App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bara jag som inte vill amma?

Har aldrig velat amma och känner nu när jag är gravid i vecks 25 att jag absolut inte vill amma. Jag känner mig låst och begränsad redan nu när det gäller kosten. Äter mycket samma sak och är konstant sugen på mögelostar, torkad korvar, serrano skinka, en grillad blodig biff m.m. Sedan vill jag också att pappan till barnet ska kunna vara lika delaktig gällande barnet och jag tror att det är både bra för pappan och för barnet, lättare för mig också när jag väl får lite egentid. Den sista anledningen är att mina bröstvårtor är och har alltid varit överkänsliga. Har aldrig kunnat gå utan bh i tröjor eller linnen då det skavt, så tanken på att amma finns inte i min vildaste fantasi. Någon annan som inte heller vill amma?

2014-04-17
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

Alla gör som dom vill givetvis. Men för Mig är det självklart att försöka amma mitt barn. Det är det mest naturliga jag kan tänka mig. Och jag längtar oerhört efter att få amma min son som har beräknad fl imorgon. Kan verkligen inte förstå de som äcklas av tanken att amma sitt barn.

2014-06-09
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Fy fasen vad fruktansvärt inlägg teaterapa! Skäms!!!

2014-06-09
jessicamalin
jessicamalin

Jag började amma och första veckan gick kanon. Sen kände jag bara att jag orkar inte mer men fortsatte och nu efter sju månader känns de konstigt att knappt amma alls. Jag och min sambo har valt att inte dela helt lika på precis allt därför att vi båda ville att amningen skulle funka. Skulle det inte funkat att amma så hade de varit så och uppdelningen med matning hade sett annorlunda ut. Alla gör som de känner passar just dom bäst. Jag känner dessutom inte att jag givit upp något i mitt liv utan jag trivs som fisken i vattnet att vara hemma mamma på heltid och kan tänka mej vara de alltid. Varför måste allt hela tiden delas lika på precis allt när man är olika som man och kvinna? Vill man inte amma eller inte kan nej ta ersättning då och de är ju inget som barnet kommer lida för. Rent ekonomiskt är det även billigare att amma. Man ska inte bry sej så mycke om vad andra tycker, vill jag göra på ett visst sätt för de är bäst för mej/oss då är de så! :)

2014-06-07
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 4 månader

Jag röstar för att Madelika tar en liten kurs i källhänvisning och slutar hämta fakta från Expressens löpsedlar.

2014-06-07
Cprinter
Cprinter

valmira 89: Bara för att jag skaffar barn så betyder de inte att mitt liv stannar upp! Utan det fortsätter och jag har fortfarande damma mål med jobb och studier. Jag kommer inte bli en mamma som bara kommer umgås med andra mammor och prata bajs. Det är ingen som ger ersättning till sina barn som ifrågasätter varför vissa ammar, varför ska då många som ammar ifrågasätta varför man inte ammar?

2014-05-12
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

Kanske de du :)

2014-05-12
jessicamalin
jessicamalin

Nä du skrev ju bara mitt alias så var ju inte så svårt o tolka det. :)

2014-05-12
jessicamalin
jessicamalin

Jag blev inte arg, jag är inte en arg människa. Jag är i princip alltid glad men nu bara jag ifrågasatte eftersom du skrev på ett sätt jag reagerade på! :) vi säger så hörru! :)

2014-05-12
jessicamalin
jessicamalin

Så man ger inte barnet en bra start med ersättning? En bra start för barnet och ett bra liv för barnet är en glad mamma, en kärleksfull och lugn mamma. Ersättning eller ej.

2014-05-11
jessicamalin
jessicamalin

Malika, du refererar ff till en tidning utan vetenskaplig grund. Dvs den är inte granskad, har möjlighet att publicera spekulationer och den länkar inte ens till den påstådda forskningsrapporten. Jag önskar att folk kunde bli mer källkritiska och sluta missleda varandra. Den finns faktiskt en massa anledningar till varför WHO, BVC, MVC mm rekommenderar amning. Sluta vara så paranoida och stå för att ni väljer bort det bästa alternativet av andra anledning. Hm, nej det stämmer ju inte för ni tror faktiskt att ersättning är likvärdigt. Jag orkar inte lägga mer tid på detta nu men lycka till allihopa och hoppas ts får ut något av tråden och väljer ett alternativ som passar henne.

2014-05-10
Cprinter
Cprinter

Måste dessutom tillägga att jag helammatmin dotter och hon sovit hela nätter sen hon var 4 veckor och jag känner dom som ger ersättning där barnet vaknar flera grr per natt. Sömn är individuellt.

2014-05-10
Cprinter
Cprinter

Madelika, du länkade inte till den rapporten utan till en tidning utan vetenskaplig grund som påstår att rapporten finns. Vilket alltså inte gör det trovärdig. Jag kan däremot som lekman helt köpa att det är möjligt att amning inte har några häslofördelar gentemot allergi och astma, det har redan poängterat i tråden att detta är ärftligt. Men jag köper inte sådana länkar som du hänvisar till och faktiskt så har hittills ingen lyckats länka till något som är vetenskapligt korrekt vilket gör mig mkt misstänksam. Tycker heller inte du ska behöva vara orolig för att hamna i bråk med någon, vi diskuterar ju och förhoppningsvis lär vi av varandra även om det hettar till ibland!

2014-05-10
Cprinter
Cprinter

Alla få göra som de vill men det med att barn som får ersättning sover hela nätter medan de som ammar inte gör är inte sant! Jag helammar och gjort från start, min dotter har från dag ett sovit hela nätter och gör fortfarande. Däremot så sov mina syskonbarn inte hela nätter utan vaknade flera gånger och de åt ersättning. Hur de sover om nätterna beror inte på om de ammas eller ersättning tror jag

2014-05-10
Hanfra
Hanfra
Bebis på 12 månader

Tråkigt att behöva säga det Madelika men du behöver studera vad en korrekt vetenskaplig källhänvisning innebär. Ingen av dom länkar du hänvisar till fyller kraven för detta och är därmed med största sannolikhet lika sant som vad som skrivs i en skvallerblaska. Vill man inte amma så är väl det upp till var och en men att sprida osanning gör mig riktigt förbannad! Min undran är varför många som inte väljer att amma alltid ska tjata om att amning inte är lika bra som det påstås MEN jag har aldrig hört någon som väljer bort amning av den anledningen!?

2014-05-10
Cprinter
Cprinter

Martinamullback: En kompis till mig har två barn och där är det tvärtom. Den som ammades är sjuk betydligt mycket mer än den som flaskmatades!

2014-05-09
jessicamalin
jessicamalin
2014-05-09
Cprinter
Cprinter

Håller med dig till viss del. Det är skillnad på att stå för något man väljer att göra och att förvränga sanningen. Påstår man saker som vetenskapliga då får man oxå skaffa sig lite kött på benen. Naivt enligt mig att påstå att ersättning är lika bra som att amma. Däremot är det ett fullgott alternativ. Man missar genom att inte amma att det främjar barnets talförmåga, man tillgodoser sig sömn bättre och att livmodern drar ihop sig bättre till ex.

2014-05-09
Cprinter
Cprinter

Hellre sträva mot perfekt än motsatsen. Om man är trött på det då undrar jag vad för slags förälder man vill vara. Efter en snabbtitt på länkarna i länken som Hagberg refererat till kan man konstatera att det verkar lika pålitligt som Aftonbladet. Gott folk nu får ni ge er med dumheterna!

2014-05-09
Cprinter
Cprinter

Gilla från mig med Hagberg! KLOCKRENT!

2014-05-08
jessicamalin
jessicamalin

Tycker det är jättetråkigt att läsa så nervärderande svar! Jag hatar (ja, jag hatar faktiskt) dessa "perfekta" föräldrarna som tror att dom är bättre än andra. Som är så instängda i sin lilla lilla hjärna. Vi lever på 2000 talet! Vi är alla bra föräldrar för vårat barn! Va jag gör ska väl du skita i, ELLER?

 

carroWM kom med en fråga/fundering. Om du inte har något snällt eller bra att skriva HÅLL KÄFTEN!!

Detta inlägg är till xariz och alla andra nervärderande föräldrar som har svarat!!

 

Ersättning är dessutom en väldigt ren produkt. Va tror du finns i bröstmjölken? Jo, cigg (passiv rökning inkl), alkohol, avgaser, bekämpningsmedel från maten och en massa andra miljögifter!!


 

Hittade länken

http://www.attflaskmata.se/2014/02/27/modersmjolkersattning-lika-bra-som-brostmjolk/

2014-05-08
hagberg
hagberg

Tack för förståelsen som finns och för era fina inlägg :) Jag fattar inte heller hur laddat detta ämnet kan vara. Jag vill inte heller att bebisen ska vara helt beroende av mig, utan pappan ska också kunna vara delaktig i matningen och allt annat. Vissa tolkar det som att jag ska åka iväg på semester i flera veckor efter bebisen kommit, men det jag menar med egentid är gå en promenad på egen hand i 30 minuter, ta en dusch på 10 minuter, gå till tandläkaren i 30 minuter, diska i 15 minuter eller bara vila i 1 timme. Stor kram till er förstående mödrar där ute 💕

2014-05-08
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

sen måste jag fråga vad ts menar med egentid? jag har en dotter på 10 månader och min sambo har tagit max 5 nätter på dessa 10 månader.. så egentid för mig betyder att få skita med stängd dörr, hinna klämma en pormask eller ta en kopp kaffe när fröken sover middag:)

2014-05-08
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

Tänk att ämnet ersättning ska vara så laddat! Tråkigt tycker jag.

(Har inte läst alla inlägg)

 

Hej CarroWM

Min son (född juli 2013) är flaskmatad från dag ett. Jag och min sambo gjorde detta valet innan han kom, (de visade sig sen också att jag ändå inte hade kunnat amma eftersom jag inte producerar någon mjölk). Det valet gjorde vi för bådas skull, framförallt min skull då jag kände lite ångest över att vara så beroede för en annan människa. Men också för min sambos skull så att han kunde ta en större del av ansvaret än va han hade kunnat om jag helammat.

Jag har bara sett fördela med att flaskmata. Forskning visar att Ersättning är likvärdig bröstmjölk, hittar tyvärr inte länken..

Rekommenderar att du gå med i fbgruppen "vi som flaskmatar" och bloggen http://www.attflaskmata.se/

 

Ett stort lycka till

 

ps lyssna inte på dom som är Anti Ersättning, lyssna till ditt hjärta det är du och din bäbis som ska må bra!

2014-04-29
hagberg
hagberg

Nathan 10: bra inlägg ! Du har helt rätt, tacka gud för sånna som dig ! :)

2014-04-26
Bouzidi
Bouzidi

Ja men haha på dig själv! Jag kan inte tänka mig att någon är så ego att man inte ammar BARA för att få egentid och fritid. Det handlar om såå mycket mer!

2014-04-22
jessicamalin
jessicamalin

Jessicamalin: Det är ju precis det jag vill komma fram till: jag hackar inte ner på folk som ger ersättning. Jag läste i just denna texten att allt handlade om henne, att ha fritid. Alltså vill hon ge ersättning för att ha mer tid till sig själv. oops vilket även du själv tyckte var fel i slut ändan! hah

2014-04-22
SandyMarie
SandyMarie

Rusty, håller med dig. Det är det mest naturliga avsett avd någon säger.

Och CARROWM: Du har inte legat där med ett barn i din famn, så du vet ju inte hur du kommer känna. KLART att om man mår dåligt utav amningen, så är kanske ersättning ett bättre alternativ för mamman, men hur kan du besätmma dig innan du ens föröskt? alltså av egoistiska själ du vill ha fritid. O sen står det ju faktiskt i din text att du känner din inlåst pga att du är sugen på blodig biff o mögelost, som du inte kan äta då. Jag äter kålsallad väldigt ofta och har ammat tre barn på raken i 8 månader var, inga problem, en sak gäller inte för alla. De flesta BM håller nog med om att man ska äta allt, tills motsatsen är bevisad. då ska man börja utelsuta saker.

Självklart ska du göra som du vill, det påverkar inte mig alls faktiskt. det är ditt barn och ditt liv, du missar nått bara!

2014-04-22
SandyMarie
SandyMarie

jag tycker man ska göra som man vill! .vill man inte amma ska man inte amma.
jag valde att amma trots att jag egentligen inte ville. jag har aldrig tyckt det känts naturligt och mysigt utan enbart som ett måste MEN jag gjorde det för att alternativet kändes bökigare.
först efter 4 resp 5.månader så började jag kombinera amning och ersättning. men då var barnen så stora så man slapp sterilisera flaskorna hela tiden. mina barn har dessutom druckit ersättning kall vilket har varit bra om man varit ute.. en tetra som man bara kan hälla upp.. då blev det plöstligt så himla smidigt med ersätrningen. ja slapp sitta bland folk å amma (även om jag alltid hade filt över) då kunde jag ge ersättningen när vi var ute å tutten hemma.

innan jag fick första barnet var jag ganska bestämd på allt jag skulle göra å hur jag skulle göra men insåg ganska snabbt efter förlossningem att den inställningen kunde man fetglömma. :-)
man får ta varje dag som den kommer och ta varje beslut när det blir aktuellt.

men om man bestämt sig innan förlossningen för atr inte amma skriv det i ditt förlossningsbrev så de kan komma med tablett på en gång efter förlossningen! dkriv att det är så du vill ha det så måste de respektera det!

2014-04-22
osisen
osisen

Okey det mest biologiska då. Jag menar inte hur det känns. Det kändes inte naturligt att föda barn men det går ju inte att göra på annat sätt finns ingen ersättning för inte. Det var det jag menade att allt i vårt samhälle bara blir mer och mer artificiellt. Och kemikalier i allt. Jag tycker bara det är tråkigt. Sen förstår jag också att inte alla vill men kan tycka det är värt att testa så vet man. Men tänker nog själv delamma efter tre månader om jag får en till. För jag har inte sovit på ett halvår nu.

2014-04-22
Rusty2000
Rusty2000

För en del är det inte det mest naturliga! Man måste få välja själv utan att bli dömd för det!! Och för mig handlade ersättning knappast om egentid då jag knappt haft någon alls sen sonen föddes för 1,5 år sen. Men vet en del vänner som tyvärr valde ersättning för att kunna festa på helgerna, vilket jag INTE tycker är okej. Men man kan inte dra alla över en kant!

2014-04-22
jessicamalin
jessicamalin

tänkte på en sak varför står det på förpackningen till ersättning att amning är det första alternativet till ditt barn och att man ska rådgöra med läkare innan man använder ersättning. Om det nu inte spelar någon roll. Tycker det är lite trist att det mest naturliga efter att föda barn har blivit något onormalt och konstigt. Sen förstår jag att man tycker det är bekvämt att inte amma för då kan vem som helst ha barnet så man får tid själv. vad man nu ska ha tiden till så här i början.

2014-04-22
Rusty2000
Rusty2000

Bra där Carro! Någon skriver att man vill ge det bästa till sitt barn? Det bästa man kan ge sitt barn är att vara en nöjd och glad mamma! Nöjd bebis-nöjd mamma! Det finns så bra ersättningar nu för tiden. Det är så tråkigt när någon ska säga sådär, jag får inte dåligt samvete för det. Jag ger det bästa till mitt barn ändå, trots att han är uppvuxen på ersättning. Och nej, det är inte krångligt. Det blir vad man gör det till! :)

2014-04-22
jessicamalin
jessicamalin

Tack för alla ni som ger positiva kommentarer och respons :) Jag skulle aldrig försöka övertala någon som ammar att ge ersättning till sin bebis i stället, men tydligen har vissa som ammar rätt till att tjata och försöka övertala de som inte ammar att amma. Ingen är en sämre förälder för att man inte kan amma eller för att man väljer att inte amma.

2014-04-22
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

SandyMarie: Jag har läst på och lyssnat på mer än en barnmorska. Har även pratat med vänner, bekanta och familj. Min syrra mådde psykiskt och fysiskt dåligt när hon ammade och mådde 100 ggr bättre när hon slutade amma och började med ersättning i stället. Det jag menar är att det handlar om välmående, man ska inte behöva må psykiskt och fysiskt dåligt pga att man fått barn pga amningen. Jag har aldrig heller skrivit att man inte kan äta mögelostar och blodiga biffar när man ammar. Jag vet att man kan äta det mesta men bebisars magar är känsligare än vuxnas för tex alla sorters kål. Förstår inte varför du inte ger dig, jag kommer inte ändra min åsikt kring amning pga vad du skriver. Oavsett vad man tycker eller väljer att göra så ska man alltid välja det som är bäst för dig själv, och man ska aldrig göra något för att någon annan sagt de eller tycker si eller så.

2014-04-22
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

Jag hade velat amma, och försökta länge, men kunde inte. Produktionen kom inte igång.

Jag tycker det har varit mest omständigt med ersättning. Att ständigt sterilisera flaskor, och blanda till mat så fort barnet är hungrig (ibland på olägliga platser såsom på bussen mm). Dessutom kostar ersättning pengar, amning är gratis.. och man har ständigt maten med sig om man ammar.

 Håller med om att det har varit skönt att dela matningen med mannen, men skulle som sagt gärna ha velat amma.

Jag tycker du ska känna dig fri att välja det som känns rätt för dig/er. Men mitt tips är att du väntar med att bestämma dig tills ditt barn är fött, du kanske känner annat när du har lillvännen på bröstet!

Lycka till med allt 3

2014-04-21
Maddie89
Maddie89

Det man menar med att det skulle vara farligt med amning är att barnet får i sig miljögifter som mamman har lagrat i sin kropp. Vi kan inte bryta ner det så det lagras i fettvävnaden och går ut via bröstmjölken. Ju mer man går ner i vikt när man ammar desto mer gifter frigörs när fettet förbränns. Därför är det viktigt att inte gå hungrig när man ammar.

Gör som du vill med amningen.

2014-04-21
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Du får ju äta vad du vill när du ammar, det är bara under graviditeten det är restriktioner.

2014-04-21
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

Oj här är man elak när man säger vad man tycker. känsliga ni är =) ha ha och åter igen NEJ barn får inte magont av att äta en blodig köttbit!!

2014-04-21
SandyMarie
SandyMarie

CARROWM: Infon fick jag direkt från 1177 hemsida, att de flesta experter är överens. Tro eller ej, spelar inegn roll för mig. Men amning är ju faktiskt det naturliga, det är avsett för barnet och det är speciellt. Det kan ju inte bli bättre än så. har aldrig hört någon som påstått att ersättning är bättre än amning. Du menar kanske sånna som mår direkt dåligt eller har nån sjukdom? då kanske för mammans skull. Men du kan aldrig kopiera mammas bröstmjök rakt av. 

Jag har själv tre barn, ammat alla, ätit precis vad jag vill och aldrig någon reaktion. Såklart väldigt individuellt men har aldrig hört att barn kan reagera på blodigt kött eller mögelost. Så du kanske ska läsa på lite mer om det.

2014-04-21
SandyMarie
SandyMarie

Jag fick barn 7 veckor för tidigt och min amning kom aldrig riktigt igång och det kommer ca 10 ml högt och har därför fått ge NAN ersättning. Men min flicka har aldrig haft problem med magen. Så det där med att barn blir förstoppade av ersättning stämmer inte på alla barn. Jag tycker att alla gör som dom vill, men min kompis ammar helt och hennes son har haft mkt problem med magen. Så alla barn är olika och alla mammors känslor i för amningen också!

2014-04-21
Fiddelifia
Fiddelifia

CarroWM det är väldigt inviduellt om bebis får ont i magen pga något mamman äter. min dotter är 8 veckor för tidigt född och då har de oftast känsliga magar, men jag har kunnat äta allt och hon har inte reagerat alls.. en väns dotter får ersättning och har jätte problem med ont i magen och hård i magen. och en tredje vän ammar en fullgången bebis och hon kan varken äta choklad eller dricka cola utan att bebis får ont.. så det är jätte olika! sen tycker jag att ni ska skärpa er i denna tråden. självklart får de som ammar berätta era upplevelser och fördelar. precis som de som ger ersättning fär göra samma sak! och att ni hoppar på varandra, ja skäms! ! det är ju det som är så bra med att bo där vi bor så vi har rent vatten att blanda ersättning med, och mat nog att orka amma! låt folk välja själva.. alla vill väl barnens bästa??

2014-04-19
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

Men allvarligt talat!! Vad är detta!?  Är ni korkade eller låtsas ni bara?

Det är inte farligt att amma eller farligt att ge ersättning. Det är väl upp till var och en hur man vill göra. Man missköter inte sitt barn oavsett vad man väljer att göra. Så länge barnet äter, får i sig näring och mår bra så spelar det väl ingen roll hur man matar sitt barn.

Ni borde skämmas så som vissa kritiserar varandra. Har ni inget bättre för er skaffa er en hobby.

2014-04-19
the_jennifer
the_jennifer

attflaskmata.se gå om och läs! Står bl.a. om hur barn som ammas lider större risk för allergier än de barn som flaskmatas. Men de nämner också fördelar med amning. Men de som ammar skulle nog också behöva läsa vad de tar upp på denna sida verkar det som så att man kan få allt svart på vitt och kanske kan sluta vara dömande? Min dotter har inte fått ont i magen av ersättningen och hon har inte heller blivit sjuk.

2014-04-19
Lina Sandin
Lina Sandin

Jag helammar i princip men ger även ersättning ibland.. Många säger att det är så mysigt att amma, det kan jag delvis hålla med om men samtidigt inte. Min dotter kräks alltid efter maten, det är svårt att veta om hon får i sig för lite eller för mkt med amning då jag alltid måste avbryta henne för att det inte ska komma upp igen. När jag ger ersättning är det enklare för mig att se hur mkt hon får i sig för att det inte ska åka upp igen... Det finns för och nackdelar med allt gällande amning och ersättning. Man ska få ha en egen vilja att välja, jag själv valde amning för att jag kände mig BEKVÄM med det men alla gör inte det . Och då ska det accepteras. !

Samt detta med om vad vi stoppar i oss sa min barnmorska också att man ska ta med en nypa salt. Hon tyckte det var urlöjligt att man skulle hålla på att undvika en massa mat ..: Alla barn är olika och alla barn reagerar olika. Jag äter allt, det enda jag undviker är lökar som ex. Rödlök och ärtor då jag har märkt att dottern reagerar på detta.. Jag älskar mögelost, choklad osv och dottern har aldrig reagerat på något annat än just rödlök och ärtor...
Barn kan ex. Få magknip av D dropparna och det stoppar de flesta i sina barn utan att tänka sig för..

Säger såhär, GÖR DET DU känner är bäst för dig och ditt barn.. Lyssna inte på alla andra moraltanter, de känner inte dig och absolut inte ditt barn.. Så tråkigt med alla negativa kommenterare jämt och ständigt... Man kan ge RÅD men attsäga att man gör fel eller är en dålig mamma för att man har andra åsikter gällande amning är ju bara absurt!
Säger som min barnmorska sa "Lyckliga föräldrar ger lyckliga barn"

2014-04-19
Hanfra
Hanfra
Bebis på 12 månader

Om du är orolig för att barnet ska få magont av något du äter när du ammar så är det större risk att ditt barn får magont av ersättningen. Barn som ammar blir inte förstoppade. Du gör ju som du själv vill men tycker inte du ska fördöma amning helt. Jag tycker det är jobbigt att amma men gör det för min son skull så han ska slippa magont och få den bästa starten i livet. Känns dumt att han ska riskera att bli sjuk redan efter några dagar i livet när jag nu faktiskt kan amma. Tänker att det är värt att testa om man nu aldrig gjort det. Du kan ju faktiskt ångra dig när du väl fött. Det går inte att jämföra innan och efter bebis har kommit. Samt för mamman så hjälper amningen med läkning av kroppen. Så finns massor av fördelar med amning som jag bara tycker att du kan tänka på innan du låser sig vid ditt beslut. Man får faktiskt ångra sig :-)

2014-04-19
Rusty2000
Rusty2000

Miriamdreifaldt: Tack och glad påsk :)

2014-04-19
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

SandyMarie: Vilka är alla experter undrar jag? Finns det någon statistik på att barn som äter ersättning respektive ammar mår på något sätt sämre? Ett flertal barnmorskor och läkare säger att det är bättre att ge ersättning än att amma om mamman mår dåligt utav de då det går ut över barnet. Jag tror på att man ska göra precis det som känns bäst för en själv.

2014-04-19
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

Adorabelle: Håller helt med dig. Jag anser att alla gör precis så som dem vill och det mamman och barnet mår bäst utav. Varför ska man inte vara egoistisk undrar jag också? Jag förstår inte de...? Bara för att vissa tycker man är egoistisk som inte ammar betyder det inte att jag kommer ändra åsikt eller amma pga alla andras åsikter. Om man nu kan välja så varför inte välja det alternativet som jag känner mig tyggast, bekvämast med ovh trivs bäst med? Det förstår jag verkligen inte. Sedan fattar jag inte heller varför folk skriver att det är så mycket bättre att amma pga näringen osv. Det är inte så att det är skadligt att ge bebisar ersättning i stället. Jag tar inte åt mig någonting, men tycker verkligen synd om dem som gör de eller känner sig tvingade att amma för att folk hela tiden försöker övertala dem. Tack för din förståelse :)

2014-04-19
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...