App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

3 barn tätt?

Har en dotter på 16 månader o en son på 5 månader, sonen var dock inte planerad blev gravid igen väldigt snabbt. Vill ha ett barn till men hur länge ska man vänta? Är det bättre o vänta tills sonen är minst 2 eller är det bara o köra? Många varande mig när jag blev gravid med sonen att Ohh e du redan gravid igen ( precis som om dem tänkte gör ni inget annat) det skulle bli så jobbigt med 2 tätt o jag skulle aldrig klara av det M.m det har funkat super trots att min man genomgick en op när sonen var 3 veckor gammal o fick ligga inne o har fart ut o in på sjukan o fick en liten stroke i vintras, då var jag hemma själv med båda två i över 2 veckor i ett hus med ved eldas värme o vatten. Sist jag var på koll hos bm sa hon nu blir det vell inga fler barn. Vad är det för fel att skaffa barn tätt o antalet? Någon mer som har 3 barn tätt eller är i samma sits som mej?

2014-04-03
cizzan_85
cizzan_85

Jag är imponerad ev er som vill ha det tätt mellan barnen, jag har 3,5-4år mellan mina. Det tycker jag alldeles lagomt, äter och går på toaletten själv innan nästa kommer haha

Min kropp har behövt att återhämta sig i ett år innan jag kände mig som en människa igen, gjort urakuta snitt med båda och blir ett planerat snitt med nr 3 i sommar.

Men känner du att din kropp är redo för en till och ni båda föräldrar är sugna..varför be om någon annans åsikt? Ni känner bäst själv om ni orkar med en till nu eller om ni ska vänta lite.. Lycka till med bebistillverkningen! :)

2014-04-07
ballongvisp
ballongvisp
Bebis på 14 månader

Ja man kan ju formulera sig bättre. Kanske något i stil med att för din kropps skulle vore det bra om ni väntade ett tag med att få fler barn.

Hur mår din man nu? Det är ju inte bara du som ska orka menar jag :-)

2014-04-07
ChildofJune
ChildofJune

Det var när jag tog upp frågan om ett tredje barn o tätt som jag fick till svar att nu ska du vell inte ha fler barn, blev lite nedslagen av ett sånt svar =/

2014-04-07
cizzan_85
cizzan_85

Jag har tre barn. Dottern 4 1/2 år, son ett 3 år i Maj och son två blir 1 år i Maj. Jag tycker om att ha dom tätt för dom leker tillsammans alla tre. Men min kropp har tagit stryk!

2014-04-07
ABCMamma
ABCMamma

Jag har 24 månader mellan ettan och tvåan, och 18 månader mellan 2an och 3an.  Tycker det funkar fint. Självklart blir det lite stressigt ibland men för det mesta går allt ihop. Man växer ju snabbt in i rollen som trebarnsmamma.

Vi visste redan att vi ville ha fler ön 2 barn, och har alltid tyckt att ha när i ålder är bättre, då kan barnen glädjas åt samma resor, aktiviteter,  osv osv. Mina två flickor är så nära varandra, delar på allt och leker så fint (självklart en del bråk ibland också) 

Att ha 3 år inte jobbigt enligt mig, men vi alla är olika..mitt råd är känns det rätt så gör det!

2014-04-06
SandyMarie
SandyMarie

Jag ska föda vårt femte barn 4/7 '14
Våra andra barn är födda mars '13, maj '11, okt '09 och juli '07...
Fysiskt borde vi ha väntat längre, eftersom jag har haft två (de med 15 resp. 16 mån emellan fl.) fruktansvärt påfrestande graviditeter, men ångrar ingenting ändå, jag är nöjd med mina val.
Visst är det jobbigt ibland med många små... Men jag tycker ändå att man hittar lösningar på alla problem som uppstår. Alla är vi olika och vi passar till olika uppgifter.
Jag tror Bm menade mest att visa omtanke för din kropp och ditt välmående, tycker dock hon borde varit tydligare. Vill ni ha flera tätt så kör på!!! Jag tycker det är häftigt!

2014-04-06
zmiley
zmiley
Bebis på 9 månader

Har ju haft 2 ganska jobbiga förlossningar, första slutade med akut snitt efter 2 dygn med värkar o tjejen fastnade inför pojken som jag fick nu i nov fick jag göra bäckenröntgen o den visade att jag kunde föda på vanliga sättet men denna gången slutade det i urakut kjesarsnitt o jag sövdes ner, han kom ner ganska långt men fastnade han med låg med ansiktet vänt uppåt o när läkaren kom in kunde han trycka tillbaka hela ungen upp i magen så det rann fostervatten. Har tänkt o vänta ett tag till iaf så jag kan jobba lite emellan. Det är o har varit jobbigt med två småttingar inte för att dem är så täta utan för allt det andra som har varit runt omkring, man är starkare än vad man tror och orkar mer också. Lill tjejen på 16 månader håller flaskan o matar sin lillebror o ger han nappen när han skriker, hon har blivit stor fort. Så när lillebror sover så har hon egentid med oss o när hon går sina 15 timmar på dagis så får ju lillebror uppmärksamheten. Vill definitivt ha ett till barn iaf men väntar nog minst till denna hösten eller nästa innan vi försöker igen men man vet ju inte känns det rätt tidigare så får det bli så, tack för alla svar har verkligen hjälpt mej =) mellan mig o min näst äldsta syster är det inte 2 år heller jag är föd okt 85 hon januari 84 o vi har haft mkt roligt tillsammans när vi var små =)

2014-04-06
cizzan_85
cizzan_85

Vi har en tjej på 2 år och 10 mån, en pojk på 19 mån och så minstingen, en pojk å 3 veckor. Det är klart att det är tufft emellanåt men som föregående skrev, det är ju tufft att ha barn :-)

2014-04-04
Leiijha
Leiijha
Barn på 2 år och 11 månader

jag är inte i samma sits som dig, men en gammal bekant har en son på 3,dotter 2 och den tredje kommer i maj. min dotter är 6mån och vi börjar prata om syskon nu, vill ha mina 2tätt. Har en syster som bara är 1.5 år äldre än mig och vi har alltid haft varandra. så vill ni ha en tredje tätt så kör på! skit i vad alla andra tycker, de är er familj. visst kommer de stundtals säkert vara apjobbigt, men är de inte alltid de med barn?

2014-04-04
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Bebis på 13 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...