App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Förbereda inför dagis ?

Vår dotter börjar så småningom på dagis och jag tänkte höra mig om vad som behövs till starten, jag tänker i klädväg. Speciellt ytterplagg?, köper ni två set och har ett hemma och ett på dagis eller vad tycker ni är bäst lösning? :)

2014-04-29
Bouzidi
Bouzidi

Jag har dubbelt av allt till båda barnen. Jag har inte körkort och hämtar barnen till fots. när de var små gick det an att släpa med sig fram och tillbaka.

Nu är det ryggsäckar, matteböcker, regnkläder, stövlar och gympaskor, fodrat, ofrodrat, snövantar,galonvantar.. det blir tungt då även jag har med mig arbetsmatrial till och från jobbet att släpa på.
Har ett billigare par "slit och släng stövlar " på dagis likaså med en uppsättning fodrat och ofodrat galon, en fleece uppsättning, tjocksockor/innetofflor och såklart en hjälm. En låda med extra kläder, strumpor,kalsonger, tröja osv finns med. 

vilka plagg du ska ha beror på om ert barn kryper/går, klär sig själv, lättare med tex en "skal" -overall än tvådelat. vilken säsong hen startar. sommar-tunnare plagg, vinter extra overall och en uppsjö av vantar så det går att byta.

Skalkläder går att använda hela snöfria perioden. då lager på lager funkar under dessa kläder.
Du märker ganska snabbt vad som funkar för ert barn och du kommer att se vad de andra barnen har med sig för slags kläder=)

2014-04-30
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 15 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...