App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vad äter ni på påskafton?

Vad är den klassiska påskmaten hemma hos er?

2014-04-15
emcb
emcb

Kul och läsa. Vi brukar köra på sill, lax, ägghalvor m rom och räkor på. Köttbullar och prinskorv främst för de yngre. Påskmust såklart. Till efterrätt sockerkaka med en klick grädde på och på det en halv aprikos. I år ska det ju vara så varmt ute så funderar på att ta sill och ägg till förrätt och sedan grilla kött.

2014-04-15
emcb
emcb

Ungefär som julbordet här!

2014-04-15
jessicamalin
jessicamalin

Sill, ägg, jansson, prinskorv och så lammstek. Massor av påskmust och godis:-)

2014-04-15
Isabelle _
Isabelle _

Det brukar bli janssons frestelse, prinskorv, köttbullar, ägg, sill, lax och grönsaker. Får se hur vi gör i år, blir det så vackert väder som förutspås så kanske vi grillar istället :-)

2014-04-15
ChildofJune
ChildofJune

Oj va jag känner mig udda, här firar vi inte påsken mer än att dottern kommer få ett påskägg å så äter vi lite godare på påskafton men inte det klassiska som vid jul typ, det va väl mer när man bodde hemma. Senaste 2 åren ha det blivit tacos här på påskafton (första påsken vi firade ihop jag å sambon va jag gravid å hade dille på det så blev ett stående inslag vid påsk 😉) Om inte annat kanske vi grillar nu när vädret e så fint. Hoppas ni alla få en god å trevlig påsk!

2014-04-15
ica_86
ica_86

Vi kör på litet julbord typ.. Alltså favoriterna ifrån julbordet, skinka, köttbullar, korv av olika slag, massor med olika röror, massa ägg, räkomelett, sill, potatis, revbensspjäll, osv.. Men här är det fortfarande mina föräldrar som bjuder hem allihop på påskmat, här hemma har vi inga traditioner ännu, men blir nog det när barnet blir äldre, eller så fortsätter vi traditionen med att äta hos mina föräldrar på påsk, det gör vi även vid jul, så vi behöver aldrig laga maten, fast jag brukar hjälpa till för att det är så himla kul iaf.. Just ja, Janssons frestelse och påskmust i mängder hör påsken till också.. I år ska jag baka en fågelbotårta till efterrätt, för de brukar jag stå för.. Och likt julen så blir man extremt trött på godis även vid påsk.... Nästan värst vid påsk, hehe godis, godis, ja verkligen godis överallt.... :)

2014-04-15
94omamma
94omamma

Här är memma och grädde ett måste för min man. Själv vill jag ha janssons frestelse och ägg.

2014-04-15
aaannaaa
aaannaaa

Ägghalvor, Janssons frestelse, köttbullar, korv och sill :)

2014-04-15
lajjsa89
lajjsa89
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...