App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Detta med egentid

Har en snart sex veckors bebis och njuter får fullt och älskar henne så otroligt mkt! Jag har varit ifrån henne i fyra timmar sedan hon föddes och det var jobbigt hehe! Hon var hos sin farmor och platsfarfar och jag och min sambo passade på att ha egentid. Men sen vet jag en som fick sitt barn den första februari och har redan haft sin bebis borta mkt mer, till och med övernattningar hos både hennes föräldrar och killens.. Och även lämnar hon som dotter hos sina föräldrar mkt på dagar för att ha egentid och varit iväg på kvällar hos vänner. Självklart är alla olika men jag hade aldrig gjort så! Dem fyra timmarna hon var borta räckte och jag vill njuta så mkt jag kan med henne nu när hon är så liten! Hur resonerar ni? Kul att höra :)

2014-03-23
Manssoon
Manssoon

Min yngsta son är 3år och vi har aldrig lämnat bort honom över natten. Däremot kan jag varit borta och då har hans Pappa varit hemma eller tvärtom. Jag skulle aldrig lämna bort en nyfödd för att få egentid. Man har ju precis fått barn så jag ser ingen anledning till egentid. Egentid hade vi massor av innan vi fick barn och man få det tids nog. Under första året har vi inte haft barnvakt till något av barnen. Jag skaffade barn för att jag vill vara med dom och umgås som familj. Förstår inte alls stressen med att börja med barnvakt...

2014-03-24
emcb
emcb

Personligen förstår jag inte stressen många känner att lämna bort till barnvakt för att ha egentid å ha möts av många sneda blickar å beska kommentarer om att jag e kontrollfreak å dottern kommer inte va trygg med nån annan än oss å vad det kommer göra med henne å vårt förhållande. Men som sagt alla e olika å jag respekterar väl deras val än om jag inte alltid förstår dom. Sen e det så att alla ha inte det skyddsnätet, att ha släkten till hands eller goda vänner. Vi ha några få goda vänner då främst gudföräldrarna åt dottern som kan ställa upp å gudmor ha hoppat om några timmar här å där då vi ha behövt höra saker med kort varsel å dottern ej kan va med. Svärmor skulle nog gärna ställa upp mer men bor 16 mil enkel resa från oss å jobbar rätt mycket å ha inte den ekonomin att åka fram å åter, men när hon å fastern e här 1 gång/månaden så passar dom ofta dottern nå timme så jag å sambon kan göra nåt själva. Min egen mamma e tyvärr å säga upptagen rätt bra av sitt eget liv med jobb, sambo å mina 3 yngsta syskon som fortfarande bor hemma (15,7 å 6 år gamla) än om hon skulle nog oxå vilja ställa upp oftare men då skulle det ju alltid va på hennes å hennes familjs premisser å det ha vi väl haft lite tjafs om att så funkar det ej. Så nä dottern som snart e 18 månader ha än inte haft nån barnvakt på natten å mest några timmar här å där, annars e hon oftast med å vi gör väldigt mycket ihop som familj å ibland gör jag å sambon saker på varsitt håll å då e ju dottern med den som e hemma. Vi känner ingen stress å inget behov än.

2014-03-24
ica_86
ica_86

Tycker det är upp till var och en så länge det känns bra för alla parter :)

2014-03-23
Lillann82
Lillann82

Hur bedömer man vad som är bäst för ett spädbarn som inte kan uttrycka det själv?

Att lämna bort spädbarn ofta är inget jag skulle rekommendera, barn behöver ha stabilitet och tryggheten i att vara med samma personer är det bästa för anknytningen. Vet en vars syster var mer aktiv i barnets liv än mamman, så till den grad att systern blev kallad mamma och var den som barnet sökte sig mest till. 

Klart att man kan ha barnvakt emellanåt, men lämnar man bort sitt spädbarn flera gånger i veckan till förmån för sig själv så var man inte redo att bli förälder.

2014-03-23
ChildofJune
ChildofJune

Min son blir 1 år å 3 månader imorgon, han har inte övernattat hos någon än, varken vi eller han e redo för det. Sen har vi däremot lämna honom hos mina föräldrar några gånger så vi kunna åka å storhandla ifred så de blev snabbt å smidigt avklarat, de har vi gjort sen han va 1 vecka. Numera så tycker han om att va med å handla så han brukar få följa med för de mest. Annars har sambons bror med flickvän fått sitta barnvakt några enstaka gånger när vi varit tvungna att gå på ärenden. Fler har vi inte litat på att lämna honom hos å vi har alltid haft bråttom att hänt hem honom för vi saknat honom så mycket. När han varit ifrån oss båda har de varit i max ett par timmar, men annars så har vi inte haft några större problem att lämna honom med varandra, om den andra kanske velat åka iväg å handla något eller umgås en stund med vänner osv. Som du säger så e vi alla olika å gör på olika sätt, men jag hade själv aldrig klarat av att va ifrån mitt barn sådär ofta, speciellt inte när han va så liten.

2014-03-23
stiina123
stiina123
Barn på 3 år
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...