App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

idag har jag besökt grabben i skolan.

varit med hela dagen och helt ärligt... tur jag inte e lärare för jag hade fått ett psykbryt flera ggr per dag. började med att jag satt på en bänk. kom ett barn å satte sig bredvid, jadag. strax efter kom ett till barn och spräng fram å slängde till med en rak höger i ögat. Jag satt som en fågelholk å visste inte ritkigt hur jag skulle reagera. SOM TUR VAR (jag handlingsförlamad) såg en av rastvakterna det å tog tag i det med en gång. Nu var det inget barn som blev ledset eller så för hon som blev slagen hade tydligen slagit killen i ögat precis innan så det kändes som hon lite accepterade sitt öde.. men jaja.. första chocken. sen inne i klassrummet. barn som hojta å prata å ingen var tyst typ. ett barn som verkade ha något form av problem men han e inte en av de som e på utredning men han verkade helt ärligt inte hundra. gjorde massa konstiga saker. gapade å skrek och var allmänt annorlunda(inte på något positivt sätt tyvärr) sen var det ett gång som trigga igågn varandra hela tiden, skrek, ropade, pratade,skrattade... lyssnade inte alls. Sen är de bara några få tjejer, dessutom inga tjejer i ettan utan bara förskoleklassare. dessa tjejer fick inte en chans att visa sig för killarna bröta så in i skogen. det e ju inte mycket å göra när det inte finns tillräckligt med tjejer i årskullen men oj vad det skulle behövas fler tjejer.  Killarna tog så mycket tid och normalt så tänker man ju inte att det borde vara någon skillnad på tjejer å killar men här syntes det tydligt.  pratade med fröken om detta och hon sa att detta var det hon bekymrade sig över mest. att killarna tar så mycket uppmärksamhet och stör så tjejerna inte får en chans. fröken måste hela tiden håll koll och tillrättavisa pojkarna och tjejerna som är tysta och lugna hamnar utanför.  Det lilla jag såg så går det inte heller å göra på annat vis heller för att det krävdes verkligen en fast hand med pojkarna för att få något typ av lugn. Det hade behövts MÅNGA vuxna i det klassrummet. räcker inte med två fröknar och resurser. Några killar var naturligtvis lite lugnare men det är väl typ 6stycken som ställer till det mesta.  Hoppas verkligen de får bukt med detta innan de börjar tvåan annan kommer det bli ett helvete.  vi föräldrar försöker så gott vi kan å har kommit överens om gemensam aktivitet med barn å föräldrar en gång i månaden för att liksom stärka barnen som grupp.  Nu har jag sett hur det ser ut och jag inser att det inte är plätt lätt att vara lärare. särskillt inte när allt ska vara så individanpassad för det blir bara en enda röra...  men aja...  lärorik dag hur som helst.  men jag e glad att min son inte  har några större problem i skolan för då e det nog lätt att hamna efter helt klart.  Hur som helst.. känner mej aningen chockad över besöket men glad att jag varit där så jag vet vad de pratar om

2014-03-24
osisen
osisen

lärarna säger att det inte är så himla mycket stökigare än normalt i en klass så det e ju möjligt som du säger atr det är såhär det ser ut.
men ja minns i skolan då satt alla barnen å skrev tex å gjorde samma sak. här ska jy allt individanpassas så rn ska rita, en ska leka, en ska spela, en ska räkna osv. det blir bara ett virrevarr av kaos..
sen att dey e en 0-1a. nollorna har inga krav medan ettorna har det men när kompisen måste göra medan nästa barn inte måste så blir även det kaos.

2014-03-24
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...