App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Födelsedagstips

Ska ha födelsedagskalas i april/maj där de inbjudna kommer vara mellan 7-9 år. Tips på lekar önskas :-D Stolleken och discostopp är bestämt av barnet men behövs nga fler...

2014-03-18
ScorpioX
ScorpioX

Ska det va nå godispåsar kan ju skattjakt va kul.

2014-03-19
ica_86
ica_86

En lek vi lekte en del på kalas under mellanstadiet, ha inget namn på den, men man stod alla i ring å kastade en tärning, kan man själv göra en i kartong å lite större e det bara ett plus så man inte måste springa å leta en liten varje gång nån slår. Varje barn slår i tur å ordning, får man en sexa ska man ta på sig t ex en mössa, vantar å en halsduk å sen med hjälp av kniv å gaffel skära ut bitar av en vanlig stor Marabou chokladkaka som ligger på en tallrik eller skärbräda. Man måste tugga ur innan man få ta en ny bit å under tiden fortsätter de andra å slå tills nån ny får en sexa. På de flesta kalas hade en vuxen lite koll å en extra chokladkaka i beredskap så att när leken va klar fick alla, även dom som inte fått nån bit under leken, lite choklad. Detta förutsätter att ingen av barnen e allergisk och att godis e ok på kalaset. Annars e väl vanliga kurragömma lekar kul eller en tipsrunda för kompisarna om födelsedagsbarnet med ett litet fint pris till vinnaren eller till alla för deltagande.

2014-03-19
ica_86
ica_86

Som gammal fritidsledare skulle jag säga att allt som gör att barn få klä ut sig lite grann är en hit. Man kan ju nästan vara ute april/maj, då finns det ju massa olika lekar såsom dragkamp och under hökens alla vingar. Men det beror förstås på väder. På ett födelsedagskalas kanske någon form av fiskdamm?

2014-03-18
annaantonaa
annaantonaa
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...