App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Behöver hjälp med mat!

Hej allihopa! Jag är gravid med mitt första barn och har insett att jag har nog börjat gå upp lite väl i vikt... Är i vecka 28 nu och har ökat 15 kg. Äter verkligen inte speciellt bra mat då det blir mycket snabbmat genom att vi inte äter efter ett specifikt matschema. Har gjort det mycket förr men det har varit matscheman för att gå ner i vikt. Någon som har något bra matschema att dela med sig för gravida eller något bra tips? Måste få lite bättre koll på vad jag stoppar i munnen :)

2014-04-15
lilla_xet
lilla_xet
Bebis på 16 månader

Mitt bästa råd är att ställa larm på telefonen med 3 timmars mellanrum. Då glömmer du inte bort att äta! Tänk på riktig frukost, lagad mat till lunch och middag bestående av både kolhydrater, protein och fett (lagom mängd av allt) - tänk tallriksmodellen! En dag fisk, en dag kyckling, en dag nöt, en dag fläskfärs osv. Googla recept eller använd recept appar som finns som någon redan föreslagit. Sätt ihop eget matschema baserat utifrån vad du har lust till att äta. Kom bara ihåg att äta varierat och inte bara pasta och gräddsåser varje dag! Morot och gurkstavar, frukt, knäckebröd och keso är bra och enkla mellanmål. Sedan är det ju inte bara maten som gör att man går upp mycket i vikt...socker är en stor bov. Så drick vatten istället för saft och läsk och dra ner på chips och godis om du äter mycket av detta. Lycka till!

2014-04-16
IcePrincezzz
IcePrincezzz

Tack för alla tips! Ska sätta oss och göra ett veckomatschema nu. Jag är extremt trött hela tiden och min kille jobbar väldigt mycket just nu så han är också väldigt trött. Blir lätt att vi båda drar oss för att ställa oss och laga mat då :)

Matscheman som jag har följt innan har funkat jättebra men de har varit för att gå ner i vikt så vill inte äta enligt dom. Har jag ett schema följer jag det till punkt och pricka men annars blir det lätt att klockan drar iväg och sen har jag missat att äta mat en dag. Har väldigt svårt för det där med hungerskänslor.

2014-04-15
lilla_xet
lilla_xet
Bebis på 16 månader

Ja jag rekommenderar verkligen matkasse! Vi har linas matkasse varannan vecka och det är GULD!! Sen kan man laga den maten igen när man vill då men får alla recept 👍

2014-04-15
saranelson
saranelson

Kanske kan pröva att beställa hem någon av alla matkassar där de är planerade rätter redan :)

2014-04-15
CarroWM
CarroWM
Bebis på 17 månader

Och sök på recept för det finns hundra tals olika recept på bra mat som inte är svår att laga 😊 jag har själv några recept appar i telefonen som jag letar recept på 😊 lycka till 😊

2014-04-15
Sarathunholm
Sarathunholm

Innan jag blev gravid så käkade jag och killen mycket Skräpmat , men när jag väl blev gravid så tyckte jag att det var rätt kul att stå och laga mat 😊 Men jag tyckte att det var jätte svårt att komma på vad man skulle laga för mat. Men jag och killen satte oss ned vid datan och skrev en vecko meny Måndag till Fredag och så på helgerna äter man det som är över eller det man är sugen på. Så sätt er ned vid en data eller telefonen ovh skriv en vecko meny för det hjälpte oss jätte mycket och då kan man även laga hyfsat nyttig mat :)

2014-04-15
Sarathunholm
Sarathunholm

Ät lagad mat och frukt om du blir hungrig eller sugen i mellan och drick inget annat än vatten. Allting med fullkorn är bra för dig och ditt barn. Är inte för 2 då det bara är en myt, det räcker med en extra frukt eller macka utöver så mycket man äter i vanliga fall. Jag äter frukost, lunch och middag med frukt i mellan och promenerar minst 1h om dagen. Jag är i vecka 25 i morgon och har bara gått upp 6 kg än så länge. Lycka till och fråga din barnmorska om råd, jag har gjort de med min barnmorska i och med att jag inte äter kött.

2014-04-15
CarroWM
CarroWM
Bebis på 17 månader

Varför lagar du inte vanlig mat ist för att äta snabbmat? Det är bra om du får in rutiner att äta regelbundet.

2014-04-15
the_jennifer
the_jennifer
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...