App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Idag hände något hemskt jobbigt

Usch, måste bara få skriva av mig!! Idag var vi och firade påsk med släkten i vår stuga utmed en sjö, med rätt mycket träd runt om. Det blåste lite och när vi satt runt bordet utomhus började min lilla Tuva plötsligt klökas och få panik! Ögonen rann och hon blev helt röd i ansiktet av ansträngning. Panik som man får så tar jag upp henne och man märker direkt att hon har något i halsen. Bankar henne på ryggen, ger henne vatten men inget hjälper! Lutar henne fram och dunkar lätt i ryggen och då kräker hon lite smått men inget annat kommer upp. Hon klöks bara mer när jag ger henne vatten, visste inte alls vad jag skulle ta mig till. Vi får inte upp någonting och till slut verkar allting bra och hon somnar i vagnen. 2-3 timmar senare när vi sitter i uterummet börjar hon klökas riktigt ordentligt igen, och då ser jag att hon har fått upp någonting i munnen. Paniken är tillbaka och jag tar snabbt tag i det jag ser. Det jag får ut är ett torrt och hårt LÖV, som troligtvis blåst in i hennes mun! Det var inte stort, men stort nog för att fastna och ställa till med panik! Nu sitter jag här och släpper inte henne med blicken och hoppas att inget mer ska irritera henne. Lövet var inte helt när det kom upp, så jag hoppas det var allt, eller att resten åkt ner och att matsmältningen tagit hand om det. Nu verkar allt vara i sin ordning igen, men det tog någon timme innan Tuva hade skakat av sig händelsen, men för mig sitter den fortfarande kvar. Ville bara skriva av mig så här på natten, när jag sitter och tittar på min sovande dotter och ser hur underbar och älskad hon är! Hoppas ni alla hade en fin påsk 3

2014-04-21
lisessa
lisessa

både bvc och öppna förskolan här anordnar HLR för föräldrar. rekommenderas starkt!

2014-04-21
Sunsweet
Sunsweet

Skönt att det gick bra! Kan ge ett tipps till ALLA nyblivna föräldrar. Gå och lär er första hjälpen för barn under ett år!!! Då får man bla lära sig vad man gör när barnen sätter i halsen och inte får luft. Vi hick en sådan kurs och känner mig mkt lugnare då jag vet vad jag ska göra om olyckan är framme. Kursen visade hur man gör på barn under ett år och även hur man gör på barn (över ett år) och vuxna.

2014-04-21
emcb
emcb

Du borde åka in med henne och gå henne kollad. Har något fastnat kan man få svårt lunginflammation, och hon måste sövas för att få ut resterna. Kan gå riktigt illa om allt inte är borta. Så åk genast in till barnakuten! Det ska man alltid göra när dom små satt i halsen.

2014-04-21
ankan1984
ankan1984

Obehagligt, stackars liten. Tur att allt gick bra iaf. Den här ständiga oron som man har för sina små... Själv ligger jag o lyssnar på min extremt förkylda bebis andning o ber till Gud att hennes falsk krupp inte kommer tillbaka.

2014-04-21
Josefine S
Josefine S

Jobbigt när något händer våra små. Konstigt att det kunde blåsa in så... Tur det gick bra.

2014-04-21
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...