App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Krävande vän?

Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, jag har en vän som blir arg så fort jag inte kan ses. I december blev min sambo anmäld för våldtäkt av en tjej som varit efter oss ett bra tag och gör allt som krävs för att förstöra min sambos liv. Eftersom han hade en lägenhet via LSS så fick jag flytta hem till min pappa, här är min pappa väldigt krävande och vill att jag ska vara hemma kl 16.00-17.00 och blir riktigt förbannad ifall jag är sen. Iallafall så har denna händelse fått mig att dra mig tillbaka och lägga fokus på min nu 7 månaders dotter och inte bryta ihop. Hon frågar rätt ofta om vi kan åka de 2(!) timmar med buss till henne och träffa henne och hennes son, men då jag varken hinner eller orkar det så säger jag nej, jag har dessutom andra anledningar såsom att min pappa vill att jag städar huset, tar hand om tvätten, hämtar mina småsyskon från skolan etc. Vet inte riktigt vad jag ska säga till henne...

2014-04-10
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år

Jag skulle inte heller vilja åka buss två timmar med min sjumånaders. Men som du lägger fram det så har hon bara frågat och vad är fel med att fråga?

Om jag var du skulle jag vara glad att ha vänner som hör av sig. Förekom henne vet jag, ring och fråga om hon vill komma till dig. Om du får ha besök för din pappa, som för övrigt verkar överdrivet sträng. Ok att du ska hjälpa till hemma, men att ha tidsregler när du ska vara hemma låter märkligt. Hoppas det inte är värre än det låter med din pappa.

Om det är så att din vän blir sur för att du inte kommer säg typ: jag vet inte hur mycket du orkade när din son var 7 månader, men jag orkar verkligen inte göra den resan nu. Men jag vill ju gärna träffa dig.

2014-04-12
burtonmamma
burtonmamma

Om din vän tycker att det är viktigt att ni umgås kan väl hon själv sätta sig på bussen i två timmar och komma till dig?

2014-04-11
1katarina1
1katarina1

Såna människor irriterar mig något oerhört och jag förstår inte hur man kan fortsätta vara vän med en sån människa? Jag hade sagt till, förstår inte vännen hade jag sagt upp vänskapen. Så dålig energi den människan bidrar med, en vän ska underlätta och inte belasta

2014-04-10
batgirl
batgirl

Ja 16.00-17.00 känns lite överdrivet, du är ju en vuxen kvinna. Om du hjälper till med så mycket som du säger att du gör borde du kräva att få vara ute längre..

2014-04-10
batgirl
batgirl

Din vän bidrar med en negativ energi känns det som, sätter onödig press på dig. Om hon inte kan ta ett nej så anser inte jag det vara en bra vän. Har själv brytit med vänner sen jag fick barn just för att dom tyckte att deras egna behov å deras barns behov kom före mitt barn. Ingen ska någonsin kräva att nån annan kommer före mitt barn. Som mamma gör man det som är bäst för sitt barn å kan inte andra förstå det så förtjänar dom inte din tid, när du väl får tid över.

2014-04-10
stiina123
stiina123
Barn på 3 år och 3 månader

Jag blev gravid som 18 åring och fick min dotter som 19 åring. Jag har också gått igenom saker som inte många 18/19 åringar har. Soc hjälper inte med lägenhet, du kan dock be om hyresintyg från soc där de står att de betalar din hyra, så den du söker lägenhet hos vet att hyran betalas. Så gjorde jag i alla fall, och på så sätt kan du få en lägenhet. Sen att du får bo hos din pappa och hjälpa till där hemma tycker jag låter ganska rättvist. Du får bo där och då hjälps man åt lite..

2014-04-10
batgirl
batgirl

Min pappa tycker att alla ska hjälpa till och att han hjälper till genom att jobba. Jag är 18 men fyller 19 i juni. Känner att jag har fått gå igenom saker en 18 åring inte ska behöva göra..

2014-04-10
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år

Tycker du ska säga till henne som det är förstår hon inte får hon sura, bara skit i det helt enkelt du har gjort din del och förklarat att du inte kan.

2014-04-10
batgirl
batgirl

18.. Rätt mycket att gå igenom som en 18 åring

2014-04-10
cupcakesmuffins
cupcakesmuffins
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...