört e bullshit.. Ljudnivån i magen är som en trafikerad gata och störs INTE av lite bubblor.. jag har som sagt badat vid flera tillfällen båda mina graviditeter. Enligt de rekomendationer jag skrev innan. ☺

2014-05-15
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 8 månader

Jag har undvikit dom Helt för säkerhets skull ☺

2014-05-14
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 8 månader

Ska man undvika strålarna helt? Eller kan man ha dom i ryggen? :p

2014-05-14
Phiiee
Phiiee

Enligt flera barnmorskor Jag frågat är det Helt Ok att bada bubbelpool när du är gravid. Du ska dock inte sitta i dom värsta strålarna. Jag brukar sitta så jag inte har nån sttåle direkt på mig. Och om du känner att det är för varmt så gå upp. Lyssna på din kropp och korta stunder.☺

2014-05-14
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 8 månader

Det låter ju ganska vettigt. Men om att bada badtunna då? Är det ungefär samma sak som att bada bubbelpool? Fast utan strålarna.

2014-05-14
Phiiee
Phiiee

Hej! enligt min bm ska man inte bada bubbelpool för att det blir väldigt högljudt för bebis i magen. bebis kan bli stressad. kan man tänka sig själv och om dyker under ytan i en bubbelpool så låter de väldigt mycket. plus infektions risken. vanlig bassäng har högre halter av klor och i en vanlig bassäng låter det ingenting under ytan. så sa hon iaf. hoppas de hjälpte.

2014-05-14
EmmaSa
EmmaSa

Ja strålarna skulle jag med kunna tänks att man ska vara försiktig med! Många går på vattengympai graviditeten!

2014-05-14
Linz
Linz
Barn på 2 år och 6 månader

Det är ju ganska jobbigt att alla säger olika :p Tycker dom borde sätta såna regler eller va man säger att de är okej och de är inte okej att göra så som med alkohol! Och sen att alla barnmorskor och läkare säger likadant till alla. Jag var också på spa i början och då hade jag ingen koll på något men de gick bra! :) vad är det för skillnad på bubbelpool och simbassäng egentligen då? Iom att de tydligen var mer okej att bada i.

2014-05-14
Phiiee
Phiiee

Min bm sa nåt om att va försiktig med strålarna från bubbelpoolen mot magen, främst i slutet av gravidteten. Att bada i övrigt va ok så länge inte vattnet gått eller slemproppen å i v 20 bör du ju inte ha haft nåt sånt. Så skulle då va styrkan på strålarna i poolen men kommer ej ihåg från vilken vecka hon sa att man skulle va extra försiktig med det.

2014-05-14
ica_86
ica_86

Som allt annat så säger alla olika..

2014-05-14
Linz
Linz
Barn på 2 år och 6 månader

Infektioner är väl mest risk i slutet av graviditeten.. Nu är de ju bra slutet! Och värmen så känner man själv av när det blir för varmt.. Jag var på spa dag i början av grav..

2014-05-14
Linz
Linz
Barn på 2 år och 6 månader

Min BM rekommenderade inte att bada bubbel. Sa att det var ökad risk för infektioner i underlivet. Sen var det något om att man kan bli för varm...

2014-05-14
Josefine S
Josefine S
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...