App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Anmälan ledde till att hon blev av med sonen! Känns tryggt och jag gjorde rätt! :)

Skrev ju för ett par veckor sen om en låtsaskusin som nyss har fått barn.. Hon behandlade barnet som någon leksak, lät honom ligga i spyor, gnällde över allt, lyssnade inte på råd ifrån BVC om att mata honom ofta pga undernäring, tyckte att han var jobbig och la ut bilder på honom på fb som man blev stött utav osv.. Jag gjorde en orosanmälan och skrev ut texter som hon skrivit öppet på fb, detta ledde till att soc har satt ut lille pojken hos en annan familj, där han tryggt kan växa upp.. Jag är så himla lättad, en del människor ska verkligen inte ha barn!! :( jag blir så ledsen utav att barn far illa, är så himla glad över att jag tog steget att anmäla! Nu slipper jag tänka så mkt på detta, nu är läget under kontroll och barnet mår bra! :') 💕 ha en fortsatt trevlig helg!

2014-04-12
94omamma
94omamma

Följt denna tråd nu utan att kommentera.. Att anmäla är inte det enklaste, det tror jag verkligen inte och visst anmäler många i onödan.. Det är bra att lämna en orosanmälan om man verkligen är orolig, helt klart och sen är det självklart upp till soc att på ett korrekt sätt följa upp anmälan. Vilket man i detta fall måste lita på att soc har gjort. Förmodligen var nog inte TS orosanmälan hela orsaken till att denna tjej blev av med sitt barn utan en till orsak. Hon är redan placerad på ett "hem" för att få hjälp och soc var redan inkopplad i hennes fall (som jag fattat) och soc kanske bara behövde mer info för att kunna "agera"., vilket de fick av TS. Jag säger inte att det var bra eller dåligt, den åsikten håller jag för mig själv MEN jag säger att TS gjorde det hon kände var bäst och det behövs accepteras.. Varför dessa påhopp? Istället kan ni väl skriva, JAG TYCKER SÅHÄR och inte DU GJORDE FEL. Det är ingen som vet vad som var rätt eller fel egentligen, bara de som är involverade i just denna person som TS skriver om.
Ni får ha en trevlig fortsatt tisdag. :)

2014-04-15
Hanfra
Hanfra
Bebis på 8 månader

Mycket bra gjort av dig. Jag håller helt och fullt med Dig.

2014-04-15
Cissan25
Cissan25
Bebis på 15 månader

Hejja 94omamma att du står på dig! Du har gjort helt rätt. Klappa dig på axeln och pusta ut. Förstår inte hur vissa kan leva med att blunda när dom vet att saker och ting ske och bara gå hemma och tänka. Jag är iaf en bra mamma. Nja. Kanske du är. Men ingen bra medborgare eller med känslor för dem som inte ör dina. Som jag sa hejja dig. Du har säkert räddat barnets liv.

2014-04-15
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Detta är iaf inget misstag... Skulle du låta ditt barn ligga i spyor, skita i att mata barnet trots undernäring, kalla honom för jobbig, gå ut o gå med på tok för lite kläder på barnet, och gå ut på stan och träffa olika killar hit och dit, samt röka precis vid barnet? Det är även missbruk inblandat.. Så nej detta är iaf inget misstag utav soc.. Visst det finns säkert fall där soc gör fel, men INTE i detta fall. Jag är bara extremt glad över att barnet är i trygga händer i dagens läge. Folk som anser att JAG har förstört en familj för att jag anmälde, seriöst?? Ska ett barn lida? Ett oskyldigt litet barn som inte kan försvara sig? NEJ jag har f*n inte förstört någon familj, jag har sett till så att ett barn får det den behöver. Och nej det är inte det minsta synd om mamman i detta fall, hon erbjöds hjälp, men tog inte imot den, då får hon skylla sig själv. Sluta upp med att vara så fega, ett barn kan inte behöva leva i misär bara för att mamman har rätten att ha sitt barn, i vissa fall är det inte det bästa för barnet att vara med sin mor... Och detta barnet kommer inte bli något fosterhemsbarn som flyttar runt, familjen som har honom nu har länge stått i kö för adoption, så när barnet är 2 år och om mamman inte har skärpt till sig så kommer dom att adoptera honom.

2014-04-15
94omamma
94omamma

LeonoraD om du läst den boken så borde du verkligen skämmas. Och då menar jag verkligen. Vi ska vara otroligt glada att vi bor i Sverige som har lagar och soc som gör så gott dom kan att det handlar om barnen i detta landet och inte om vuxna.

2014-04-15
Mizzstoltz
Mizzstoltz

Leonarad: vad har du i så fall för rätt att säga att hon gjorde fel som gjorde en orosanmälan

2014-04-15
stiina123
stiina123
Barn på 2 år och 8 månader

Jag har läst den boken. Det ger er fortfarande ingen rätt att säga så.

2014-04-14
batgirl
batgirl

För det första så gjorde en ts en orosanmälan, hon bestämde inte att barnet skulle omhändertas. Uppenbarligen fanns det goda grunder för det är inte bara så till att ta ett barn och placera i en annan familj. För det andra så skulle jag önska att fler hade mod nog att göra en anmälan när man vet eller bara misstänker att saker inte står rätt till. Så vansinnigt många barn som finns därute, som far illa och känner sig svikna av samhället för att alla ska sköta sitt och inte lägga sig i. Alla människor blir inte automatiskt bra föräldrar, alla människor ska inte ha barn. Men hellre att barnen tas ifrån dom innan dom utsätts för saker som man inte kan ordna än att de blir rubriker i tidningen som vi blir förskräckta över och sen glömmer. Av med skygglapparna nu så vi kan visa utsatta barn att det finns vuxna som bryr sig och vågar agera!

2014-04-14
Leiijha
Leiijha
Barn på 2 år och 7 månader

TS- Mycket bra gjort! För precis som du säger så ska man se till BARNET och INTE mamman i det här fallet. Du har räddat en liten hjälplös pojke att få chansen till ett lyckligt liv och det ska du ha all cred för! Kram

Plumpan och LeonoraD- Ta reda på ALL fakta innan ni uttalar er!!!!

2014-04-14
Fideli73
Fideli73

LeonoraD. Hur vågar du säga sådär. Jag kan säga rakt ut att vissa INTE ska ha barn. Punkt. Det ör inte ett dugg synd om dom själviska jävlarna rent ut sagt. Jag sjölv blev fosterhemsplacerade när jag var 4 månader. För att. Ja ett liknande fall. Undernärd. Ligga i sin egen skit. Osv. Jag har problem nu. 23 jäkla pr senare pga av att min biologiska mamma ej tog hand om mig!! Jag är kanske skadad för livet. Fast jag kom till en bra familj med en gång och dör har jag bott sedan jag var 4 månader. Dom som uppmärksammade detta räddade mitt liv!! Och tackar alla för det. Som jag sa. Det är inte ett dugg synd om min mamma. Inte ett dugg. Och hon har skaffat två barn till efter mig. Vart är dom? Ena fosterhemsplacerade. Andra bor hos sin far. Var finns hon? Ingen. Absolut ingen som vet. Så till dig som anmälde. Fan vad bra gjort. Jag vill ge dig en kram. Orosanmälan är perfekt. Så glad jag är. Ni andra som inte verkar fatta för ni älskar era barn och kan inte förstå hur någon inte kan göra det. Knip igen. Inse att alla inte ör som vi. Som skulle offra livet. Hugga av handen eller i princip döda någon om det gällde våra barns liv. Som sagt. Ni har iiiingen aning. Alla får inte moderskänslor. Och det är inte alltid det handlar om depression. Som ex min mor. 3 barn och fortfarande inte lärt sig. Nu har ovanstående anmält och låtit soc som faktiskt ska vara proffs gjort en utvärdering. Och en sak ska ni ha klart för er. Det finns en stark lag att alla barn har rätt till sina föräldrar. Det ska väääääääääldigt mycket till innan soc tar ett barn från sin förälder. Och då menar jag väldigt mycket. Det dröjde hela 6 år i rättegång innan min mor blev av med vårdnaden om mig. 6 år av missbrukande av makt och umgänge. Herregud. Om ändå soc bara låtit mig bo hos mina fosterföräldrar från början. Utan min mor. Då hade jag med all säkerhet inte mått som jag gör och har gjort i mitt liv. Så passa er innan ni öppnar munnen och då menar jag inte som något hot utan tänk innan ni säger något. Snälla. Så himla klantigt. Folk borde anmäla mer. Och då menar jag allt möjligt. Ex våld i hemmet, våldtäkter. Psykiska påhopp osv. För barn skadas av det och är fast till någon annan vuxen ingriper!!! Tänk om era barn blivit utsatta för något så hemskt som kanske svält på dagis. Ni fattat inte men men andra föräldrar ser men säger inget. Och slutligen för att få det minsta hum om vad jag pratar om snälla. Läs boken. POJKEN SOM KALLADES DET. Om ni ens klarar läsa halva cred till er. Och så återkom. Eller läs på baksidan. Recension. Googla. Ni kommer förstå vad jag mena och kanske be om ursäkt till trådstaetaren. Boken är en sann historia. Skriven av pojken själv i vuxen ålder. Så läääs för Guds skull. Ingen tjock bok. Men den ger så mycket.

2014-04-14
Mizzstoltz
Mizzstoltz

94omamma jag tycker du är en stark person som gjort det du gjort. personer som inte anser att barn har rättigheter som går framför föräldrarnas behov behöver man inte lyssna på. Du gjorde det du kunde, soc gjorde det de ansåg var rätt dvs. omhändertog ett barn pga barnets rättigheter. kram till dig

2014-04-14
Sunsweet
Sunsweet

Tycker det var helt rätt att anmäla. Skulle själv ha gjort det å om någon annan hade haft en annan åsikt om det skulle jag bara slagit dövörat till. Tycker det e så taskigt av dom som går på dig om att du gjort fel, du gjorde något som troligtvis inte va så lätt att göra men du stod på dig å gjorde det rätta. Barnet kommer få mat nu, kärlek å närhet. Hur kan någon säga att de va fel.

2014-04-14
stiina123
stiina123
Barn på 2 år och 8 månader

Detta var liksom ingen hämdgrej eller nått sånt som socanmälningar oftast brukar vara, detta var verkligen en anmälan gjord på allvarliga brister i omvårdnad och ansvar. Så ni får säga vad ni vill, och se det hur ni vill för jag är glad över att barnet är i trygga händer.. Blir rädd när folk tkr att det är dumt att anmäla såna här saker?? Det är väll det mest självklara att göra, vare sig man är 'släkt' eller inte, eftersom att jag försökte ge henne stöd och hjälp i första hand, men att hon inte var villig att ta imot. Och det är ju inte felaktigt heller, soc har granskat detta och anser henne inte kapabel till att vara en god mor.. Och hon vill inte kämpa och försöka trots alla hjälpmöjligheter som finns.

2014-04-14
94omamma
94omamma

Nu går ni lite över styr.. Ni vet inte hela situationen, självklart försökte jag hjälpa innan jag anmälde, men hon tog inte imot hjälpen. Jag har aldrig ens sett henne som varken en vän eller släkting, utan bara en person som man får stå ut med. Det finns väldigt många anledningar till att hon inte ska ha barn, hon har nog problem med sig själv, adhd och en lätt utvecklingsstörning (hon har sagt det själv) hon uttrycker sig på fb att det är skönt att slippa tidiga morgnar, och ingenting om att hon saknar sonen, det hon la upp senast var en video på sig själv när hon sjunger en låt om sex, vad den nu heter.. Väldigt moget. Har dessutom pratat med henne efter anmälan och tagit upp saker om varför det är som det är, och har fått till svar att hon inte bryr sig för att soc är ändå dumma i huvudet och att hon skiter i att bråka för att det inte är viktigt för henne. Jag har pratat med hennes låtsaspappa, alltså min farbror, och han är glad över att jag tog mod till att anmäla, då är det nog ingen onödig anmälan?.. Och som sagt, hon bodde på stödboende i 8veckor och hade ständigt kontakt med soc, men hon skötte sig inte.. Så antagligen hade hon inte fått åka hem på heltid med honom iaf. Anser man att knark och killar är viktigare än sitt barn så ska man nog inte ha barn?. Jag pratade med henne om att ta imot hjälpen hon erbjöds och kämpa för sin son, men då svarade hon att hon inte ens vill hälsa på sin son även fast hon har möjligheten.. Så NEJ jag anser att jag gjorde rätt, ni behöver ju inte klanka ner innan ni vet hela händelsen. Men sånt får man ju räkna med i dagens samhälle, alla vet allt, alla har rätt, och alla ska verkligen hitta något negativt med allt :) jag tillhör väll de äldre generationerna även fast jag är ung, det där med att vara negativ tillhör inte min starka sida. I DETTA FALL så har jag inte gjort något fel. Skulle barnet ha fått växa upp i misär??? Man kan ju undra hur vissa folk resonerar, man blir nästan mörkrädd....

2014-04-14
94omamma
94omamma

Plumpan jag håller med dig också jag kan inte låta bli och tänka på den stackars tjej..

2014-04-14
batgirl
batgirl

Jag har läst den tråden. OCH??????? det ger fortfarande ingen av er rätt och tala så om någon. Att hon borde inte få skaffa barn? Ursäkta mig men vem fan är ni att döma? Även om hon har varit på soc och behandlingshem så kan det ta år tills en person blir återställd. Gjorde 94omamma en bra sak? Nej det gjorde hon verkligen inte. Att göra en sån sak anonymt mot någon man känner är så mesigt att jag inte ens kan förstå det. Skaffa dig en ryggrad istället och prata med personen, säg vad du tänker göra, en oroanmälan. Istället går hon bakom dennes rygg.. Tycker att du borde skämmas.

2014-04-14
batgirl
batgirl

Stop nu tjejer!!! Den här tjejen har inte anmält för skoj skull. Hon har försökt att hjälpa och soc har sedan tidigare varit inblandad. Späd barn behöver inte alls vandra runt hos fosterfamiljer. Soc kontaktar familjer som står i adoptionskö och frågar om de vill ta hand om barnet. Efter två får man möjlighet att adoptera barnet om mamman inte blivit bättre. Jag har vänner som adopterat sina barn genom soc. Alla tre blev svårt misshandlade redan som nyfödda. Barnets bästa går alltid före föräldrarnas!!!

2014-04-14
emcb
emcb

Att du till och med känner henne, och inte hjälper henne får mig också fundera. Tycker faktiskt det var jätte mesigt av dig o gå bakom hennes rygg och göra en oroanmälan istället för styva det med henne och säga att du ska anmäla. Det du ;)

2014-04-14
batgirl
batgirl

Jag tycker inte någon av er har rätt att uttrycka er om att vissa borde inte skaffa barn eller få ha barn. Vem är ni att säga nått sånt? Att en annan person är instabil eller kanske inte mår psykiskt bra (kan vara anledning till varför hon behandlar sitt barn så) så betyder det inte att den personen inte borde få eller skaffa barn. Och nej 94omamma du har inte gjort ett så bra jobb som du tror, om det är någon som borde må dåligt över något är det du. Istället för att hjälpa den stackars tjej som tydligen inte verkar må bra så gör du en oroanmälan. Tror du tjejen mår bättre nu,? Eller du har bara tänkt på hennes barn o skitit i hennes hälsa? Hjälp era medmänniskor också.

2014-04-14
batgirl
batgirl

Du är fantastisk! Att du anmälde var bra gjort och underbart att killen nu får den kärlek och det trygga hem som han förtjänar! :) Har också funderingar precis som du att vara stödfamilj/fosterfamilj om några år! ❤️

2014-04-13
jessicamalin
jessicamalin

All kärlek till dig ❤️

2014-04-13
saranelson
saranelson

Ja jag ville dela med mig utav detta.. Jag kommer aldrig att tvivla på att göra en orosanmälan om jag oroar mig. Jag skulle vilja ställa upp i framtiden med att ta hand om utsatta barn, men nu anses jag nog vara för ung, ska kolla upp vad som krävs, och göra allt för att en dag kunna vara ett stöd och en trygg extramamma åt ett barn som har det svårt hemma... 💕

2014-04-12
94omamma
94omamma

Underbara du!!! Tack för att du anmälde. jag är uppväxt men min biologiska mamma men med flera fosterbarn från alla åldrar genom hela livet. Barn mår så mycket bättre om dem får komma till bättre familjer fort, folk/Vi anmäler allt för ofta allt för sent!!! underlättar för alla om soc får chansen att hjälpa tidigt!

2014-04-12
smalins
smalins

Åh va bra! Har faktiskt tänkt på det du skrev ibland å mått lite dåligt. Roligt att du tala om hur det gick. Behöver jag inte tänka mer på det :)

2014-04-12
elenor92
elenor92
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...