App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Börjar tappa modet...

Nu har vi hållt på i nio månader och fått ett missfall. Missfallet känns ibland som en skön bekräftelse på att jag faktiskt kan bli gravid, och andra dagar bara som ett nederlag. Hade första mensen för två veckor sen men fick inget utslag på ägglossningstest innan det. Enligt min tidigare menscykel (innan jag blev gravid) borde jag ha ägglossning i morgon, men clearblues digitala test som visar fyra dagar har inte visat något än. Är det normalt att det är så här efter missfall? Jag vet att man inte utreder innan det gått ett år av en anledning, men det som stressar mej (vet att man inte ska stressa upp sig, men hur många klarar av att ta det lugnt och inte tänka på det egentligen?) är att jag inte har nån koll på min kropp, plus mina och min mans arbetstider som gör att vi inte har så lätt att få till det regelbundet. Det blir oftare två dagar på raken och sen uppehåll i 1-1,5 vecka än varannan till var tredje dag som rekommenderas för att öka chanserna. Att slappna av och inte ta ägglossningstest funkar liksom bara om man kan ha sex varannan till var tredje dag. Förlåt för mitt långa inlägg. Vet inte var jag vill komma mer än att jag börjar bli less på att min kropp inte funkar. Alla tips som ökar chanserna tas tacksamt emot!

2014-04-16
SysterEmma
SysterEmma

Ringde faktiskt clearblue och hon sa att man bör vänta två cykler efter missfall innan man börjar testa. Säkert bara för att hon inte kunde svara på mitt problem. Hon trodde i alla fall att jag hade "missat" ägglossningen eftersom det var så länge efter mens. Jag vet inte... Det där digitala testet grundas tydligen på första negativa testet man tar och sen utgår den från det för att se när man har LH-stegring. Hade ju trots allt en stegring, så jag tänker att det kanske var för lågt för att ge fullt utslag. Får väl se om man lyckades pricka in det ändå.

Lycka till ikväll då ;)

2014-04-27
SysterEmma
SysterEmma

Hur går det för dig Emma? Nu har jag äntligen fått positivt utslag på mina äl-stickor, så nu hoppas jag på att det ska ta sig :)

2014-04-27
McLarsson
McLarsson

Ny blinkande gubbe idag. Less jag blir. Enl min tidigare menscykel borde jag haft ägglossning den 17:e, men man vet ju aldrig efter ett missfall. Kan ju oavsett vilket omöjligt vara fertil så här länge innan man ens får en "oblinkande" gubbe tycker jag. Börjar undra om det där rackarns ägget hänger där och vägrar släppa :) Kan man få falskt positiva ägglossningstest? Hade tre negativa innan gubben kom, så det borde ju inte vara nåt fel på testen. Får ringa Gyn om jag inte får ordning på det här.

2014-04-23
SysterEmma
SysterEmma

Jag trodde det skulle vara blinkande gubbe två dagar och "fast" gubbe sen. Väntar fortfarande på den icke blinkande gubben. Vi hade sex vid de två första gubbarna, sen orkade vi inge mer ;) Min man har dålig nacke och rygg efter en whiplash och vi har haft väldigt intensiva dagar med hans familj i Norrland, så jag vill inte ta ut honom helt :) Började ju tvivla på de där gubbarna till slut, så du kunde min gubbe få vila med :)

2014-04-22
SysterEmma
SysterEmma

Jag tippar på att du haft ägglossning, det är vad jag förstått den första glada gubben man går efter, vissa har kvar äl hormonet ett tag efteråt, om jag förstått det hela rätt. Myste ni på efter första glada gubben? Då kanske det gror en liten böna nu :)

2014-04-22
McLarsson
McLarsson

Förstår ingenting. Har fått den där blinkande gubben fem dagar på raken nu. Trodde man skulle få den två dagar och den andra gubben sen. Vad är det för fel? Hur kan jag ha förhöjd hormonnivå i fem dagar utan ägglossning? Nån som har koll?

2014-04-22
SysterEmma
SysterEmma

Lycka till!

2014-04-18
McLarsson
McLarsson

Äntligen utslag på ägglossningsstickan! En blinkande gubbe, så vilken dag som helst är det dags :) Nu ska jag bara få maken att tycka att det är en bra ide att ha sex med sin syster sovandes utanför dörren och hennes tonårsdöttrar i rummet bredvid... Håller tummarna att det biter den här gången!

2014-04-18
SysterEmma
SysterEmma

Jo, jag håller koll på sekretet. Hade inga så lösa flytningar som jag brukar när jag borde haft ägglossning för en månad sen. Just nu har jag inga flytningar som tyder på att ägglossning är på g tyvärr. Får väl köra både clearblues test som ska tas på morgonen och RFSU's mitt på dagen :) Och du har nog rätt i det där med stress. Vissa säger att stress inte försämrar möjligheterna att bli gravid.

Tack för uppmuntran och lycka till ni med!

2014-04-16
SysterEmma
SysterEmma

Vi försöker fokusera positivt: du KAN bli gravid och du HAR kommit igång med ägglossning efter mf (du har ju haft mens). Stress KANSKE kan påverka, men kvinnor blir gravida under krig och andra minst sagt stressfyllda omständigheter, så stressa inte över att du stressar! Vad jag förstått ska man gärna testa två gånger om dagen för att vara säker på att inge missa utslaget på äl-stickorna? Kan ju gå åt en väldans massa stickor... Har du koll på sekretet? Det håller ju i dig några dagar (halt och strängbildande sekret), kan vara bra att kombinera med äl-stickorna. Jag håller tummarna för dig, befinner mig i precis samma situation.

2014-04-16
McLarsson
McLarsson
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...