App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Torticollis och asymmetrisk skalle

Vår son som blir snart 4 månader har en för kortad muskel "Torticollis" han lägger huvudet alltid åt vänstra sidan. Vi har varit hos sjukgymnasten som gav råd och övningar som vi ska göra. Jag undrar om någon vet om sjukgymnasten bör också göra de här övningarna med barnet? Har ni några bra tips vad man kan göra. Vi kämpar att lägga honom på magen men han tycker inte om det och klarar max 10 min.

2014-05-01
dizdara
dizdara
Barn på 3 år och 11 månader

Vi har också den kudden men vi använder den också när han är vaken eftersom han inte får ligga på rygg det går väl bra hoppas jag.

2014-05-06
dizdara
dizdara

Vår son hade också torticollis samt assymetrisk skalle. Han blev friskförklarad runt åtta månaders ålder. Till honom hade vi en "speciell kudde" så att han kunde ligga på sidan. den gav stöd för både mage och rygg så att han bara låg på den sidan då han sov. Den fungerade väldigt bra och skallformen rättade till sig.  Ordentlig träning hemma hjälpte också. Sjukgymnasten viade/förklarade övningarna meninte mer än så.  Han tyckte heller aldrig om att ligga på mage, men detär ju svårt att hålla upp huvudet när nackmuskeln är kortare.Han låg mog aldrig så länge som tio minuter, utan bara skrek. Han ålade nästan inget heller men började krypa runt nio månader och gick strax efter året. Han började använda barnstol (matstol) när han var fyra månader, vilket var bra för då  tränade han på att hålla nacken uppe.

2014-05-04
Jaca
Jaca
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...