App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Vill inte överge mitt barn...

Fick precis ett sms från kommunen om att min lilla har fått dagisplats i sept. Det kändes väl helt ok, jag menar hon måste ju gå på dagis. Men sen skulle jag skriva ca antal timmar per vecka hon ska gå. Men helt ärligt, ungen kommer ju aldrig vara hemma. Känns som om jag kommer överge henne. Kan ju säga att jag satt o böla som bara den. Min man fick komma och trösta mig. Jag vill inte lämna ifrån mig henne. Jag vet att hon kommer älska dagis, det gjorde jag oxå men fy vad jobbigt det kommer va. Hur gamla var era barn när de började och hur mådde ni😁 Min kommer vara ca 1år o fyra månader när hon börjar

2014-04-13
Josefine S
Josefine S

Tack för svaren. Haha jag var visst lite dramatisk när jag skrev detta inlägg. Visst kommer hon ha roligt på dagis! Det vet jag, men igår gick det upp för mig att vår mysiga tid här hemma snart är slut. Inte för att vi inte kan mysa sen men ni vet vad jag menar😉Jag kommer gå ner i tid, det känns som om det är värt det. Får gå upp i tid sen när hon blir äldre😃

2014-04-14
Josefine S
Josefine S

Du har rätt att gå ner i tjänst till 75%, då kan det antingen bli kortare dagar eller så kan du ha en ledig dag i veckan. Har du föräldradagar kvar kan du/din partner även ta tex en halvdag/vecka under första halvåret/året för att ge henne tid att sakta komma in i förskolelivet.

2014-04-13
emcb
emcb

Förresten, i början när jag lämnade sonen på prov så var jag jätte ledsen. Jag kände mig fruktansvärd som lämnade honom när han liksom var som svagast o behövde mig som bäst. Men det fick gå, och det gick bra!

2014-04-13
jessicamalin
jessicamalin

Nej vem vill läsa sitt barn på förskolan när det är sådär litet. Du är först nu jag känner att det är ok å lämna sonen då han får ut så mycket av å vara med kompisarna å ha e 8 snart. .
men han började dagis när han va 14 månader å dottern var 16..
det har gått jättebra men egentligen vill man ju vara hemma mer.

2014-04-13
osisen
osisen

Jag har brottats med mitt dåliga samvete i en månad ungefär. Det är fruktansvärt att lämna, jag mår riktigt riktigt pissdåligt. Nu det sista har det blivit bättre då sonen inte skriker vid lämningar, jag jobbar inte heltid så blir inte många långa dagar och sonen blir SÅÅÅ glad när jag eller pappan hämtar! Det gör en alldeles varm! Man får brottas med dessa tankar o känslor jämt, men jag intalar mig att det är bra för barna med dagis/dagmamma! Man ser ju hur kul dom har och hur dom utvecklas! :) Min va 16 mån när han börja.

2014-04-13
jessicamalin
jessicamalin

Min dotter va 15 månader vi hade en tuff inskolning men dottern har aldrig gått mer än 30 h i veckan vi har kunna lösa det så pass bra, nu älskar hon dagis och har massa kompisar:) gör på så sätt dom känns rätt för er det ska kännas bra:)

2014-04-13
majbarn5
majbarn5
Barn på 2 år och 5 månader

18 månader var äldsta då hon började på förskolan. Min man gick ner till 80%, så det blev kortare dagar och minst en helledig dag/vecka. 

Och nej, jag har vuxit upp med att förskola är ett "naturligt" inslag så det var aldrig några problem för min del. Min man däremot tyckte att det var jobbigt, som aldrig gått på förskola eller fritids själv.

2014-04-13
ChildofJune
ChildofJune

Våra var lika gamla och vi sparade FP så att de kunde gå ca 22-25 timmar/vecka. Sov också i den tiden, så deras vakna tid på dagis var ca 12-15 timmar. Vaken tid hemma var ca 60-75 timmar/vecka. Så länge de har fler vakentimmar hemma varje vecka så gör det väl inte så mkt.

2014-04-13
solskensmamman
solskensmamman

Båda våra har varit 15 månader när vi lämnat dem. Jag jobbar lite oregelbundet så de brukar gå ca 3 dagar/vecka. Stora har älskat det från första stund. Lilla är lite mer tveksam men nu funkar det kanon med henne med! De går mellan 7.15 och 15. ungefär så lite långa dagar tycker jag. Men de är nöjda och glada och gillar att gå dit. Och det är mysigt att hämta hem dem sen!!

2014-04-13
Superhallon
Superhallon

Vår dotter va lite mer än 15 månader då hon började nu i Januari å visst kändes det men min tröst har varit att personalen är underbara å proffsiga å ha varit så från början å jag märker att dottern har det bra å trivs då hon är där å jag vet med mig själv att vi gjorde rätt val. Så bröt nog inte ihop men visst kändes det å det gör det nog för alla föräldrar tror jag. Hoppas det går bra för er i höst!

2014-04-13
ica_86
ica_86
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...