App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

Till alla som på något viss blivit ensamma i graviditet, förlossning eller med barn!

Hej! Jag gick igenom hela graviditeten själv då "han" bestämde sig tidigt att inte vara delaktig. Det har varit svårt, jätte jätte svårt ibland men jag vill att ni alla ska veta att det blir bättre. Jag gick hela graviditeten själv och födde våran son själv, idag är han 6mån, 1 vecka och 1 dag 😉 och jag är världens lyckligaste mama.... Världens lyckligaste ensama mama 😊 Det är så många saker jag vill berätta för er som går i mina skor nu, så mycket jag vill trösta och stötta! Jag hade nästan glömt hur läskigt allt känns i den stund. Önskar jag hade jätte mycket tid så jag kunde lära känna er alla var och en och finnas där med er! Haha det finns inte sååååå mycket tid när man har en liten man som har bestämt sig för att göra allt i raket fart!! Här är alltid fullt upp för tar man blicken bort en liten stund så har han minsann hittat på nåt han helst inte ska, just nu har han fått tag på en handduk underst i tvätthögen och lyckats riva ner alla tvätt på golvet.... Det är bara att vika om! 😄 Det är bra härligt att vara mama till denna underbara pojk ❤️❤️ Men det var ett sidospår... Tillbaka till ämnet för detta inlägg handlar om ER! Ni blivande och nyblivna mammor som går igenom allt själva! Det är klart att man blir rädd, man undrar hur framtiden kommer bli... Blir jag en bra mamma? Klarar jag detta? Hur blir ekonomin? Hur kommer mitt barn känna inför hela situationen när han/hon blir äldre? Kommer mitt barn känna agg emot mig, emot sin pappa, emot sin pappas familj osv? Kommer jag kunna ge honom/henne en "ny" pappa? Sen är det nog många som undrar om barnets pappa kommer tillbaka och om ni då vill detta, i en sådan situation blir det oxå enormt många känslor och frågor man ställer sig? Först och främst ska ni veta att det blir bra! Det behöver inte bli en katastrof bara för att man är ensam! Finns det familj och vänner i din närhet, eller kanske en slags mentor man litar på, så be om hjälp, be om råd och prata om allt! Prata med din barnmorska eller när barnet är fött eran bvc sköterska, det finns hjälp att få där, dom har kontakt med familjerådgivningar mm som finns till för att hjälpa och stötta! Är det någon som behöver råd och stöd så skriv gärna här.. Om jag inte kan hjälpa er så kan jag lyssna och berätta hur jag gjorde eller hade gjort! Vi är aldrig själva ❤️ Kram Mikki

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

Hej! Jag vet inte om du är kvar här, såg att inlägget är från några år sen. Men hade behövt lite råd.

Kram

2019-04-04
Mossan90
Mossan90
Bebis på 7 månader

nicole96; om han ställer sig tveksam till att han är pappan men samtidigt inte vill genomföra ett faderskapstest så kan han inte heller skriva på faderskapet. men om han säger till familjerätten att han är pappan så vet jag faktiskt inte om han blir skyldig till att skriva på papperna eller hur det går till... jag var nyss själv på möte hos dem ang framtida samarbetssamtal och dna-test och den tanten jag träffade var väldigt noga med att flera ggr poängtera hur viktigt det är att kunna fastställa ett faderskap just för barnet och dess rättigheter.

2015-12-23
sabinaemelie
sabinaemelie
Gravid i vecka 37

Jag är ensamstående med en underbar flicka på två månader, det har varit de två lyckligaste månaderna i mitt liv fast pappan är ute ur bilden. Jag var hos familjerätten för ungefär en månad sen, och hon sa att dem skulle kontakta pappan så att han kunde gå dit. Hon från familjerätten hade sagt till mig att då han kommer dit så kommer de fråga honom om han vill göra ett faderskapstest men det jag glömde fråga var -vad händer om han inte vill göra faderskapstest?

2015-12-23
nicole96
nicole96

Tack för era inlägg, är i denna sits då jag är i v 22 och helt ensam. Jag har stödet från familj och vänner. Men de kan inte hjälpa mig med allt. Som funderingar och rädslor inför detta. Det första inlägget hjälpte mig extremt mycket.

2015-07-20
Fiatorsmyr
Fiatorsmyr
Gravid i vecka 40

Vad härligt att läsa allas inlägg! Känns så skönt att höra andra som går och gått igenom det jag gör nu. Jag är i v 30 och är gravid med mitt ex. Han har visat sig vara en helt annan person än den jag trodde från början..han har betett sig så illa och tom slagit mig när jag varit gravid. 

De flrsta dagar är jag stark och känner att jag faktiskt kommer klara att bli ensamstående mamma..andra så är jag såå ledsen. Mest ledsen för hur allt har blivit tror jag..och för min dotters skull. Jag hade önskat henne en mycket bättre pappa än honom såklart, jag får dåligt samvete.

Är rädd för att hon ska ha agg mot mig när hon blir större men jag vill verkligen inte att hon ska vara med honom eftersom jag inte litar på honom en sekund! 

Jag vet att han har umgängesrätt..men hur går det till när hon är så liten? Vet ni hur det funkar med umgängesrätten och hur sker det? Han skulle aldrig få komma hem till oss eller träffa henne själv eftersom jag faktiskt är rädd för vad han är kapabel till.

2015-05-02
Shalleen
Shalleen

Vilken fin tråd!
Jag har startat en grupp på Facebook som heter "Ensamstående föräldrar Stockholm", då jag saknat ett forum där man kan prata och eventuellt träffa andra som inte heller har den sk "kärnfamiljen", som iallafall jag har ett behov av att göra. Välkomna!

2014-07-20
lisbon
lisbon
Bebis på 8 månader

@Smultronstrået! Du behöver inte ansöka om barnbidrag utan det kommer automatiskt. Du kommer få papper från skatteverket att fylla i och skicka tillbaka där du även får barnets personnummer. Jag är inte hundra på om han måste ha skrivit på faderskapet för att bli betalningsskyldig för vi gjorde så att han skrev på innan vår son kommit men på papperna till fkassan om underhållsbidrag får du fylla i om faderskap är fastställt osv annars löser dom och familjerätten det eftersom deras intresse är att varje barn har rätt till sitt genetiska ursprung och arv! Dom jan förklara detta närmre på familjerätten oxå 😊 Jag hoppas allt går bra för dig och att det löser sig med kontaktförbudet 💖

2014-07-08
EnsamMama
EnsamMama

Smultronstrået: underhållsbidrag får du även fast han inte skrivit på via f-kassan. Så det behöver du inte vara orolig för. Min sons pappa ville vara delaktig men har träffat han 1ggr på 1år. Han skrev på papperna 8mån efter han fötts efter hot om att bli hämtad av polis av familjerätten så han fick en saftig räkning av f-kassan

2014-06-11
Kenja80
Kenja80

Mitt barns pappa har vi ingen kontakt med men jag har uppgett hans namn och jag fick underhållet med en gång! Fick inte vänta någon månad. Han hade inte ens skrivit på papperna, han blir däremot skyldig fk pengar men DU får alltid ditt underhåll. Har funkat hur bra som helst utan kontakt emellan oss.

2014-06-10
Caroline8519
Caroline8519

@CarroWM
Så kände jag med i början, att alla speciella händelser och ögonblick inte blir lika stora när man inte kan dela dom med pappan, vi är mycket med min familj så dom är ofta där när det händer speciella saker, dom var även med på förlossningen! Men efter ett tag så kände jag iaf att det blev speciellt för mig att få vissa ögonblick själv! Jag skriver ner varenda grej jag egentligen skulle vilja dela med någon, och när min son blir större ska han få ta del av det är min tanke! Jag lovar iaf att alla dom fantastiska händelserna inte blir mindre fantastiska för att man inte delar dom med pappan. Ibland när jag har en bitter dag tänker jag att han ändå inte förtjänar just dom ögonblicken och stora händelserna för det var hans val att vända sin son ryggen, lite taskigt av mig ibland kanske men man gör vad man måste för att orka igenom just dom där dagarna! Testa gärna skriva ner det som händer som ger den där känslan av total lycka och förundelse över din bebis och se hur det känns att det är bara ditt att ha! Och när det gäller detta med att dela lika så tycker jag att lika är lika rakt av, 50-50 och inget annat! Och ska man ha 50-50 så ska man varje dag göra allt för att ialla fall komma överens ang barnet och inte visa om man inte drar jämt, barnet ska alltid tro att föräldrarna är bra vänner enligt mig!
Lycka till med allt och glöm inte att bara njuta av graviditeten och bebisen! 💖

2014-05-12
EnsamMama
EnsamMama

@Emilia89
Jag tycker du gjorde rätt som ställde honom den frågan, om han hade valt att bara ha kontakt med eran dotter hade eran son troligen mått väldigt dåligt av detta och även dottern när hon blir äldre. Ibland behöver nog männen en väckarklocka, det är många som inte förstår att det faktoskt är ett barn som är påväg och att dom ska bli pappa. Visst är det så, barnen gör man alltid allt för! 💖

2014-05-12
EnsamMama
EnsamMama

Jag är gravid och så kallat ensam. Pappan har sagt att han vill vara delaktig och är väl det på sitt vis, men om man ska dela på allt så tycker jag inte han kan göra det han vill och jag får fixa resten själv. Det jag upplever vara jobbigast med att vara så kallat ensam hittills är att jag inte har någon att dela händelser eller ögonblick med. Tror det kommer bli värre sen, men det beror hur delaktig pappan är så klart. Bamsekram till alla ensamma mammor där ute 💕

2014-05-12
CarroWM
CarroWM
Gravid i vecka 15

Hoppas allt går bra för dig. Jag har två barn med samma pappa. Vi separerade precis innan jag visste att jag var gravid. Han ville inte ha fler barn,och det var först i slutet av graviditeten som han började fatta att han snart var pappa till två barn. Jag sa till honom att han får välja själv,men avsäger han sig allt så har han heller inga rättigheter. Och jag ifrågasatte hur våran son skulle känna om han älskade och var med vår äldre dotter halva tiden,men vägrade ha vår son. Vår son är nu 9 månader och pappan är väldigt glad över båda sina barn och pratar t.o.m om fler barn med sin nya tjej. Det har varit och är fortfarande emellanåt väldigt tufft. Men mina barn kommer jag ju alltid älska överallt annat,och vara tacksam för. Tiden går ju så vansinnigt fort att detta är bara en liten liten del av ett helt liv med dessa underbara liven :)

2014-05-11
Emilia89
Emilia89

@the_jennifer
Den information och de tips du skrivit här stämmer bra, tackar för detta! Alltid hjälper det någon! 😊

2014-04-29
EnsamMama
EnsamMama

Tips gällande underhåll om du och pappan inte har ngn kontakt eller inte kommer överens.

Uppger du pappans namn till f-kassan vill dem att du och pappan gör upp om underhåll själva. Vilket innebär att du kan stå utan underhåll i flera månader om du har otur. F-kassan har handläggningstid på 30dagar och betalar bara ut underhåll retroaktivt 1 månad bakåt i tiden, oavsett om pappan inte har betalat underhåll till dig under flera månader. Det man ska göra är att skriva ut blanketten "Underhållstöd när barnet bor hos endast en förälder", som finns på f-kassans hemsida. Uppgifter om barnets andra förälder skriver du ingenting, skulle du fylla i pappans namn, adress och tele så vill f-kassan att ni sköter underhållet själva. Denna blanketten fyller man i innan barnet är fött och när man kommer hem från bb så är det bara att fylla i barnets personnr och skicka in till f-kassan så fort som möjligt. Det är viktigt att man skickar iväg detta innan faderskapet är faställt samt att du ska få underhållet utbetalt så snart som möjligt. Skulle f-kassan kontakta dig och fråga dig om uppgifter om pappan så svarar du bara dem att faderskapet inte är fastställt. Då måste f-kassan betala ut underhåll till dig. Efter faderskapet är fastställt så kommer f-kassan kräva underhåll från pappan. Skulle det vara så att han inte sköter inbetalningarna så blir inte du drabbad eftersom du får det utbetalt via f-kassan.

Även vid bostadsbidrag är det bra om man räknar ut sin årsinkomst innan barnet är fött så är det bara att skicka in ansökan när barnet är fött. Då behöver man inte sitta med det efter man kommit hem från bb. Då är det bara att skicka in ansökan så man får det beviljat och utbetalningarna startar fortare.

2014-04-29
the_jennifer
the_jennifer

10 dagar ledighet i samband med barnets födsel som pappan/partnern har rätt att ta ut inom 60 dagar då man kommit hem från bb. Det som inte f-kassan informerar om är att anhörig/vänner kan ta ut dessa dagar. Om man har någon som ska vara med på förlossning eller/och som hjälper till den första tiden hemma kan ta ut denna ledighet. Skulle f-kassan fråga varför pappan inte tar ut dessa dagar (vilket f-kassan egentligen inte har  med att göra) är det bästa att svara att faderskapet inte är fastställt. Den personen som tar ut dessa dagar ska hjälpa till med att ta hand om barnet hela dagen, vet ej exakt hur många timmar f-kassan räknar. Men skulle pappan ta ut dessa dagar och bara vara med barnet i 3-4 timmar/dag har han inte rätt till ersättning och kan bli betalningsskyldig för dessa dagar om f-kassan får vetskap om detta. Umgänge kan man inte neka pappan men enligt familjerätten så känner man att man inte vill ha pappan hos er hela dagen så har han inte rätt att ta ut dessa dagar.

För mig var detta helt ny info, det kanske det inte är för alla, men det är bra att veta om. Och att anhöriga kan får ersättning för att vara hemma från jobbet.

2014-04-29
the_jennifer
the_jennifer

@the_jennifer
Det var bra att du fått en sån bra hjälp, det finns faktiskt inte här men jag ska kolla upp idag varför osv, detta borde verkligen finnas överallt i landet!! Tack för det tipset det ska jag jobba vidare på här 😉💖

2014-04-29
EnsamMama
EnsamMama

@Elin
Det låter bra att han kommer vara en del av graviditeten och en del av barnets liv! Det är som du beskriver inte lätt alla gånger och alla tar det på olika vis och olika hårt. Nu när ni börjat dejta igen kanske ni hittar varandra, det blir ju en tuff start att börja ett förhållande med barn så att fortsätta dejta ett tag kan vara en bra ide 😊 Lycka till med allt 💖

2014-04-29
EnsamMama
EnsamMama

@Lena7916
Va bra att det går bra för er 😊 Så känner jag med, det går bättre än jag förväntat mig och det gör att man till och med vågar hoppas lite, på en ljus och fin framtid ☺️ För mig har det nog varit lättare eftersom pappan inte kommit och gått och krånglat, vi har inte ens bråkat om något utan vi diskuterade och bestämde att det skulle bli så här, det är nog svårare för de som får upp hoppet och sen blir fallande om och om igen! Fortsatt lycka till med lille prinsen 💖

2014-04-29
EnsamMama
EnsamMama

@lindapim
Det känns tryggt att höra att det blivit så bra för dig, det ger hopp 😊 För det är verkligen en av dom största grejerna som oroar, om man kan ge sitt barn en "ny" pappa/förebild! Tack så mycket för att du berätta detta! Och lycka till med tillskottet 😃💖

2014-04-29
EnsamMama
EnsamMama

Jag har gått på föräldrautbildning för ensamstående mammor, vilket har varit väldigt bra. Speciellt för den juridiska informationen jag har fått där, vad som gäller vid vårdnad, lagar och regler, fastställande av faderskap, hur famijerätten fungerar/arbetar, underhåll, f-kassan mm. För er som inte har den möjligheten som jag har haft så rekomenderar jag att ta kontakt med familjerättssekreterare  i er kommun/stad för att få information. Det kan vara mycket man själv inte tänker på och som f-kassan inte informerar om och som inte står på deras hemsida.

2014-04-29
the_jennifer
the_jennifer

Jag är i vecka 38+2, för ca en vecka sen så flyttade jag och min kille isär. Han är osäker på hur han känner för mig så vi har börjat dejta igen, vi blev gravida under första veckan då vi träffades så det har gått väldigt fort. Jag har tur att han vill vara en del av barnets liv, vi kommer bo ihop de första dagarna och han ska vara med på förlossningen. Även om jag inte är ensam nu så förstår jag rädslan, har alltid varit rädd för att bli ensamstående, har vart rädd att jag inte skulle klara av det men nu känner jag att jag kommer klara det. Även om vi skulle ta beslutet att det är helt slut så vet jag att jag kommer inte bli ensam, han kommer va med barnet så ofta han kan. Ni som är ensamma är starka och det är er man ska se upp till. Min mamma har vart ensam med mig och min syster sen jag va 5. Jag har sett hur tufft det har vart för henne och ni när jag själv är gravid förstår jag hur stark hon är och har varit. Min pappa finns i mitt liv och har alltid gjort men han har inte vart ensam med oss han hittade en ny på en gång plus att han jobbade nästan 24/7.

2014-04-28
Elin
Elin

Är ensam med min son. Pappan ville inte ha något med oss att göra. Det funkar bättre än förväntat. Sonen är idag snart 7 månader och det bästa som hänt mig! ❤️

2014-04-28
Lena7916
Lena7916

Ja vart ensam i v 14. Var ensam till min son var nästan 2 år. Då träffade jag mannen i mitt liv. Är i dag gift med en liten i magen :-) men tiden som ensamstående var tuff men ändå speciell och jag kommer aldrig glömma den. Fick en underbR start med min lilla son

2014-04-28
lindapim
lindapim

Det hoppas jag också

2014-04-28
swanin
swanin

@swanin
Då är det svårare för då visar ju eran dotter ganska tydligt att hon är osäker på vem han är och hur hon ska förhålla sig till honom, om hon ska bli glad, ledsen, rädd osv. Han behöver absolut träffa henne mer och vara mer pappa än lekkompis när han är med henne så hon kan få en relation med honom, om det är vad ni båda vill! Jag hoppas han tar ett steg upp så att ni kan lösa detta tillsammans! Kramar 💖

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

@the_jennifer
Ja tyvärr är vi många och inte heller dom sista! Du behöver inte känna dig misslyckad igen, kommer den känslan så titta sen på ditt barn när han/hon har kommit... Skulle någon som är misslyckad kunna få en sån fin liten bebis? Att bli mamma och göra sitt absolut bästa är verkligen inte misslyckat! Som jag ser det är det den föräldern som väljer att lämna sitt barn och inte vara delaktig i dess framtid, det är den föräldern som är misslyckad! 💖 Kram

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

@Erica7
Hej! Jag förstår att det är jobbigt för dig nu! Och det är helt klart inte lättare när man är yngre (jag dömmer dig inte) när vänner påverkar så starkt och ofta tyvärr glider längre bort, sen är det helt klart svårare ekonomiskt när man är yngre då man inte hunnit jobba så man får en bra föräldrapenning.
Hur känner din familj? Kanske dina föräldrar kan prata med hans föräldrar om det är så att dom är positiva eller iaf har accepterar detta, det kan vara så att hans föräldrar varit negativa ang barnet osv pga att dom är rädd att få hjälpa till mer än dom klarar? Dom kanske är rädda att deras son faktiskt inte ska klara av rollen som pappa? Hurvida han ska vara med under förlossningen är det bara du som kan avgöra! Det är helt vad du själv känner, kanske kan ni kontakta honom när det är dags så att han finns utanför dörren om du ångrar dig och vill ha honom där och känner att du behöver honom! Många säger att det är vid själva förlossningen som pappan först förstår och får "riktiga" känslor för barnet. Du får gärna berätta vidare hur det går och hur du/ni bestämt er att göra! 💖 Kramar

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

Min dotter känner honom knappt och det tar alltid en stund innan han får röra henne

2014-04-28
swanin
swanin

@swanin
Det känns kanske inte som mycket i nu läget men två gånger i veckan kan en dag bli fyra osv om allt fungerar. Det är ju den med män, tyvärr vill dom ofta bara göra det roligaste. Jag säger absolut inte att det är så med alla eller med just honom. Kanske han överlämnar allt annat åt dig för att han är rädd att göra fel eller bli "tillrättavisad" av dig? Prata med honom om det?! När han väl gör något borde du kanske överdriva hur bra han gör det och vad glad eran dotter verkar över att just HAN gör det! Då kanske han vill mer om det är där skon klämmer?!

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

EnsamMama, du beskriver det väldigt bra. Jag blev lämnad och varit ensam under större delen av graviditeten. Är nu i v 39+1. Jag kände mig väldigt ensam och misslyckad, trots stöd från familj och vänner. Men med tiden märker man att man verkligen inte är ensam, det är många som sitter i samma situation.

2014-04-28
the_jennifer
the_jennifer

Hej. Jag är gravid i vecka 29 och min kille lämnade mig för kanske 2 månader sen och jag är faktiskt jätte orolig för framtiden och det är så många tankar hela tiden. Han lämnade mig pågrund av att det blev för mycket press på honom och hans familj sa till honom att vi inte skulle behålla det,och när dom sa det till honom istället för att stötta honom blev allting jätte jobbigt och han tog ett beslut att lämna både mig och sitt framtida barn. Jag önska han hade tagit det här beslutet själv och lyssnat på sig själv istället för att hans familj skulle stå där och pressa honom för jag vet att han ville ha det här barnet från början och det såg många andra i vår omgivning också. Jag vill allting annat bara ha tillbaka honom och att vi ska blir en fin familj sen och kunna uppleva allting tillsammans. Kan tillägga att jag är ung men vill inte att du/ni ska döma mig.. Han har inte hört av sig till mig på 2 månader men sist vi pratade så skulle han vara med på förlossningen och han sa även att jag skulle försöka tänka positivt och att det finns hopp om att vi kanske hitta tillbaka till varandra på förlossningen. Men just nu vet jag inte alls vad jag vill om han ens ska vara med men samtidigt vill jag ju ha honom för det är ju hans barn och jag älskar honom fortfarande. Att blir lämnad var det värsta som kunde hända men jag vet att jag kommer klara det här. Men det är de där att jag vill ha min älskade pojkvän i det hela. Vi började fixa till vårt förhållande perfekt och allting bara flöt på och vi hade det bra tills den dagen han berättade för sin familj ,han bara försvann:(

2014-04-28
Erica7
Erica7

Jag och min pojkvän bor inte tillsammans och han träffar henne 2 ggr i veckan och när han är här så leker han typ bara med henne sen gör jag allt annat

2014-04-28
swanin
swanin

@saga_signe
Det är starkt av dig! Det är som du säger, man orkar för barnets skull och man orkar mycket mer än vad man trodde man skulle göra.
Ja dessa sömnlösa nätter och dagar, min son var allegisk mot all ersättning och kolik så det var likadant här dom första månaderna, sen var det tänderna och så kommer det hålla på. Men det är nog bara att vänja sig för alltid kommer man ligga vaken för nåt i framtiden med, om inte annat när dom är tonåringar 😉
Tyvärr händer det allt för ofta att man blir lämnad av vänner när man blir förälder, man lever ju helt olika liv då. Ibland har man tur och får behålla en eller två riktigt bra vänner och träffar nya som själva är föräldrar. Vänner är viktigt när man är ensamstående, fick du chansen att träffa nya i föräldragruppen om du gick en sådan?
Med vänner hade jag tur, en vän fick sin son tre månader innan min kom, hon var nog min räddare när jag först fick veta att jag var gravid, hon var noga med att hjälpa mig att hitta mitt val och ingen annans. En annan vän fick barn fyra månader efter mig och sen min andra hälft och bästa vän har alltid funnits där, hon är gudmor till min son dessutom. Sen har jag mina bröder och mina föräldrar nära och vi har alltid haft bra kontakt så dom har funnits där.

Jag tycker du tänker rätt 😊 och jag önskar dig och lilla tjejen all lycka! Kanske känns det bättre när det är dags för dagis, om du hade tänkt skriva in henne, och du får träffa hennes dagiskompisar och deras föräldrar? Har pappan någon kontakt med er eller ni är helt själva? 💖

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

Kommentaren har tagits bort av författaren.

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

Jättefint skrivet💖 Jag har och är fortfarande ensam med min lilla dotter. Hon blir 1år nästa månad. Visst har det varit många långa och tuffa perioder, men som du säger, det blir bättre. Att gå igenom en kolikperiod på 5 mån var kämpigt, men på nåt sätt tar man sig igenom allt. Kan ibland önska att det fanns nån vid min sida som kunde hjälpa till eller bara finnas där för att lyssna. Alla vänner som sa att de skulle finnas där, försvann i och med att lillan föddes. Den lilla familj jag har kvar bor alldeles för långt bort, men man klarar allt och det med hjälp av den ofantliga kärlek man har till sitt barn💖

2014-04-28
saga_signe
saga_signe

@swanin
Får jag fråga vad det beror på? Är ni separerade? Tack ☺️

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

@Adorabelle
Det var skönt att höra 😊 Tack! Jag hoppas att någon kan hitta lite tröst och stöd här ☺️

2014-04-28
EnsamMama
EnsamMama

Jag är på sättochvis ensam med min dotter på 10 månader. Det var jätte bra skrivit 😄

2014-04-28
swanin
swanin

Så fint skrivet, nu är jag inte ensam då men jag blir ändå rörd😊

2014-04-28
Adorabelle
Adorabelle
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...