App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Glutenfritt !

Hej testade på att baka glutenfria hallon grottor till mannen som e glutenintolerant, såg så fina ut men helvete va torra! Nu till min fråga. Någon som har lite goda glutenfria recept att dela med sig av? Allt av intresse 😀

2014-04-07
Beckiiz
Beckiiz

Har ätit och bakat glutenfritt i över 12 år. Och byter bara ut mjölet i dem olika recepten. Det torra går oftast att lösa med lite olja eller mindre mjöl i degen.
Sen beror det på vilket mjöl man använder. Till degar som kan vara lite kladdigare/luftigare som sockerkakssmet/pizzabotten använder jag mix well -basmjöl. Till degar jag vill knåda eller forma, småkakor/bullar använder jag lailas blåa mjöl. Blir resultatet kompakt använder jag 50/50 gången därpå:)

Nåt riktigt mumsigt tycker jag är citron/ marängpaj.
3dl lailas
0,75dl socker
1tsk vaniljsocker
175gr rumstemperatur smör.
Blanda tryck ut i en form, grädda i 200grader 12-15min

3ägg
2,5dl socker
Vispas hårt.
Vänd sedan i
2msk citron skal
1dl citronsaft
5msk lailas

Häll det i formen, grädda 12-15min 200grader.
Den ska vara sladdrig när den är färdig.
Ställ den kall till dagen efter.
Blanda en lätt maräng, kladda uppepå och grädda marängen i 12-15min.
Super mumsigt!

2014-04-08
ballongvisp
ballongvisp
Barn på 1 år och 8 månader

Skall testas detta :) dröm tårta är min sambos favorit med :)

2014-04-08
Beckiiz
Beckiiz

Tänkte bara tillägga att det är glutenfria digestive kex jag använder till cheescaken. Själv gillar jag havredigestiven. :)

2014-04-08
nattta
nattta

Min absoluta favorit cheescake recept. Den blir ganska mäktig. :)

olja till pensling
175 g digestive kex
55 g smör

Fyllning:
225 g mörk choklad
225 g mjölkchoklad
55 g råsocker eller strösocker
350 g cream cheese
4 1/4 dl vispgrädde, uppvispad
3 msk irish cream (likör)

Klä botten av en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter, med ungsfolie och pensla kanterna med olja.
Lägg kexen i en fryspåse och krossa dem med en kavel.
Smält smöret  sakta i en kastrull och rör sedan ner de krossade kexen.
Tryck ut blandningen i formens botten och sätt in den i kylskåp i en timme.

Smält mörk och ljus choklad tillsammans, rör om och låt svalna.
Lägg socker och cream cheese i en stor skål och rör slätt och smidigt.
Vänd sedan ner den vispade grädden.
Vänd försiktigt ner blandningen i den smälta chokladen och rör därefter i irish cream.

Bred fyllningen över den kalla kakbottnen och jämna till ytan.
Täck över och låt stå i kylskåpet i 2 timmar eller tills fyllningen är ganska fast. 

 

Annars blir även rulltårta eller drömrulltårta på potatismjöl mycket bra, sen finns det rocky road, chokladbollar...

2014-04-08
nattta
nattta

jag är glutenallergiker och det mesta med glutenfritt mjöl blir torrt! men jag älskar drömrulltårta : Portioner: 1 tårta 3 ägg 1 1/2 dl socker 5 msk potatismjöl 2 msk kakao 1 tsk bakpulver Fyllning 100 g smör 2 dl florsocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula Sätt ugnen på 250° C.Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl, siktad kakao och bakpulver. Vänd ner blandningen i smeten.Bre ut smeten på ett bakplåtspapper i en långpanna, 30x40cm (för 1 tårta). Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna. Fyllning: Rör smör och florsocker poröst till fyllningen. Tillsätt vaniljsocker. Rör ner äggulan.Bre fyllningen på kakan och rulla ihop den. Låt drömtårtan ligga kallt en stund innan den ska skäras.

2014-04-08
Liisa89
Liisa89

Åh den tårtan låter inte lite go 😍 måste testas någon dag :)

2014-04-08
Beckiiz
Beckiiz

mango och chokladmoussetårta, blir det av det receptet.

 

världens godaste!

2014-04-07
solskensmamman
solskensmamman

ingredienser Botten:
3 ägg
1½ dl strösocker
5 msk potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Chokladmousse:
4 äggulor
3 msk strösocker
1½ gelatinblad , blötlagt 5 min i kallt vatten
125 g mörk choklad
3 dl vispgrädde , vispad

Mangomousse:
4 gelatinblad , blötlagt 5 min
250 g mangopuré , semper barnmat
100 g florsocker
3 dl vispgrädde , vispad

Mangogelé:
2 gelatinblad , blötlagt 5 min
1 msk mangopuré
1 dl apelsinjuice
2 msk persikolikör (funkar faktiskt utan)

Garnering:
Physalis

 

Gör så här

Ugn: 200°

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver i en skål och sikta ner i äggsmeten. Häll smeten i en smord form och grädda mitt i ugnen i ca 7min. Ta ut kakan och strö över 2 msk strösocker innan kakan har svalnat. Låt svalna!

Vispa äggulor och socker pösigt. Smält gelatinbladen i en kopp 15-20sek i mikron på full effekt. Smält chokladen. Blanda varm choklad och smält gelatin. Rör ner det i äggsmeten. Rör ner 1/3 av den vispade grädden i smeten och vänd sedan ner resten med en slickepott. Bred moussen över kakan i formen. Ställ formen i kylen eller frysen för att stelna 30min.

Smält gelatinbladen till mangomoussen enligt ovan. Rör ner florsockret i mangopurén. Ta 1/2 dl av purén och rör ner i det smälta gelatinet. Rör sedan ner det i mangopurén. Tillsätt 1/3 av den vispade grädden för att mjuka upp smeten och vänd sedan ner resten i purén. Bred ut över chokladmoussen i formen. Ställ in i kylen eller frysen för att stelna ca 1 timme.

Smält gelatinet enligt ovan till gelén. Blanda med mangopuré, juice och likör. Rör om och låt svalna något. Häll gelén över mangomoussen i formen. Ställ tårtan i kylen till serveringen och garnera med physalis.

2014-04-07
solskensmamman
solskensmamman

2 st ägg 3 dl socker 1 1/2 dl mjölk 4 1/2 dl Semper Mix, Semper Fin Mix eller Semper Lågprotein Mix 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 2 msk kakao 150 g smält smör eller margarin Glasyr: 3 1/2 dl florsocker 50 g smält smör eller margarin 4 msk kaffe 1 msk kakao 2 tsk vaniljsocker Garnering: kokosflingor Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mix, bakpulver, vaniljsocker och siktad kakao och rör ner tillsammans med mjölk och det avsvalnade fettet. Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 225 grader, ca 15 minuter. Rör ingredienserna till glasyren till en slät massa. Bred glasyren över den varma kakan. Strö på kokos. Låt kakan svalna och skär den i fyrkantiga bitar.

2014-04-07
nattta
nattta

Åh, det finns massor av gott :) Men mokkarutor brukar vara gott. Jag gillar Sempers recept på det:

2014-04-07
nattta
nattta
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...