App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Är det okej att åka iväg på tjejkväll med bebis?

Hej :) Nu behöver jag lite råd från er. Jag har en dotter på 3.5 mån (första barnet). Jag har blivit bortbjuden till en tjejkväll nu imorgon kl. 7. Problemet (eller det som är jobbigt) är att min dotter somnar för natten kl7-8 så jag måste åka med henne precis i den vevan. Jag vill inte lämna henne hemma då det är drygt en timmes bilfärd till min väninna. Är det fel att tacka nej? Vill inte stressa upp dottern, eller är det jag som är nojjig? Det är bara jag som har barn som kommer samt jag helammar. Hur hade ni gjort?

2014-04-11
Martinaj
Martinaj

Min var också allt för nyfiken i den åldern för att kunna sova alls när vi var borta.

2014-04-21
burtonmamma
burtonmamma

Tack för all input :) jag provade att köra... Men det gick inte alls, hon bara skrek och skrek (har henne där bak då airbagen inte går att stänga av) efter femtioelva stopp valde jag att kasta in handduken och vände. När jag var hemma igen runt 20 så somnade hon skönt i sin egen säng och sov till 06.00! Känns bra att jag provade men nu vet jag att hon inte gillar att åka bil själv. Nu i efterhand känns det bra, min dotter har aldrig somnat där av någon konstig anledning. När vi är borta är hon för det mesta vaken, allt för nyfiken ;)

2014-04-13
Martinaj
Martinaj

När jag hade ett barn, följde han med på det mesta. Inga problem, han kunde somna i någons dubbelsäng, i babyskyddet eller i vagnen. När barn nummer två kom, blev det så bökigt, att det inte var värt det. Då stannade vi mest hemma på kvällarna.

2014-04-13
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Det viktigaste är väl ändå att göra det man själv känner passar. Vissa känner stor trygghet i att vara hemma första tiden med bebisen och trivs föräldrarna med det så är det knappast skadligt för barnet. Och trivs man med att vara mer social och ta med bebisen på sociala sammanhang där det passar att ta med små barn, så varför inte. Det har väl helt enkelt med personlighet att göra. Jag hade inget större behov att åka iväg på kvällarna under första året.

2014-04-12
emcb
emcb

Kunde inte sagt det bättre själv troy. Tummen upp!

2014-04-11
Hanfra
Hanfra
Barn på 1 år och 7 månader

Jag hoppas du hade en trevig kväll vad du än valde att göra! :-)

2014-04-11
smalins
smalins

Troy jag håller med dig, känns som att vissa låser in sig hemma bara för de helammar

2014-04-11
batgirl
batgirl

Hade också åkt, om du känner för det dvs. Mata och sätt på pyjamas så bebis e klar och låt henne sova i bilen och vagnen.

2014-04-11
SandyMarie
SandyMarie

Jag har åkt, men det är för att jag tycker mina vänner är viktiga och det betyder mycket för mig. Ta med dig vagnen och låt det vara ditt barns säng!

2014-04-11
smalins
smalins

Jag har vänner på mina tjej kvällar som haft med sig sina barn :) nyktra tjejkvällar har vi alltid. De brukar oftast gå bra. Jag tycker när de är så små går de an för de somnar de ju nästan var som helst. Men nu när min dottern 1,5 år så blir de svårare, då tackar jag nej om inte de är så att sambon kan ha henne :)

2014-04-11
Beckiiz
Beckiiz

Sen är de trevligt och träffa vänner. Så jag hade tagit med vagnen, amma din dotter innan du åker, hon somnar nog i bilen, väl där kan hon sova i sin vagn och du kan amma henne också. Whats the big deal? :P

2014-04-11
batgirl
batgirl

Jag hade tagit med vagnen och bebisen och åkt till vännen. Jag har alltid haft med mina barn på sånt... Men de har alltid sovit i vagnen och vart smidiga att ta med.

2014-04-11
Superhallon
Superhallon

Om det är en nära vän hade jag tagit med mig bebis. Annars inte. Men förutsatt att din bebis sitter lugnt i bilen. Min skriker i bilen. Men kan du inte pumpa bröstmjölk o låta pappa vara hemma med bebis? Amma innan du åker och sen när du kommer tillbaka.

2014-04-11
Josefine S
Josefine S

Inte jävla hahaha utan menar självklart "själv gjort det"

2014-04-11
Hanfra
Hanfra
Barn på 1 år och 7 månader

Tycker det är okej. Ta med vagnen och låt henne sova där i.. Jag har jävla gjort så och det har funkat.. Matat innan läggning i vagn, hon har sovit när vi ska åka hem och då har jag satt henne i bilstolen och bäddat in i en filt. Alltså inte bökat på henne en massa ytterkläder. När vi kommit hem har jag matat och sen lagt igen. För oss har det fungerat bra, men självklart är det olika. Men jag personligen vill inte känna mig för låst att hitta på saker bara för att jag fått barn. Och vår tjej har inte tagit illa åt sig av detta. Men du ska ju självklart göra det du känner :)

2014-04-11
Hanfra
Hanfra
Barn på 1 år och 7 månader

Det låter som att själv vill stanna hemma, så då tycker jag att du ska göra det. Att åka iväg kanske funkar eftersom det bara är ett engångstillfälle men frågan hur mkt nöje det blir för dig.

2014-04-11
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...