App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

HUR fungerar det igentligen??!

Jag har jobbat och slitit i 3 år utöver skolgång, jag betalar extra i skatt för att vara säker på att få tillbaka på skatten, så jag får tillbaka ganska mycket i år, så jag klagar absolut inte. Men jag undrar hur det funkar för såna som är arbetslösa? Jag har en vän som aldrig har jobbat i hela sitt liv (psykisk störning, sjukskriven/aktivitestsersättning) och hon skrev glatt att hon får tillbaka 3700kr, hur är det möjligt när hon aldrig ens har jobbat en endaste timme i hela sitt liv? Räknas det ut på bidragena då eller?. Kan jag räkna med att få tillbaka ÄNNU mer nästa år dådå eftersom att jag vart sjukskriven en månad detta år samt att jag kommer att vara föräldraledig resten av året samt att vi nyss köpt hus (har hört att man får extra på nått vänster då)? Jag är helt värdelös på sånt här, vet bara att jag betalar massor i skatt och att jag får tillbaka Massa pengar.. Någon som har någon förklaring? :)

2014-04-10
94omamma
94omamma

Hon får pengarna över och det räknas ej som inkomst! Jag fick massor tillbaka när jag var arbetslös och sen när jag gick på grav penning. Dessutom året efter när jag bara vart mammaledig och jobbat någon gång så fick jag också massor tillbaka och det fick jag liksom över och räknades ej som inkomst :)

2014-04-11
jessicamalin
jessicamalin

Men min vän då? Hon går inte på soc utan hon får ju aktivitestsersättning ifrån fk för att hon går på rehab och psykgrupper, då räknas väll inte återbäringen som en inkomst utan hon får pengarna utöver det som vanligen får? Eller tänker jag fel? :) det som är med min vän, är att hon utan problem skulle kunna jobba, men hon har den attityden att hon inte orkar och kan för att hon har adhd. Men endå klagar hon på att hon bara ligger hemma och ruttnar.. Förstår inte riktigt tänket där, men det är ju hennes val :)

2014-04-11
94omamma
94omamma

Tack för svar :) jag struntar i hur mkt folk får tillbaka hit och dit jag undrade bara hur det fungerade eftersom att jag tycker att det är svårt med allt sånt där :) vet ju att om man får tillbaka så har man iaf 'legat ute med pengar' för att man har betalat för mkt, men känns ändå bra att få tillbaka allt i en klumpsumma, så att man kan lägga undan eller unna sig något extra.. Detta året kommer vår återbäring gå till vår sons sparkonto på direkten :)

2014-04-10
94omamma
94omamma

Nepp de skrev ja inte, ! Jag skrev att jag tycker de som utnyttjar systemet inte skall ha tillbaka. Men nu är de ju svårt att veta vilka dessa är. Men tycker oxå att bör man går på soc så ska man inte behöva betala skatt.

2014-04-10
Beckiiz
Beckiiz

Finns många som INTE utnyttjar systemet, ska de bli lidande för de få rötägg som finns?!

2014-04-10
ChildofJune
ChildofJune

Är som Atlantis säger!

2014-04-10
jessicamalin
jessicamalin

De får tillbaka för att det dragits lite för mkt i skatt under året, det regleras nu och fin vän får nu tillbaka det som hon skattat för mkt tidigare. Samma för de som jobbar, är sjukskrivna eller föräldralediga.

2014-04-10
emcb
emcb

När man e sjukskriven å föräldraledig så betalar man skatt på de, därför får dom tillbaka för det har dragit för mycket skatt på det. Om man har tagit lån så får man tillbaka på räntan man betalar.

2014-04-10
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 4 månader

Då syftar jag på de som lever på socialen. Finns många som utnyttjar systemet tyvärr :( så de akaninte ha tillbaka på skatten tycker inte jag.

2014-04-10
Beckiiz
Beckiiz

Tycker de är fruktansvärt konstigt att de som lever på bidrag kan få tillbaka på skatten! De borde ju gå ut antingen till oss skattebetalare! Eller där igen personerna får pengarna ifrån.

2014-04-10
Beckiiz
Beckiiz
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...