App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Prematur, andningsuppehåll & magont

Den 1 mars fick vi en underbar liten flicka. Men hon kom för tidigt, 32+4. Hon var beräknad till den 21 april, så egentligen skulle hon fortfarande inte vara född. Det mesta har dock gått bra med henne, men hon var tvungen att ha CPAP ibörjan och sen grimma. Hon har behövt sola, fått antibiotika mot infektion och har en liten öppen ductus. Vi får även sondmata henne då hon inte klarar äta själv allt hon behöver. Men nu är hon mer eller mindre konstant hungrig och har problem med magen, men hon bajsar, kissar och pruttar/rapar som hon ska. Hon får sempers magdroppar och minifom. Vi har provat med magmassage och värme, men inget verkar fungera. Hon får självklart den mat hon behöver och när hon är hungrig. Hon har även ofta andningsuppehåll, men som tur är så har vi ett apnélarm från hemvården som larmar när hon har det. Min fråga är nu, vet någon varför hon har ont och varför hon har andningsuppehåll? Läkarna säger att det är omognad och att vi inte behöver oroa oss. Men de sa även att alla hennes provsvar var bra en gång men sen så visade det sig att de inte var det. De är dock det nu. Det skär verkligen i kroppen när hon hela tiden skriker för att hon har ont i magen. Inget hjälper och neo hjälper inte då de säger att det är normalt. Men är det verkligen normalt???

2014-04-07
MumToOne
MumToOne

Min son hade jätteont i magen tills jag köpte gripewater o gav honom, rena rama mirakelkuren, testa det

2014-04-09
NadineW
NadineW

min dotter är född i 32+1 och hade andningsuppehåll fram till 5 månader korrigerad ålder.. varför vet dom inte.. men vi hade en helvetes neoresa och antagligen gjorde det att hon var omogen längre..

2014-04-07
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

Hon får bröstmjölk, även via sonden.
vi har provat med komjölksfri mjölk via neo redan tidigare då hon fick lite blod i avföringen. Men det visade sig vara från irritationen i rumpan från diarre.
samt att hon blev hård i magen av den maten.
Hon äter oftast var tredje timma. Ibland tidigare om hon är hungrig. Kollar alltid sonden och det är oftast tomt eller väldigt lite kvar i magen när hon är hungrig.

2014-04-07
MumToOne
MumToOne
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...