App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Dottern vägrar nappflaska

Har en liten tjej på 3 månader som helammas. Ska på konsert i slutet av april och min sambo ska då vara hemma med dottern. Vi har sedan ca 2 veckor tillbaka provat med nappflaska men hon totalvägrar, skriker rakt ut så fort vi sätter den i munnen på henne, provar inte ens att suga. Vi har provat allt: att sambon ger henne, att jag ger henne, olika tider på dygnet, när hon är olika mycket hungrig osv. Både med bröstsmjölk och ersättning. Har även provat både MAM, Medela Calma och Tommee Tippee men inget funkar. Hon har aldrig velat ha napp heller. Är det någon som haft samma problem och har ni något tips på vad det finns är alternativ till nappflaska? Är hon för liten för att dricka ur pipmugg? Kan tillägga att hon har lätt för att sätta i halsen när hon ammar så hon gillar inte när det rinner på för fort.

2014-04-03
JullanC
JullanC

Min yngsta klarade vissa pipmuggar från drygt 4månader, tidigare testade vi inte. Men om du vill testa, har Tupperware en som funkade bra tidigt. Det finns även sorter med pip i silikon, som blir som ett mellanting mellan pipmugg och nappflaska. Det rinner ju betydligt snabbare ur en sådan, än ur en nappflaska, vilket kan vara för- eller nackdel för olika barn.

En annan variant, som kanske kan vara värd att prova, är den sortens kopp med "hällpip", som säljs på apotek, i syfte att ge spädbarn mjölk med om man är rädd att de ska bli "tuttförvirrade" av flaska. Min yngsta drack en del vatten ur en sådan, sin första sommar när hon var 4-6 månader ungefär. Men de rekommenderas ju från nyfödd, så det kan ju gå.

Men sen finns det inga garantier. Jag var på klassåterträff, när mitt andra barn var litet. Det slutade med att jag fick fara hem, efter att sambon kämpat med en skrikande bebis och till sist gett upp. Hon skulle inte ha någon mjölk på något annat sätt än från mig och hon var hungrig! Men jag hann ju äta middagen i alla fall, så det funkade ändå.

2014-04-04
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 3 månader

Min totalvägrade napp och flaska jag testade det mesta men fick oxå fina mig i att vara matbar och tröstade de fördra sex månaderna...

2014-04-04
Idussen
Idussen

Min dotter är 5 mån, jag hel ammar och behövde ge flaska nån gång på dagen, vi hade redan 3 olika flaskor hemma som hon vägrade så vi gick till en barnbitik och frågade efter den mjukaste flaskan, han gav oss en flaska som heter NUK och sa att det var den mjukaste som finns. Hon vägrade den också, asså total vägra den, burkar åt hon bra. Så jag sket i flaskan och 2 veckor senare så bara fick jag för mig att testa flaskan, och vips!!!!! Hon tog den!!!! Kunde Inte tro mina ögon, så låt det vara i några dagar ge gröt eller smakportioner och testa sen igen

2014-04-03
batgirl
batgirl

Prova med att mata på sked. De funkar på min son som vägrar flaska.

2014-04-03
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 7 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...