App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera

Genom att fortsätta använda denna webbplats godkänner du användandet av cookies.
Läs mer här.

 

förskolor i MALMÖ

Kan ni malmöbor tipsa mig om bra förskolor i centrum? Jobbar på Rörsjös område så gärna i närheten. Mina krav är:  Bra pedagoger (inte hög sjukfrånvaro) Bra mat (barnen får äta tills de blir mätta) Utflykter Utveckling (där de lägger tid på barnen så de faktiskt lär sig något) Tack ska ni ha

2014-04-14
kmirlinda
kmirlinda

Hej! Jag undrar också! Vi var på besök där idag. Vad tyckte ni när ni var där? Kan ni jämföra med en annan förskola? Vårt barn går inte på någon FK än...

2018-04-19
puikioji
puikioji

Vill gärna ta upp denna gamla tråd!

Vi har en plats på Bryggan i Västra Hamnen sedan augusti 2017, men vi kommer att titta på Lyckan i Slottsstaden nästa vecka.

Någon som har erfarenhet av Lyckan? En liten privat förskola.

2018-04-10
AnneNiklas
AnneNiklas
Barn på 3 år och 7 månader

Tycker jag verkligen du ska göra =) Där kan du ställa alla dina frågor osv. Men jag är en bväldigt nöjd förälder. Vi ska flytta till hus  i riseberga snart, men vägrar byta .. haha. Min dotters kompis ska flytta till limhamn, men även de ska ha sina barn kvar... så vi är så nöjda så!

Viktigt för oss föräldrar att vi också mår bra när vi lämnar våra älsklingar där. De har även mycket video och foto dokumentation. kul att se!

Lycka till!

2014-04-15
SandyMarie
SandyMarie

tusen tack för tipset SandyMarie. Låter som en toppen förskola. Ska kolla om jag kan boka en tid för en rundtur på plats. Tusen tack!

2014-04-15
kmirlinda
kmirlinda

För mig handlar det inte om lyx, jag stod i kö tills min dotter var 1,5 år gammal, för att få den platsen jag ville ha. Jag skulle aldrig sätta mina barn på en förskola BARA "man ska vara glad att man får något" Så därför var det ett väldigt ointressant svar, ni som skrev att man skulle vara glad med det man får... Menar inte ditt övriga svar om din förskola.

2014-04-15
SandyMarie
SandyMarie

Ja, sorry om det inte var ett intressant svar. Vi verkar nog ha lite olika uppfattning om vad som är det samma som -i närheten-. Hade själv inte lyxen att kunna tacka nej till förskoleplats när jag blev erbjuden. Men googla, där hittar man ganska mycket info om vad folk tycker om Malmös förskolor. Hoppas du hittar någon som passar dina önskemål!

2014-04-15
lottaochjesper
lottaochjesper

Och det lär sig tecken språk också.. haha.. mycket som sagt!

2014-04-15
SandyMarie
SandyMarie

Och just det.. de fick guld pris för bara någon månad sedan för mest ekologisk mat i HELA malmö. De har en egen kock som lagar allt från grunden.

2014-04-15
SandyMarie
SandyMarie

Dåligt svar, klart man väntar tills det blir en öppen plats på förskolan man vill ha. Man sätter ju inte sitt barn var som helst.

 

Iallafall. Jag har mina 2 döttrar på SJÖHÄSTENS förskola, i rörsjöparken. Vet inte hur gammalt ditt barn är nu, men de har 4 avd. Krabban- de minsta 1-2 år, sedan valen och havet 2-3. och Hajen för de största 4-5.

Dagiset är sååå bra, väldigt sturkturerat. De har grupper som de delar in barnen i, o så skiftar det då och då. Min dotters avd som är 2 år är just nu på ett projekt att rädda en fågel som råkat äta papper på marken eftersom det var någon som inte slängede det i papperkorgen. De får ett brev från ett djur varje vecka och så hjälper dem denna genom att vara ute i naturen och plocka undan osv. De har fått måla sina egna tygpåsar med deras namn och de tycker att det är så skoj. De får stor förståelde för sin omgivning och natur osv.

 

Min andra dotter är 4, De har just nu brandgruppen, polisguppen, och bygg gruppen. De har fått besöka en brandstation. de får lära sig hur man släcker en brand och vad man ska göra osv. 

Är ute dagligen, ofta både förmiddag och efetrmiddag. De går ofta på utflykter (minst 1 ggr i veckan) utanför dagisområdet. 

De har elcyklar, vagnar, och gå-rep.

Mina äldsta har bara denna termin varit på cirkus, nalle konsert, teater och i parken o leker lekar jämt och ständigt.

De har också en kalender på väggen där det står vad de gjort under dagen i lit emr detalj. FÅr även månads brev om vad som kommer hända framöver.

Finns massor med possitvit med förskolan, Måste också nämna att de har världens bästa förskolechef, ninni. Alltid flexibel och trevlig.

Hoppas du fick svar på det mesta iaf.

2014-04-15
SandyMarie
SandyMarie

Det var tyvärr inte det jag frågade efter. Om jag ska bli glad eller inte över en förskoleplats... Var ute efter tips (namn) på förskolor som man vet har ett gott rykte i centrum

2014-04-15
kmirlinda
kmirlinda

Ja precis, bara man får en plats på en förskola ska man vara glad över. Jag kommer behöva nattis och det oroar mig då det finns en förskola med nattis och endast 20 platser. Vad gör man innan inte får någon förskoleplats egentligen? Tycker kommunerna ska satsa mer på förskolor, fritids och skolor. Det ska inte hänga på om man får en förskoleplats eller ej om eller när man kan börja jobba/ plugga. Jag ska skicka in ansökan till förskola och skola i princip samma dag jag fött för att min son ev. ska komma in där jag önskar, det är helt sjukt att set ska vara så här.

2014-04-15
CarroWM
CarroWM

Tror att som läget är i Malmö just nu får man vara glad för den plats man får.

2014-04-14
lottaochjesper
lottaochjesper

Tar 25 min att gå fr Slussplan. Buss 4 går fr värnhem. :-)

2014-04-14
lottaochjesper
lottaochjesper

låter kanon. Kirseberg är en bra bit ifrån rörsjö däremot vilket inte skulle funka

2014-04-14
kmirlinda
kmirlinda

Vår son går på Kvarnlyckans förskola på Kirseberg. En bit att gå för oss som bor vid Slussen men såååååå värt det. De får äta hur mycket de vill, har egen kock och är ute så gott som hela dagarna (ej sovandet) om vädret tillåter. Låg omsättning på personal och små grupper - i sonens grupp är de 14 barn på 3 heltidspedagoger. Sonen är alltid mätt och utsövd när vi hämtar honom och har ALDRIG varit ledsen över att gå dit. Pratar mycket om pedagogerna och sina kompisar där. Han är 20 månader och har gått där sedan december. De arbetar efter Reggio Emilia vilket vi gillar. Så ja, Kvarnlyckans förskola rekommenderar jag starkt!

2014-04-14
lottaochjesper
lottaochjesper

Glömde tillägga bland kraven att en bra gård ska finnas. Gungor, rutchkana osv...

2014-04-14
kmirlinda
kmirlinda
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...