App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Svårt somna om efter nattamning

Vår dotter är i och för sig bara knappa 2 veckor, men vi har svårt att hitta rutinen för att få henne att somna om efter nattamning. Hon ligger mest och gnyr och knorrar hela natten, utan att egentligen sova annat än precis efter att hon ammats - och då på våra bröstkorgar eller precis intill mig i sängen. Så fort vi försöker flytta över henne till hennes eget näste (placerat mellan oss i sängen) börjar hon knorra igen. Hon får äta tills hon själv släpper om hon inte vill suga extremt länge. Då ser jag till att hon släpper för annars kräks hon ändå bara upp allt direkt. Några tips? Hur har ni andra gjort? Vi blir ju rätt trötta när man inte ens får sova mellan amningarna...

2014-04-12
CillaH
CillaH

Bra idé Leiijha. Vi har haft en konstig variant av babynest med lite för hög kant för att det skulle funka, men har precis skaffat en bättre variant där det skulle gå utmärkt att göra just så som du sa.. ska prova det.

2014-04-13
CillaH
CillaH

Har du provat att liggamma? Om hon på sidan i nästet och du ligger på sidan nästan i nästet så du kan ge henne bröstet så. Förstår du hur jag menar? Om hon somnar efter amningen så kan du bara maka iväg dig lite och hon ligger på plats :-)

2014-04-13
Leiijha
Leiijha
Barn på 3 år och 4 månader

Ja, jag förstår ju att det tar tid för henne att vänja sig vid livet utanför magen, med allt vad det innebär av dygnsrytmer mm. Och jag känner igen det där med att sova bra (i alla fall ganska bra) varannan natt. Skönt att höra att fler haft likadant.

Tänkte också att det kanske hjälpte att ligga lite på sidan, att det skulle vara bekvämare kanske, men det funkar bara i några minuter innan hon börjar knorra igen..

Det är väl bara att köra på med att vagga henne till sömns hos oss och sen hoppas att hon helt plötsligt accepterar att bli överflyttad till sitt eget.. 

Tack för svar :-)

2014-04-12
CillaH
CillaH

Min dotter var precis likadan, hon sov dock bra varannan natt (knepigt) haha. Det var frustrerande men på dagen då hon var två veckor slutade hon med det och har den sovit bra. Hon är nu 11 veckor. Tror det är tryggheten och rädslan för att mamma (maten) ska försvinna:)

2014-04-12
Caroline8519
Caroline8519

Vi hade samma problem men då funka det att lägga honom lite på sidan och gunga med handen på rumpan typ. Eller lägga min hand på magen bara de kunde också funka. :)

2014-04-12
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 9 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...