App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

I vilken v kan man få foglossning?

Hej, jag undrar om det jag känner kan vara foglossning? Jag har smärtor i svanken och i höfterna när jag ska resa mig från tex sittande/liggande till stående. Även när jag går så gör det ont. Jag är i v13, kan det vara foglossning? Eller är det något annat? Jag ska maila min bm, men ville ha lite tips och råd från er också :). Detta är mitt första barn så allt är helt nytt 😊. Tacksam för svar.

2014-04-14
FridaS11
FridaS11

Hej alla fina! Hoppas att ni haft en härlig påsk 🐣. Jag fick svar från min bm strax innan påsken, det verkar som att det är foglossning som jag har och hon gav mig lite olika råd. Jag ska till en rehab butik i veckan och köpa ett bäckenbälte. Jag hoppas att det kan hjälpa mig. Tack för alla svar och tips, det hjälper en när detta är helt nytt för mig. Min första graviditet så då undrar en ibland hur det ska kännas mm. Kram på er

2014-04-21
FridaS11
FridaS11

Carro88j Jag tycker att du borde kontakta din bm om hon kanske vet ngn sjukgymnast eller att du själv hittar en. Eftersom du redan testat bältet och inte tycker att det hjälper så kanske några övningar från en sjukgymnast. Håller tummarna att du hittar någon som kan hjälpa dig. Är också lite orolig inför helgens arbete i hemtjänsten, med spring i trappor mm.

2014-04-18
FridaS11
FridaS11

Trodde ja mä hade tidig foglossning men nu vet ja inte vad de är.. Får knivsmärtor i vänster skinka å som strålar upp i ryggen när ja ligger.. De får jag när ja har jobbat sen är de bättre på morgonen å så kommer de tillbaka efter ett par timmar.. Nu jobbar ja inte så mkt då ja fortfarande utbildar mig men fasar när utbildningen är färdig den 2/5.. Använder foglossningsbälte men de hjälper inte jätte mkt.. Ska ja kontakta bm å få remiss till sjukgymnast eller läkare?

2014-04-18
Carro88j
Carro88j

Tack så hjärtligt för alla bra tips och råd ❤️. Jag fick svar idag av min bm, hon tyckte att min beskrivning lät som foglossning. Hon skrev i princip samma sak som ni gjort här och tyckte att jag skulle testa ett bäcken bälte (tror det heter så). Idag har smärtorna förvärrats och jag vet inte hur jag ska lyckas somna?! Typiskt att det är påsk nu, annars hade jag velat ordna det där bältet imorgon. Glad påsk på er!

2014-04-17
FridaS11
FridaS11

Josephiness Är också mitt första barn, allt är så nytt...hur ska man veta? Jag har hört att det kan komma tidigt, tror att det säkert varierar från kvinna till kvinna och från graviditet till graviditet. Jag väntar fortfarande på svar från min bm.

2014-04-15
FridaS11
FridaS11

Hej! Jag är i v 16+3 och jag har väldigt mycket känningar i både höfter och svanskota, men det ända jag får höra är att det är för tidigt för foglossning. Jag kan varken ligga, sitta och inte ens nysa utan att det hugger o strålar. Är min första graviditet.

2014-04-15
Josephiness

Tack fina ni för att ni delar med er. Jag väntar på svar från min bm, hoppas att få komma till en sjukgymnast. Ngn skrev att jag ska undvika trappor, blir lite svårt..bor på tredje vån utan hiss 🙈. Jag har däremot tänkt på mina rörelser och försöker ta det lugnt. Tack än en gång för alla svar, tips och råd! Kramar till er

2014-04-15
FridaS11
FridaS11

Jag fick foglossning enligt min sjukgymnast i redan vecka 11-12. Men enligt läkaren kan man inte få foglossning veckorna precis innan förlossningen. Men jag litar mer på sjukgymnasten då bäckenet blir mer rörligt och töjer sig från man blir gravid tills förlossningen. Jag fick ilningar i bäckenet då och då i början, men nu känner jag av det väldigt sällan. Kan bero på att jag tar det lugnare nu.

2014-04-15
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

Jag fick känningar i vecka 9 med andra barnet. 

Be BM om remiss till sjukgymnasten, där kan du få lite övningar att göra för att stärka bäckenet, för vissa lindrar det en del. Jag fick även ett gravidbälte gratis den vägen (tror det kan skilja sig mellan olika landsting). Akupunktur kan man få, men tror det blir aktuellt först när man testat övningar. 

Undvik i den mån det går att göra rörelser som förvärrar, framförallt ska du undvika att gå i trappor. Dammsuga ska man helst också undvika. Minns inte alla andra rörelser, vet att jag fick en lista på det hos sjukgymnasten.

2014-04-14
ChildofJune
ChildofJune

Tack för era svar 😊. Ska maila min bm och be om råd. Har läst att det kan fungera med akupunktur? Hur gjorde ni? Bara bet ihop? ;)

2014-04-14
FridaS11
FridaS11

fick foglossning runt v8 med min o hade samma besvär.

2014-04-14
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...