App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Nu orkar jag snart inte mer :(

Idag har jag fått provsvar från mitt 3e cellprov under graviditeten. Och det var inget roligt besked. Vid de andra proverna har jag haft grad 2 dvs måttliga cellförändringar. Sist jag var där var den 25 februari, de sa då att det verkade som det var oförändrat, det såg så ut. Och ifall det var det så skulle jag slippa fler prover under graviditeten, vilket jag blev väldigt glad över då det gjorde mycket ont och det var svårt för dom att se. Jag oroade mig inte så jättemycket för provsvaret, trodde det skulle vara ok. Igår kom brevet, såklart kom jag hem efter läkarna hade gått hem för dagen. Och i brevet stod det att du har nu Allvarliga cellförändringar :( och vad betyder det? Vi vill följa dig med en kontroll till. Mådde dåligt hela kvällen igår då jag inte visste vad det betydde och sov jättedåligt inatt. Imorse ringde jag och fick en telefontid med läkaren jag ska till nästa gång. (har varit olika läkare varje gång) hon ringde upp och förklarade att på nästa kontroll, om tio dagar måste dom kolla så att det ej blivit cancer i förändringarna ;( fick en chock. Vill bara gråta, vet inte vad jag ska tänka. Om det fortfarande är grad 3 låter dom mig va, men Om det kommit cancer i det måste dom sätta igång min förlossning tidigare så att de kan operera bort det. E rädd och mår skit.

2014-03-21
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Usch.. imorgon är det dags för nästa kontroll. E så nervös ;(

2014-03-30
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Tack vad snällt :)

2014-03-22
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Bra Cissan:) Jag hejjar på dig!

2014-03-22
ankan1984
ankan1984

Ja eftersom cellförändringarna förvärrats tyckte jag inte heller det va ok att få reda på via brev. Jo jag vet :) jag försöker tänka positivt

2014-03-22
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Det va ju skumt att dom skickade svaret på det via brev. Jag fick en telefontid. Ja men det är ju bra att dom kollar upp dig. Du får se det så. Men försök att inte måla faan på väggen, det är varken bra för dig eller bebis! Och som sagt, risken att det är invasiv cancer är nog lika liten för dig som för mig:)

2014-03-22
ankan1984
ankan1984

Jag har gjort kolposkopi. Och det var Det svaret jag fick via brev. Nej det vet jag. Hon var tydlig med att i nuläget har jag Inte cancer men hon sa att nästa undersökning görs för att se att det Då inte kommit cancer i förändringarna.

2014-03-22
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Jag fick också mina besked på brev. Förutom svaret efter kolposkopin dom gjorde. Då ringde dom och sa att det fortfarande var allvarliga förändringar, samma svar som jag fick i brevet efter cellproverna. Jag tyckte ändå det va okej. Jag tror man väljer sitt sätt att se på det hela. Antingen så ser man att man kommer få cancer och man målar upp det värsta. Eller så ser man det så att nu hat dom upptäckt det så det slipper bli cancer. Har dom gjort kolposkopi på dig? Jag förstår att du är orolig. Jag har varit i det mörka hålet själv. Men jag ändrade tankesätt plus att jag fick mer info av min läkare vad allvarliga förändringar innebär. Jag hoppas det går bra för dig. Men gå inte runt och tänk att du har cancer, för det har du ju inte:)

2014-03-22
ankan1984
ankan1984

Vill också lägga till att allvarliga cellförändringar dvs grad 3 är förstadie till cancer och blir det ifall man ej gör något åt det.

2014-03-22
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Jo men ändå stod det Allvarliga cellförändringar när de innan sagt att det vsr oförändrat, trodde dom. Jag tycker inte heller det e ok att få det via brev. Här är 3 läkare som varit inblandade. Sist var de 2 st läkare och en barnmorska i undersökningsrummet som rådgjorde med varandra. Så jag får nog lita på deras ord. Jag går på kvinnokliniken på centralsjukhuset i kristianstad. Hon som ska göra nästa undersökning förkkarade det på ett bra sätt. Och sa att hon jobbat med detta i många år och sett en hel del. Det verkar vara väldigt olika hur de gör i olika städer. Borde va samma överallt.

2014-03-22
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Alltså hade det varit ett CANCERBESKED så ringer dom upp och kallar.. Men det är ju ingen cancer det handlar om när det är förändringar. Tror människan i naturen är så laddade när det gäller ordet cancer, så vi dramatiserar upp dessa förändringar en del.. Men förändringar håller dom koll på så det INTE ska bli cancer ju:)

2014-03-22
ankan1984
ankan1984

Låter också i ditt fall som att det kan vara så som min läkare säger.. Att förändringarna blir värre just under en graviditeten pga alla hormoner och allt som händer, då dina svar har blivit förändrade under graviditetens gång. Går du på gynmottagning eller går du hos en specialist?

2014-03-22
ankan1984
ankan1984

Konstigt att dom svarar så himla olika. Nej dom vill inte ta fler prover på mig. Han menar på att dom kommer inte göra något ändå nu under grav, då dom inre vill störa graviditeten. Plus som han säger så kan det ha backat efter graviditeten. Jag tror säkert att jag måste göra något efter graviditeten åt förändringarna. Och det gör mig inget. Är glad sålänge dom inte håller på under graviditeten. Men ja, jag är iaf inte ett dugg orolig för invasiv cancer, speciellt inte då dom tagit upp mina provsvar på en stor konferens. Be din att göra detsamma och få fler uttalanden. Tycker din läkare verkar rätt osmidig. Verkar va hon som är rädd och osmidig om nåt...

2014-03-22
ankan1984
ankan1984

Ankan 1984- Ja jag sa också att det verkade otroligt om det skulle bli cancer så snabbt. Men hon svarade att det har hänt.Det allra första provet togs när jag inte visste att jag va gravid typ i v 3, men då var det bara vanligt cellprov. Sen fick jag en kallelse i v 12 då de tog ett vävnadsprov som var grad 2. Sedan kom jag i v 25 och då var det grad 3. Så det är därför de vill kolla en gång till. Jag är iv 29 nu. Till mig sa dom att det aldrig går tillbaka helt när det gått så långt utan operation. Jag frågade också om att det kan vara graviditeten som gör det då sa hon att det som de ser i förstoringsglaset kan vara endast graviditetsförändringar men proverna de tar visar äkta cellförändringar som ej beror på graviditeten. Behöver du inte göra fler undersökningar?

2014-03-22
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Jag är i precis samma sits som dig. Dock verkar min läkare vara lite smidigare än din. Dom har hittat förändringar grad 3-4 på mig. Alltså allvarliga förändringar som du sa. Men min läkare på kvinnokliniken på Karolinska sa att provsvaren kan bli värre under en grav. Dom förändras. Så mig ska dom ta nya prover på 8 veckor EFTER förlossningen. Det kan vara så att förändringarna backat, eller försvunnit efter graviditeten. Och har den inte det så åtgärdar man det då. (Jag är i vecka 16 imorrn). Han säger att det är högst osannorlikt att det skulle utvecklas till cancer, då det tar runt 10-15 år, OM det nu utvecklas till cancer. Så känns som din läkare har varit rätt osmidig och skrämt upp dig på ett korkat sätt. Mina provsvar diskuterades på en patologkonferens med flera andra läkare. Och alla dom kom fram till att det är osannorlikt att det skulle bli cancer. Hur långt gången i din graviditet är du? När gjorde du första proverna?

2014-03-22
ankan1984
ankan1984

Lillråttan- ja jag stannade hemma idag. Känns bra faktiskt. Mannen har lovat å stå för matlagning och annat idag så jag bara kan ta det lugnt. Tyvärr kan jag inte säga vad det gäller till chefen för hon är totalt känslokall plus att hon ofta bryter tystnadsplikten, å jag vill inte att resten av arbetsgruppen ska veta nåt. Har bara nämt det till ett par vänner på jobbet.
Young_min- ja så sa dom i början till mig med, att man följer det för säkerhets skull. För att cellförändringar ofta förökar sig snabbare när man är gravid. Vilket det gjort i mitt fall. De sätter endast igång mig om det visar sig vara cancer i förändringarna. Så det finns ju lite hopp kvar.
Emcb- ja visst är det hemskt när de gör så. Det tar ju inte lång tid för dem att ringa och berätta. Jag har fått Alla besked på posten. En av gångerna stod det att jag fått tid för operation för förändringarna, dagen innan mitt ul. Detta fick jag reda på en fredag och fick inte tag på någon på hela helgen. Då visade det skg att när de skrev brevet hade de missat att jag var gravid.
Tack Alla för era tankar och kramar. Känns som man har en massa vänner här :)

2014-03-22
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Skickar en stor kram! Jag fick liknande besked när jag hade en nyfödd hemma, hade tagit benmärgsprov och väntade på provsvar, fick ett brev med en tid för att göra om benmärgsprovet för att ta fler tester men inget förklaring till varför. Fick också vänta till dagen efter innan läkaren ringde upp och kunde förklara. Önskar dig lycka till, fortsätt att skriva här! Vi är hör för att stötta varandra!

2014-03-22
emcb
emcb

Claudia27- tack vad fint skrivet det betyder mycket just nu ❤ och leonoraD tack för den stora kramen :) jag försöker verkligen vara så stark jag kan för min familj och den lille stackaren i magen som säkert känner av min oro. Kram och tack alla för att ni finns.

2014-03-21
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Jag vet inte vad jag ska skriva.. Fast än vi inte känner varandra så önskar jag att jag kunde ge dig en STOR kram!! Oroa dig inte allt kommer bli bra ❤️ var stark för familjen

2014-03-21
batgirl
batgirl

:( sjukanmäl dig, vila och försök att göra något som får dig att må bra och vara glad. Våra positiva tankar kan vara starkare än vad man tror. All styrka och god energi till dig! Jag håller alla tår och tummar att du är frisk och barnet mår bra. Kramisar ❤

2014-03-21
claudia27
claudia27

Tack alla för att ni är så snälla ❤ -caipet jag håller med. Inga känslor inblandade från deras sida. Något sådant tycker jag att man Ringer och berättar för patienten. Bara att hoppas på det bästa att det inte utvecklats till cancer- usch bara Ordet är hemskt. Jag vill ju inte behöva föda för tidigt. Tankarna bara snurrar. Och jag som ska jobba hela helgen, vet inte om jag orkar. Funderar på att sjukanmäla mig :(

2014-03-21
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Tack allihopa. Vad snälla ni är.❤

2014-03-21
Cissan25
Cissan25
Barn på 1 år och 7 månader

Skickar lite styrkekramar till dig

2014-03-21
CCTang
CCTang

Förstår att det är jobbigt att få beskedet... Du får tänka att det är tur som fasen att det finns sånna här kontroller och att dom har koll på dig nu! Har själv haft cellförändringar, inte svåra, men har tyckt det är jätteläskigt med undersökningarna osv... Får hoppas att det löser sig nu och att det inte har blivit cancer! Skickar i alla fall en stor kram här 🌹

2014-03-21
1katarina1
1katarina1
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...