App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Orolig att berätta det för tidigt

Hej! Jag är 19 år fyller 20 i Augusti, och fick reda på att jag är gravid för ca 2 veckor sedan. Jag ska vara i vecka 8 eller dom sa det när jag ringde MVC, men tror att jag är i ca vecka 5 eftersom jag tog clerblues graviditetest men veckoindikator. Jag är orolig för att berätta det för tidigt för mina föräldrar samt svärföräldrar, men känner att jag endå vill ha lite stöd, speciellt av min mor! Min sambo håller inte riktigt med utan han vill helst vänta tills vecka 12, så att missfallsrisken minskar. Men han kan ju liksom ingenting om detta och jag får sitta och läsa mig till allt och det som vissa skriver skrämmer mig ibland, och då har jag ingen att fråga om det verkligen är så som jag läst. När berättade ni? Och gjorde ni det på något speciellt sätt?

2014-05-12
lina1994
lina1994
Bebis på 16 månader

Vi har bestämt oss nu att berätta för våra föräldrar vid morsdag!

Vi tänkte att det kunde vara mysigt, och det tyckte hon på mvc också:)
Har lite tider och har inte körkort så och min sambo kan inte hänga med på inskrivningen,
och då vill jag gärna ha med min mamma så blir att överraska henne och min far på morsdag
på kvällen, och hoppas att dom tar det bra!!:)

2014-05-13
lina1994
lina1994
Bebis på 16 månader

Jag berättade för mina föräldrar så fort jag fick veta nästan, frågade inte min man om lov.

Såhär tänker jag. Hade det blivit missfall och jag helt plötsligt skulle må skit, skulle jag tycka de var jobbigare att förklara min sinnesstämning, om de inte sen innan visste att jag var gravid.2014-05-12
burtonmamma
burtonmamma

Om man ska berätta eller inte får man känna efter själva, men jag hade inte valt att berätta efter v. 12 för att vara mer säker...Då hade jag valt att berätta efter ett ultraljud som visar att fostret växer och följer sin utveckling.

Vi har haft mf/ma v. 15 och även tidigare, men om fostret har följt sin utveckling (varit så stort som det skulle enligt graviditetsveckan) så har det blivit barn - annars har det blivit mf/ma.

Så vill man ha stöd vid mf/ma, eller vill berätta tidigt oavsett risk - bara berätta.

Vill ni hålla det för er själva - berätta efter ett ultraljud som bekräftar att utvecklingen går framåt i rätt takt

2014-05-12
solskensmamman
solskensmamman

Min mamma berättade jag för samma dag som plusset, familjen samma vecka. Dom närmsta vännerna v 12 o allmänheten efter rul i v 18 :)

2014-05-12
minstjarna
minstjarna

Vecka 8 (8+0) står det :)

Första samtalet är imorgon, eller själva inskivningen och det.
Och vi är så förväntansfulla bara på det mötet:)

jo det är ju också det där att man inte har delat glädjen med någon förutom din partner, jag vill se vad mamma och pappa säger och sånt:)

2014-05-12
lina1994
lina1994
Bebis på 16 månader

Jag har kollat lite på såna sidor och då står det att BF är 21-22 december ungefär.

Jag har också berättat för en kompis, för att jag fick panik för att vi skulle dricka, men jag visste redan att jag inte kunde det, så jag va tvungen att säga något!

Tack så mycket för tipsen för morsdag! Det är ju en toppen idé!!:D

 

2014-05-12
lina1994
lina1994
Bebis på 16 månader

berättade för min o sambons familj i v12

2014-05-12
ecstasy92
ecstasy92

Tack så mycket för era svar!

Jag får försöka prata ihop mig med min sambo och se om jag kan få säga något,
ska till MVC imorgon så kanske får se efter det.

Förstår inte riktigt det där med veckoindikatorn dock?

2014-05-12
lina1994
lina1994
Bebis på 16 månader

Vi berättade för våra precis när vi hade plussat, jag är född 94, o min sambo född 85.. Vi ville ha stödet och så ville vi dela glädjen.. Jag tycker som så att, om man nu skulle få missfall så vill man väll ha stöd då?? O då kan det va bra om dom närmsta vet, vi tog 'risken' att berätta tidigt, men därmed var vi säkrade att få bra stöd ifall något gick fel.. :) vi berättade på lite olika sätt, det roligaste sättet var för mina föräldrar, då hade vi köpt en body som det stod 'jag älskar mamma och pappa, men mormor och morfar är bäst' på, o så fick dom öppna det tillsammans, mamma kramade om oss och grät av lycka, min pappa skojade skämtsamt om att jag kommer bli en tjockis o att han blir gammal när han får titeln morfar :) svärföräldrarna blev också jätteglada, svärmor grät o började böka runt efter massa bebissaker :) så jag tkr hellre att man berättar tidigt (för de närmsta) för jag vet att jag skulle vilja ha stöd ifall jag fick missfall.. :) lycka till med avslöjandet och graviditeten!! Jag har gått över 8 dagar nu, så vi längtar enormt mkt efter bebis nu!!

2014-05-12
94omamma
94omamma

med veckoindikatorn måste du plussa på veckor så om du är i vecka 5 så ska den ha visat 1-2 veckor. jag berättade i vecka tolv men vill du berätta för nära familj för stöd så tycker jag du ska göra det

2014-05-12
Liisa89
Liisa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...