App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Bajsfråga

Hej. Min son är nu 4 månader och har under en längre tid bajsat en gång per dag. Men nu helt plötsligt har han inte bajsat på 3 dagar! Han helammar och får inget annat. Har ju hört att det kan gå upp mot 2 veckor innan dom bajsar utan att det är någon fara. Men det kom så plötsligt. Från att bajsa en gång per dag till tre och det har fortfarande inte kommit ngt. Borde jag oroa mig?

2014-04-06
elenor92
elenor92
Barn på 3 år och 9 månader

Haha va fiffigt catpuss ;) jo har märkt att när han väl bajsar så kommer det med en jäkla fart, har hänt ibland när jag ståt å bytt blöja :) han bajsade idag iaf så det verkar som allt är som det ska :)

2014-04-07
elenor92
elenor92

Så länge din bebis inte verkar ha ont i magen så är det lugnt.
Får han extremt ont i magen och försöker bajsa men inte klarar det, då kan man ta lite vaselin eller olja på en termometer o stimulera lite i rumpan. Detta får dock ej göras för ofta då det kan göra att barnet får mer problem i framtiden med att bajsa. Men varannan vecka har läkarna sagt till oss är okej om det behövs.
Tips är att fortfarande låta blöjan ligga kvar o ligga lite upp som skydd samtidigt som du har termometern infört, för när det kommer så kommer det oftast fort. Inte roligt att bli nerbajsad. Har man glömt blöjan en gång, då glömmer man den inte igen sen... ;)

2014-04-07
MumToOne
MumToOne

Skönt att höra! Jo jag kan tänka mig att det kommer att komma en jäkla massa när det väl kommer :) men då är det normalt iaf och jag kan slappna av :) tack så mkt

2014-04-06
elenor92
elenor92

det var samma sak för vår pojk! han bajsade en gång om dagen, sen tog det fem dagar innan de kom något! men då kom de massa! jag tror det e så för många. magen å tarmar tar ju tid på sig att växa till sig å mogna.

2014-04-06
kottekattis
kottekattis
Barn på 2 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...