App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Pest eller kolera?

Har börjat fundera mer och mer över förlossningen. Antar att alla är mer eller mindre oroliga över förlossningen oavsett om man varit med om det tidigare eller ej. Hur ska man kunna trycka ut en vattenmelon utan att bli totalt spräckt? Har fått tid på Mas för att prata förlossning. Var helt övertygad för ett par veckor sedan att jag ville göra kejsarsnitt men nu känns det mer som pest eller kolera. Det jag mest är nervös över är att allting blir som en stor överraskning, jag som inte ens gillar överraskningar pga att jag är ett kontrollfreak. Att inte ha koll är skräcken i stort, och sen att bebisen kan bestämma sig för att komma ut precis när som helst. Är i vecka 27 nu och för varje dag är chansen större och större att bebisen vill ut. Hade varit skönt att reflektera sina tankar med andra 💕

2014-05-02
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

Jag har önskat kejsersnitt hela livet, tills jag blev gravid och ändrade mig tvärt. Tyckte att öppningsfasen var värst och sen var det bara skönt att få krysta. Hade lustgas och eda fast det fick jag först när jag var helt öppen. Skrek ingenting så bm förstod inte riktigt hur ont jag hade:) Ingem lustgas under krystvärkarna, gick fort- ute på 3 st. Trots det räckte det med ett stygn så alla spricker inte!! Mitt tips till dig är att skriva ett förlossningsbrev och ta upp det du är rädd för. Be bm vara tydlig med instruktioner och lyd dem så kommer det att gå alldeles utmärkt! Lycka till, du har något fantastiskt underbart framför dig. Kan tillägga att smärtan glöms fort. Det tog ca 2 min så ville jag ha en till :D

2014-06-15
thesor
thesor

Catpuss: Jag har också ryggskador sedan tidigare samt i ljumsken, det är mest de jag är nervös över. Jag har träffat en specialist barnmorska och kommit fram till att jag ska bli igångsatt för att allting ska vara under kontroll. Ska tillbaka och planera förlossningen vilket gör att jag känner mig lite lugnare iaf. Jag googlar en massa och kollar på förlossningsfilmer, det lugnar mina nerver konstigt nog :) Men tror det handlat om att jag vill förbereda mig och vara mer påläst för att ha bättre koll på läget.

2014-06-05
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

Prata med någon om du har möjlighet till det. Jag är kontrollfreak och jag fick fullständig panik. Den hör gången ska jag prata med någon, fast du inte kan kontrollera allt under en förlossning så kan du planera hur du ska tänka och vad du ska göra om olika situationer uppstår. Så har du chans att prata med någon så gör det. Trots panik så var det ändå det häftigaste man varit med om, så till nästa gång ska vara förberedd så man kan njuta också :) och jag blev igångsatt, ingen trevlig upplevelse, fast säkert olika för alla.

2014-05-03
Gabriellak
Gabriellak

Jag var också rädd för det. Jag blev igångsatt för jag gick över, så jag var glad att jag inte fick möjlighet att kunna missa när det var dags (fast med facit i hand kan man inte missa) haha

2014-05-03
minstjarna
minstjarna

Nu funderar jag på att bli igångsatt inställd och föda vaginalt. Att inte ha någon som helst aning när det är dags gör mig orolig redan nu, fast det är flera veckor kvar till BF. Men att ha ett datum skulle kännas tryggare för mig på något sätt, tror även det är därför jag velat ha kejsarsnitt tidigare. Sen är jag ju medveten om att allting kan sätta igång tidigare men att ha ett datum hade känts bra. Någon av er som fått datum för igångsättning?

2014-05-02
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

Jag är mycket mer nervös denna gången än sist. E i v 35 nu. Så det kan ju nästan bli närsomhelst 😯 är rädd för att jag inte ska känna när det är dags att åka in. Och rädd för hur det ska vara när jag väl.är där. Sist tog det 20 timmar och var väldigt jobbigt så det borde ju bli bättre. Fastän det är jobbigt så vet man, när man väl är där att man Måste klara av det, det finns ingen annan utväg. Å visst känns det som att man ska totalapricka när den är på.väg ut, men jag behövde inte ens sy. Och jag lovar dig att det är värt det. Lycka Till ☺

2014-05-02
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

man kan ju aldtig säga att det kommer gå bra MEN faktum är ju att det faktiskt går bra för de allra flesta!
Visst var jag lite orolig innan förlossningarna men ändå inte så farligt. Glädjen över att få träffa mitt barn tog överhanden från rädslan.
Jag fick dessutom "lätta" förlossningar. Visst sprack jag och visst man ska ju ha ut ett ganska stort barn genom ett väldigt litet hål men å andra sidan är det rätt elastiskt. :-)
Första barnet hade jag väääääldigt lite värkar innan krystvärkarna. Max en timma som jag kände av dem innan det var dags.
Med dotterm gick det liiiite långsammare och det var skönt eftersom vi behövde varsko barnvakt osv.
Jag tror du gör rätt i att prata om din rädsla och få hjälp med den för jag tror att ju mer avslappnad du känner dej inflr förlossningen desto bättre går det.
Blir man rädd och får panik tror jag man stretar emot lite vilket försvårar men att slappna av, lyssna på kroppen och andas rätt underlättar arbetet avsevärt.

å vad gäller att spricka så var det inget jag märkte av. :-)

2014-05-02
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...