App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kejsarsnitt nr 2

Hej! Ska göra mitt andra kejsarsnitt den 28maj. Mitt första barn låg i säte. Nu med nr 2 har jag själv valt att göra kejsarsnitt. Barnet ligger med huvud ner just nu. Men är rädd att föda vaginalt. Nu till frågan. Vilka komplikationer har ni som gjort 2 kejsarsnitt eller fler fått? Enligt läkarna är risken för stora blödningar och att livmoder å barn växer fast å att man ev. inte får ut barnet och att man ej då kan få fler barn ganska stor  Sen är det ju diabetes å asma å gluten som barn tydligen har större risk att få vid kejsarsnitt. Har era barn fått det? orolig mamma....

2014-05-01
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 9 månader

tack för alla svar :-) jag fick det beviljad utan att bråka. är livrädd för smärta å hanterar den dåligt. min smärtgräns är typ noll. men ska nog inte ha fler barn... tror jag :-/ är inställd på kejsarsnitt nu. även om jag vet att läkprocessen går långsammare med nr 2.

2014-05-02
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 9 månader

Det är alltid bättre för både barn och mamma att föda vaginalt. Sen finns det såklart alltid förlossningar som inte går som tänkt. Då är kejsarsnittet livsräddande för både mor och barn. Många ser på snitt som en "extra" utväg ut ur kroppen och verkar glömma bort att det handlar om en stor bukoperation. att öppnas upp för alltid med sig risker..

 

jag har önskat mig vaginala förlossningar alla gånger men då barnens liv höll på att gå förlorat är jag tacksam att jag operades och fick ha mina vid liv. För att inte riskera några fler dåliga barn blir det direkt planerade snitt framöver.

det är din kropp som ska få ut barnet på nåt sätt, vag är ju att rekomendera. Men har du fått beviljat snitt nu så anser läkarna att det finns belägg för det(om du inte behövt att bråka digtill beslutet).

vågar och vill du så prova,föd vag. Det är en sån jäkla häftig pirrig grej att vänta på att det drar igång. Att stå där när vattnet går,och värkarna sätter fart.inte veta vilken dag ungen kommer ut. Hela den biten saknar jag tills mitt ska ut. Har ett planerat datum och tid de ska sätta kniven i mig. Det har tagit bort en stor del av "jippi vi väntar barn känslan" har fortfarande inte gått ut med graviditeten.. Ska få i aug..

hoppas det går bra för dig oavsett!

2014-05-02
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Alla är nog rädda för o föda vaginalt. Som förstföderska gick min förlossning snabbt och var helt perfekt, inga komplikationer som helst. Ci är byggda för att föda :) du hade säkert klarat det jätte bra. Lycka till för vad du än bestämmer dig :)

2014-05-01
batgirl
batgirl

OK. det du säger är egentligen att det är bättre att föda vaginalt. men att det gick bra ändå för dig. mitt ärr är väldigt litet.

2014-05-01
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 9 månader

Ska göra ett tredje snitt i aug. Visst ökar risken för ärrvävnad(det som får tex livmodern att växa fast med tarmar eller bukhinna) det kan ömma lite,strama om saker och ting växer fast därinne. Blir du gravid igen rivs detta upp av allt som töjs..helt utan problem. Det jag upplevde efter andra snittet var att återhämtningen tog längre tid. Hade ont länge, men annars var det lika som med ettan. Har gjort två urakuta. Därför ett planerat tredje i aug. Och visst har du mycket ärrvävnad behöver de lägga ett större snitt då det blir trängre att få ut ett barn..mitt är redan 24cm långt och öppnat två ggr så jag har inte haft det problemet. Ett planerat snitt är mindre. Vid urakut ska barnet ut direkt och snittet blir då större.

första barnet,fick en autism och astma ant. Av att det tog för långtid innan det vart snitt. Andra barnet helt utan komplikationer. Lila i huden rätt länge men det gav sig med..

2014-05-01
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

ingen?

2014-05-01
_CM_
_CM_
Barn på 2 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...