App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kombinera BLW och pure/gröt?

Min dotter är nu 5 månader. Sen hon var ca.4,5månad har hon fått s.k. smakupplevelser genom en dutt på fingret av min mat, t.ex. sötpotatis och avokado men vi har också erbjudit henne att suga/sutta på större frukt och grönsaksbitar t.ex. apelsin, gurka och broccoli. Kan tillägga att hon sitter bra i sin egen stol och har gjort sen 4 månaders ålder när vi äter middag. Det som jag märkt tydligt nu när hon börjar tycka det är litet spännande att smaka är att hon vill äta själv. Håller jag fram mitt finger med en dutt på så håller hon i det och suger på, har hon fått på sked så ska hon hålla skeden själv och har hon fått t.ex. en gurkskiva att suga på vill hon hålla den själv med. Jag har därför läst lite om BLW och funderat över huruvida man kan kombinera att ge större bitar av mat och t.ex. gröt eller pure på sked. Ni som har erfarenhet av BLW, funkar det att köra lite kombination av slät mat och större bitar?

2014-03-19
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

nej absolut inte:) funkar jätte bra att kombinera:)

2014-03-20
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

Josefinjimmy det blir inte skedvägran när ert barn får stavar också? För det var väl mer åt det hållet jag funderade på att inte köra blw helt utan snarare inspireras av den metoden och göra så som du skrev att man ger både och.

2014-03-20
Jonna Olafsson
Jonna Olafsson

Vi serverade fruktpure´klickvis på ex plättar, då kunde lillan äta det själv. Gröt fick hon bara ibland, inte varje dag. Vi testade att mata och det gick väl någon enstaka sked. Mer populärt var om vi serverade tjockare gröt, inte så varm, som hon fick äta själv med händerna till en början.

2014-03-19
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 1 månader

är inte det själva grejen med blw att skippa puréstadiet? vi kör inte blw men hon får även "Stavar" att hålla i. men få bara " mjuka" saker tex kokta morötter, banan och mitt delen på gurkan

2014-03-19
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...