App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Preventilmedel

Jag undrar vad Ni har för preventilmedel? Jag fick min dotter för 9 månader sedan och jag kan nog räkna på en hand hur många gånger vi haft sex sen dess... (känner mig INTE som en 21åring med andra ord). Jag är LIVRÄDD att bli gravid igen, jag är inte redo för barn nr 2 än p.g.a. förlossningsdepression. Och jag vill inte gå upp så mycket i vikt som jag vet att jag gör av p-piller plus att jag inte får käka p-piller nu eftersom jag fick havandeskapsförgiftning. en sån här grej man sätter in i armen kan jag inte heller ha enligt barnmorskan eftersom varken min syster eller mamma kan ha den p.g.a. stora blödningar. Jag prövade på p-ring, men då blödde jag dagligen i en månad... Inget jag skulle kunna leva med. Ska jag ge upp hoppet om nåot annat preventilmedel än kondom? Någon som har något förslag?

2014-04-08
Lills0der
Lills0der
Barn på 3 år och 1 månader

Jag har använt kopparspiral ett par omgångar. Men dels får jag mer ont, ökade blödningar och oftare svamp, dels vill de på att åka ur av sig själva för mig. Så för närvarande använder vi kondom istället. Jag säger som Cat Puss, beställ på Kondomkungen och se till att det blir rätt storlek, i så fall!

2014-04-08
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

Hormonspiral. Det bästa jag har haft. Åt p-piller i 10 år och sen har jag provat kopparspiral med men inget slår hormonspiral! Ingen mens och den kan sitta i 5 år. Om man vill ha en liten till innan det så är det bara att plocka ur den :)

2014-04-08
saranelson
saranelson

Jag har testat femcap. Jag tyckte det funkade bra. Jag ville dessutom ha en paus från alla hormoner. Är en smula planering bakom, men inte värre än en kondom. Och jag gillar heller inte känslan av kondom, så detta passade perfekt då det känns som oskyddat. Efter denna graviditet tänkte jag ge kopparspiral en chans. Men har hört både det ena och det andra om det.. Min kompis fick sånna extrema blödningar så hon blödde ut spiralen. Vilket dom märkte på gynakuten då hon sökte för sina blödningar.. Men annars femcap/pessar👍

2014-04-08
ankan1984
ankan1984

Jag har kopparspiral då jag inte äta något med hormoner, min mamma har bröstcancer! Jag är väldigt nöjd! Kände inget när dom stoppa in den och känner inte av den så mycket idag! Du behöver inte tänka på något, du år skyddat ändå! Och om ni vill ha fler barn någon dag så är det bara att plocka ut den och allt ska fungera som vanligt😊

2014-04-08
Cecilia330
Cecilia330
Barn på 3 år och 2 månader

femcap kan du kolla upp om det är något för dig. Som ett pessar fast det kan vara in längre tid. helt hormonfritt

2014-04-08
Rusty2000
Rusty2000

Du kan ju kolla om du kan använda P-plåster

2014-04-08
Sarathunholm
Sarathunholm

jag har kopparspiral för jag klarar inte p-piller pga. hormonet. Jag mår ganska dåligt av det så därför tog jag inte heller hormonspiral eller den i armen.

2014-04-08
AnnaLinnea12
AnnaLinnea12

Spiral..? Vid stora blödningar eller mycket smärtor ska man inte ha kopparspiral har jag läst men hormonspiral? Vet inte hur de ställer sig till den om man haft HF men kanske är värt att titta på? Är ju lokala hormoner iaf.. Jag satte in min typ tre månader efter förlossningen, småblödde i några veckor men har inte blött sedan dess (tre månader). Hoppas att du hittar något "roligare" än kondom som passar.. :)

2014-04-08
KarinSjo
KarinSjo
Barn på 2 år och 4 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...