App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Orolig gravid Nära BF

Hej alla erfarna kvinnor ! Det här är min första graviditet och jag har 33dagar kvar till BF. Jag vet att ALLA graviditeter är olika och att jag som individ inte kommer känna precis som nån annan MEN jag skulle vilja ha lite tips på hur man ska andas igenom förvärkar hemma, eller om någon har något annat tips på vad man kan göra för att det ska kännas lite bättre. Är så jävla orolig! Känner att jag kommer få panik och dö!! (Min sambo jobbar ofta kväll/natt så är orolig att han inte kommer vara hemma och hjälpa mig!!)

2014-04-17
Ellabella2014
Ellabella2014

När jag låg hemma med förvärkar börja ja fundera på hur ska ja andas. Samma inne på fl. Ja börja tänka på alla filmer man ser där dom föder barn och försökte hörna hur de andades. Fick beröm av dom att ja andades som man skulle. Vi gick aldrig på nån kurs utan de kom mer automatiskt när de väl va dax :)

2014-04-17
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 5 månader

Du behöver inte be om Eda.. Alla sa att föda barn känns som att man ska dö eller att ryggen ska knäckas på mitten och allt va de nu sägs. Jag födde mitt första barn för 5 mån sen. Jag hade aldrig så ont som alla beskriver, utan det kändes mer som en grov mensvärk och inget mer! Så du behöver inte be om Eda om du inte har så ont.. Jag klara mig bara på lustgas och de va då när krystvärkarna började. Mitt tips är att inte spänna kroppen när värkarna kommer. Och vad gäller andningen, så är det de sista du tänker på, hur du ska andas, du kommer andas tro mig haha.

2014-04-17
batgirl
batgirl

Mot slutet av min första graviditeten började jag bli rädd, ville absolut inte behöver ta den dagen när värkarna väl skulle komma å behöva ha så ont som så många säger att de gör. Började läsa trådar på familjeliv på kvällarna om roliga förlossningshistorier. Efter några kvällars läsande om allt roligt folk varit med om under sina förlossningar så vände det till att jag började längta efter förlossning. Tanken på smärtan va inte lika skrämmande mer. Det var det som hjälpte mig iaf :-D

2014-04-17
stiina123
stiina123
Barn på 3 år

Tack till er alla! Alla era tips kommer komma till användning!:)

2014-04-17
Ellabella2014
Ellabella2014

va oxå orolig men så länge du fokuserar på o vara lugn o andas lungt genom värkarna så går det bra.

2014-04-17
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 3 år och 9 månader

Har 17 dagar kvar till BF, och känner lite samma som dig.. Har idag väldigt ont, och det viktigaste är nog att vara lugn och andas in genom näsan och ut igenom munnen, långsamt. Nu ska jag ta ett par Alvedon och ett varmt bad och bara ta det lugnt resten utav dagen.. Allra viktigast som sagt är nog att inte stressa upp sig, utan försöka hålla lugnet och andas ist :)

2014-04-17
94omamma
94omamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...