App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nu orkar jag inte mer!!!

Jag satte in min pstav den 14e januari, alltså har det gått 4 månader sen jag satte in den. Jag har huvudvärk nästan varannan dag, och dom j'vla blödningarna som aldrig tar slut.... Ni som har haft stav, har ni haft såna besvär? Och har de sen slutat? Funderar på att ta ut den och börja ta sprutorna istället var 3e månad, får läsa lite mer om dom. P-piller är inget alternativ då jag orkar inte komma ihåg varje dag osv, spiraler i underlivet är inte heller ett alternativ.. Så ja sprutan är det jag kan tänka mig.. Nån av er som testat sprutorna? Vad är era erfarenheter av dom?

2014-04-24
batgirl
batgirl

plumpan, det finns fler som använder kondom som preventivmedel och trivs med det. Och det handlar inte om tur, utan det handlar om att man tar hand om sitt preventivmedel och lär sig använda det. Använt kondom och inte blivit gravid eftersom vi ANVÄNDER kondomen rätt. Ville bara vara övertydlig så du förstår vad jag menar

2014-04-25
Sunsweet
Sunsweet

Rjellis - det var konstigt, jag började med mina p-sprutor när jag var 16.

Det är ju svårt att rekommendera preventivmedel då riskerna är omtvistade. Jag kan bara dela med mig av mina erfarenheter.

Mensen avtar för att ägglossningarna blir "vilande" förklarade min bm. Sen finns det dom som säger att de kan ta lång tid innan dom kommer igång när man slutat.

2014-04-25
burtonmamma
burtonmamma

Jag hade staven i ett år ca innan jag tröttnade på att konstant gå och blöda. Det kunde vara uppehåll en dag i månaden typ och järnbrist på de. Mina blödningar slutade en dag efter jag tog ur den.

2014-04-24
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 10 månader

Hur kommer det sig att mensen slutat helt? Det är något som jag också är väldigt orolig för att jag ska rubba mensen med alla såna här medel och att min mens inte ska komma igång..

2014-04-24
batgirl
batgirl

jag ahr hormonsprial å den e kanon såhär i efterhand me först tog det ett halvår för å få ordning på mensen.. sen ett halvår till med mens 1 gång i månaden å nu ingen mens.

2014-04-24
osisen
osisen

Sprutorna var kanon, ingen mens på 6 år :-)

2014-04-24
burtonmamma
burtonmamma

Nexplanon, heter min stav. Ja om jag hade haft blödningar 1 gång i månaden i några dagar hade varit okej, men jag har blödningar nästan varje dag! Och huvudvärken ska vi inte tala on fyfan!! Ja bm sa att det tar även tid för ägglosningen och komma igång efter sprutan. Hoppas sprutan funkar.. Finns det några andra biverkningar med sprutan så som med staven?

2014-04-24
batgirl
batgirl

Ja jag har också haft problem sen dag ett, jag tror inte jag ska dra ut mer på tiden utan boka en tid och ta ut den. Sprutorna låter som ett bättre alternativ! Vissa passar staven bättre än andra, den var inte för mig!

2014-04-24
batgirl
batgirl

Hahaha ja så typiskt!! Jag blöder nästan varje dag och kanske har 2 3 dagars uppehåll max. Min man tycker inte om att ha sex när jag blöder haha.. Tog du ut staven sen eller?

2014-04-24
batgirl
batgirl
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...