App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Hur länge ska jag amma???

Hej jag har en liten tjej på 1år och hon ska börja dagis snart och jag börjar jobba snart ox.jag ammar henne fortfarande.jag vill inte sluta amma henne ännu? Har ni några tips hur jag ska göra???

2014-04-06
gani
gani

När jag började om att jobba, fortsatte jag att amma min yngsta fritt. Hon kröp upp i famnen på mig, så fort jag kom hem, vilket var ok för mig. Något senare, började jag begränsa ammandet. Det blev nej till snuttande före maten, nej till snuttande bland folk etc. Väldigt länge ställde jag väckarklockan så att jag kunde amma en hel timme till frukost, innan jag steg upp. Nu ammar jag henne varje kväll. På morgonen får hon om hon vaknar medan jag hinner, men jag väcker henne inte längre och hon äter alltid annan frukost också. Hon vill ibland ha om dagarna, men jag säger nästan alltid nej. Undantaget om jag söver henne till middagsvila ibland på en helg, då kan hon få en slurk då också.

Hon har fyllt tre. Jag vill trappa  ner ytterligare och sluta helt inom ett år, helst. Numera är det ju bara mys, inte alls mat. Kvällsamningen blir nog inte så lätt att få bort... Men jag ångrar inte att jag ammat länge.

2014-04-13
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 2 månader

Jag fortsatte att amma morgon och kvällar tills dottern var 1.5 år. Det var jättesvårt att sluta 😞

2014-04-06
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 8 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...