App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Hur kissar era pojkar?

Jag har två pojkar, och de har båda lärt sig att man sitter ner och kissar. Jag är enda tjej i huset, även den ända som torkar upp olyckorna efter barnen. De är 7 och 3(blir 4 i juli). Är vi ute så får de stå upp och kissa på avskild plats om ingen toalett finns i närheten. Nu har en dagisfröken bestämt att vår treåring gott kan stå upp och kissa. Det resulterar i blöta kläder hem i påse. Har fullt upp att lära honom att trycka NER fjongen då den har en tendens att kissa precis över stolen/under toaringen och rinna ut över golvet/kläderna. Jag vill inte att han står upp mer än i nödfall då blåsan inte tömms ordentligt ståendes och han är för ung för att kontrollera strålen. Visst kan det vara bra att någon lär mina barn nåt nytt, men jag vill inte detta, inte än. Kan jag be personal att de slutar med detta utan att de tar illa upp? Hur gör ni mer era barn? Vet att vissa mammor resonerar tvärtom och anser att pojkar SKA stå upp. Hur tänker och tycker ni?

2014-04-29
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 10 månader

Men herregud! Säg till personalen som det är att ni inte vill ha hem nerkissade kläder och att ni vill att han sitter ner och kissar för att han är van vid det hemifrån. De borde de inte ta illa upp av.

2019-01-09
AnnaPanna1986
AnnaPanna1986
Barn på 1 år och 8 månader

Att kissa ståendes är mkt snabbare. Renare toa sitsen? va? låter helt sjukt, kära föräldrar, hoppas ni bajsar ståendes oxå, för att undvika smutsa ner dasen.

2018-12-27
Maxis_d
Maxis_d

Tolvårige sonen sitter och kissar. Vi har inte behövt uppmana honom till det, han har suttit och kissat sen han slutade med blöja. Hans pappa sitter också. På offentliga, ofräscha toaletter står de och kissar, liksom ute i skogen och liknande ställen.

Där jag jobbar, i förskoleklass och på fritids, uppmanar vi pojkarna att sitta ner och kissa. Eftersom barnen använder samma toalett som vi vuxna, upptäcker vi snabbt om det kommit utanför. Vet vi vem som varit där, tar vi det med den berörde, annars kan vi åtminstone torka upp och ta det allmänt i gruppen. Varken barn eller vuxna vill sitta på nerkissade toasitsar. De flesta sexåriga killar kan inte stå och kissa utan att det kommer på sitsen, alltså ska de sitta ner och kissa. De pojkar som klarar att stå och kissa utan att det kommer på fel ställe, behöver vi ju inte säga åt, eftersom det vet vi ju inte ens om i så fall.

2014-04-29
ElinVS
ElinVS
Bebis på 14 månader

här sitter vi hela familjen. finns ingen aneldning å stå upp å pissa på en toalett. om det är hemma..
dessutom sägs det ju att det är bättre för män å sitta ner för prostatan eller vad det är.. huruvida det e sant låter jag avra osagt!

2014-04-29
osisen
osisen

min snart 6 åring sitter. står om vi kissar ute.

han får inte kissa stående på förskolan " de kan kissa ner toan" är deras argument.

hemma får han göra som han vill

2014-04-29
MorTillTvå
MorTillTvå

Min man och båda söner sitter ned, vill ha det lite rent på toan.
(Även vår gris sitter duktigt ned över brunnen för att kissa, haha)
När de blir äldre får de bestämma själv. (Och hålla rent själv)

Sammemamma, hoppas det gjorde både och, finns få saker som är värre än äckliga toaletter, usch!

Tänker snällt be dem sluta låta min treåring stå upp och kissa i fortsättning.

2014-04-29
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 10 månader

Nu ha jag ingen son så kanske inte få säga nåt men ha ju sambo å vuxit upp med 2 bröder å alla dom sitter å kissar om dom sitter på toa, så misstänker att får vi en son nån gång lär vi lära han å sitta å kissa på toan. Tycker du ska ta upp detta med personalen å säga din mening, fråga vad orsaken till att pojkar ska stå å kissa enligt henne för det kan ju inte handla om att det e jobbigare å hjälpa till å torka nån som kissar sittandes om dom nu behöver sån hjälp!?

2014-04-29
ica_86
ica_86
Barn på 2 år och 8 månader

Jag arbetar på förskola och kan inte förstå varför de skulle vilja att pojkarna står upp och kissar. Vi uppmanar alla våra pojkar att sitta ner för att de ska tömma ordentligt och det blir mindre kiss på golvet. Vilket gör att toaletten är trevligare att besöka. Min 5 åring sitter ner och kissar om vi inte är på offentliga toaletter. Tycker att du ska prata med förskolan.

2014-04-29
Nenny_g
Nenny_g

Min man sitter= perfekt!! Toan är så mycket renare. Min son SKA sitta ner. Punkt. Dom på dagis bestämmer ej hur sånt ska skötas. Det är ej jobbigare för personalen att se till att dom sitter ner. Så jag hade sagt ifrån. Men en gång. Och det med besked!

2014-04-29
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Hemma sitter sonen när han kissar men jag vet att han fick lära sig att stå o kissa på sitt förra dagis. Vet faktiskt inte hur det funkar på det han går på nu..

2014-04-29
Levena
Levena
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...