App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur sova hela natten?

Min son är snart 9 månader och tyvärr vaknar han fortfarande varje natt och gnäller, följt av gråt och somnar inte om förs han får flaska. Vi har testat att vara ge vatten, det funkar inte, vi har även försökt härda ut och hoppas han ger med sig.. Men han skriker tills han får flaska. Hur ska jag göra för att få bort detta? Har ni tips?

2014-04-20
1katarina1
1katarina1

Min bvc har inte nämt någonting alls om att man ska sluta amma på natten, min är 7m10d och jag ammar varannan-var tredje timme på nätterna och jag har inga planer på att låta mitt barn skrika efter det.

Däremot kanske jag kommer börja ge lite gröt eller så innan han ska sova.

Tror inte alls catpuss briljerar med att hon skulle ha ett underbarn. Vissa grubblar mer och reflekterar längre över saker än andra, vad är så konstigt med det?

2014-04-21
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Ja jag kan prova att ge mindre mängd allt eftersom. Just nu tunnar vi ut flaskan och ger halva dosen, så den är mer vattning, det funkar bra. Vi vill egentligen inte ta den hårda vägen och sluta tvärt, men funkar inget annat så... BVC tycker det är extra viktigt att nattflaskan försvinner då han är lite över sin kurva.

2014-04-21
1katarina1
1katarina1

Den som skrev att barn inte behöver äta på natten from 4 månader har lite fel uppfattning! 6 månader är de man säger men de beror ju helt o hållet på hur mycket barnet äter på dagen.. Folk är så himla rädda för "dåliga vanor" och tycker att barnet ska sova hela nätter så fort de bara går oavsett vad.. Mitt råd till dig TS är att om du vill sluta mata på natten så trappa ner några ml i taget istället för att sluta tvärt för annars blir ju barnet som är vant att få mat då jätte hungrigt. Och jag blir så himla irriterad på er som pratar som att alla barn behöver samma saker o att de är föräldrarnas fel man har ett barn som sover sämre, att man ska låta de gråta några nätter så blir de bra är de dummaste jag hört!

2014-04-21
Nicolina90
Nicolina90

vi började ge gröt på kvällen i stället för välling och de fick våran att sova hela nätter vid 8-9månader men du kanske redan ger gröt??

2014-04-20
nettan91
nettan91

Jag tror det är samma sak med min son Catpuss, han vill ha det så och blir hungrig helt enkelt... Får hoppas att det går över av sig självt då!

2014-04-20
1katarina1
1katarina1

Vi fick råd från BVC att han inte bör vakna för att äta på natten mer nu, dom sa också att man får härda ut några nätter. Däremot är det svårt när man bor i lägenhet, när sonen skriker mitt i natten, hade varit enklare om man inte hade grannar att tänka på!

2014-04-20
1katarina1
1katarina1

Oj! Min dotter, 7 månader, äter bröstmjölk 1-2 ggr per natt och gnyr till ibland för att få nappen. Ska man redan försöka jobba bort nattmaten och gnällandet?

2014-04-20
Annabus
Annabus

vänta ett par år så löser det sig...

har tyvärr inga råd att ge, våra har varit så tills de varit ca 2 - 2,5 år gamla, då har de börjat sova större delen av natten i egen säng och sedan gått in till oss (utan att ropa!!! skönt) och sovit från ca 04 - 06 tills vi gått upp vid 7-8.

2014-04-20
solskensmamman
solskensmamman
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...