App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Inskrivning nästa vecka, vill inte väga mig!

Någon mer som inte är bekväm med att tala om vikt elr låta någon annan väga en & se vad man väger & sen ha synpunkter på det?

2014-04-24
Mysig84
Mysig84

Nu var det avklarat, känns otroligt skönt 👍

2014-04-30
Mysig84
Mysig84

Att ta blodprov (fullkomligt hatar att få nålar istuckna i mig på såna "känsliga" ställen..)
Och ligga och vresa med benen i luften i gyn-stolen, är saker jag tycker är riktigt obehagligt.
Men jag brukar tänka.. "Jag gör inte detta för mig. Jag gör det för att ta reda på att mitt/vårt barn har det bra och mår fint."

Det får en att klara av de jobbiga grejerna även om det är riktigt obehagligt. :)

2014-04-29
Fija94
Fija94

När jag blev gravid så var jag överviktig, min bm påpekade inte min vikt. Däremot så informerade hon mig om att det är viktigt att röra på sig och inte bli för stilla sittande.  Det är lätt att man blir det om man är trött hela tiden och bara vill sova, som det var i mitt fall. Jag upplever inte att min bm har varit dömmande eller haft en negativ inställning till min vikt eller att jag inte orkade motionera. Hon förstod hur det är med graviditetes tröttheten och när man inte känner någon ork elller energi.

Som gravid så måste man ändå förstå att det ligger i bm arbetsuppgifter att informera om kost, motion, odyl. Det bästa är att du pratar med din bm om hur du känner ang din vikt. Jag anser att det viktiga är att din bm håller koll på din vikt under graviditeten sen om du inte vill ha den informationen är upp till dig.

2014-04-25
the_jennifer
the_jennifer

Jag vägde mig första gången sen fråga dom om ja tyckte de va okey att väga mig å skriva in de varje gång :) å när ja gick ner ett kg så sa hon bara att de behöver du inte oroa dig för.. Du kommer nog inte gå upp så mkt under graviditeten :) sen va de slut diskuterat :)

2014-04-25
Carro88j
Carro88j

Ida86an. Låter bra att det respekterades❤️👍

2014-04-24
Mysig84
Mysig84

Tack för alla svar❤️ jag väger mig givetvis om det e för barnets bästa. Men det jag inte vill höra är hur mycket & sen vill jag inte ha någon predikan av bm vad hon tycker om min vikt osv. Vet andra som fått höra taskiga saker både på ena & andra hållet. Hon får helt enkelt respektera att jag inte vill höra.

2014-04-24
Mysig84
Mysig84

När jag vägde mig på mvc så gick jag och bm iväg och vägde, det var endast hon och jag som visste vad jag vägde och hon skrev inte in det i journalen och vi pratade inte om det när någon annan var med utan endast om jag var där själv. Men om du inte ens vill det så kan ingen tvinga dig! Lycka till!

2014-04-24
jessicamalin
jessicamalin

Jag tror inte att barnmorskan kommer ha några synpunkter på din vikt. Men däremot är det viktigt att de får väga dig så de kan ha koll på uppgången och se att den verkar "normal" (och normalt kan ju ha ett väldigt stort spann så det är inget att noja om även om man går upp närmare 30 kg).

Vill du själv inte veta är det bara be om att inte få reda på det, och även om du själv får reda på det behöver ju ingen annan få höra vad du väger. Det är bara att du säger att du inte vill berätta så tror jag folk i omgivningen respekterar det. I alla fall de som är vettiga :-)

Lycka till med graviditeten..

2014-04-24
CillaH
CillaH

man kan ju inte tvingas till något så det e väl bara å vägra..
men helt ärligt förstår jag inte riktigt vad problemet är man väger ju det man väger vare sig man vill eller inte.. :-)
klart det inte känns kul om man väger för mycket enligt sitt eget tycke men det förändras ju inte för att man vägrar väga sig.
dessutom är det ju bm jobb att se till att barnet har det bra i magen så är det så att något påpekas är det ju för barnets skull å inte för att vara elak mot dej.

2014-04-24
osisen
osisen

Det är jobbigt, men jag gick upp 27 kg och fick inget skäll :)

2014-04-24
Martinaj
Martinaj

Det är väl ändå ingen som tvingar en att göra något man inte vill?

2014-04-24
Mysig84
Mysig84
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...