App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Väcka ett barn som sover?

Jag har en ingift släkting, som nyss har fått barn, hon kan inte riktigt ta hand om sig själv då hon är väldigt omogen och inte förstår vissa risker osv, så hon bor på ett stödhem och soc är såklart inblandad, jag har hjälpt henne med mkt men nu kan jag inte låta bli att reagera på hennes beteende.. Hon skriver ALLT på fb, om hur värdelösa soc är och hur dålig personalen är.. Idag läste jag en status där hon skrivit att 'men jävla personal, väck din egen unge' eftersom att personalen Hade sagt åt henne att lille killen behövde äta (han är 1,5månad och vägde 1986gr vid födsel), för han hade sovit i 6h och inte ätit något, jag kunde inte låta bli att lägga en kommentar om att personalen bara vill hjälpa henne eftersom att lille killen behöver äta, man brukar väll säga var 3etimme? En del barn sover ju djupt och kanske inte vaknar utav att de är hungriga? Hur skulle ni göra?. Nu är jag iaf ratad som en satkärring och är väll lika mkt idiot som både personalen och soc... Enligt min åsikt så ska vissa människor inte ha barn... Kan man inte ens ta hand om sig själv så ska man inte ha barn, och pappan till barnet är också en idiot och han får inte träffa barnet heller (för mamman alltså) och jag känner pappan till barnet och han är riktigt ordentlig och ja han är en bra kille, har jobb, hus, körkort, ja allt som inte hon har liksom.. Han kommer att kämpa för sin son, han har vart i kontakt med soc, och jag hoppas faktiskt att han vinner detta, synd om barnet i dagsläget.. Han anses som någon status eller leksak och han är såååå jobbig när han väcker henne och såååå irriterande osv.. :( mår dåligt utav att hon är som hon är, borde hon få ha barn ens? (Hon är ett barn till min farbrors nya fru, så jag kommer väll att få stå ut med henne??)

2014-03-18
94omamma
94omamma

All lycka till er och hoppas att barnet får gå till pappan. Bra att du gjorde det som var bäst! Duktigt och starkt av dig.

2014-03-19
claudia27
claudia27

Kom precis ut ifrån ett möte angående detta, hon såg allvarligt på detta och dom skulle arbeta ytterligare med ärendet (dom har ju redan koll på henne men detta gav dem en uppfattning om att det faktiskt kanske är värre än va dem trott) jag bad om att få veta alla steg i detta, hur allt går osv. Jag blev väldigt bra bemött, och nu i efterhand känns det helt rätt och väldigt bra.. Så himla tragiskt att barn far illa :( mår så dåligt

2014-03-19
94omamma
94omamma

94omamma: bra gjort!, tur att du reagerar och gör en god gärning. Barn som far illa är det värsta tänkbara, hon verkar inte som en mogen och omhändertagande mamma. Du gjorde något väldigt bra!

2014-03-18
Bouzidi
Bouzidi

Jätte bra gjort att du anmält!

2014-03-18
jessicamalin
jessicamalin

Jag har vart i kontakt med en handläggare på soc nu angående orosanmälan så jag ska skriva ut papper på det hon har skrivit, för jag har printat det (eller va de nu heter, kopierat iaf). Så ska dit imorgon med det och för ytterligare frågor, jag får förstås vara anonym, med tanke på att det är en 'släkting' till mig, så vill jag inte att det kommer fram att det är jag som har anmält.

2014-03-18
94omamma
94omamma

Mitt hjärta blöder att höra när man kan vara så självvisk:( barnet kommer alltid först. Stackars barn:( vissa borde bara inte bli mamma

2014-03-18
claudia27
claudia27

Hon skrev nyss att hon skulle få åka hem över dagen på torsdag 'skönt att få slippa det här tattarstället en stund' dumt att häva ut sig massa sånt tkr jag, men som sagt, hon lär ju förhoppningsvis inte få komma där ifrån på heltid.. Frågan är ju om hon kanske är 'skärpt' när hon är där men sen tar ut agitationer över fb och sen när inte personalen är vid henne.. Vågar inte tänka på hur det blir när hon får flytta hem, något måste ju göras.. Barnet far illa., ett barn ät liksom inget som man kan ta hand om bara när man har lust.. :(

2014-03-18
94omamma
94omamma

Jag hade väckt barnet var 3dje timme och gett honom mat. Om barnet är mindre än tillväxtkurvan redan vid födseln måste man se till att ge barnet mat var 3dje timme för att den ska växa till sig. Men när barnet väl kommit upp i vikt måste man inte väcka barnet.

2014-03-18
CarroWM
CarroWM
Bebis på 16 månader

vissa borde ju verkligen inte ha barn :/ du gör helt rätt i att göra en oroanmälan

2014-03-18
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Bebis på 13 månader

Risigt till ska det stå och inte tidigt...

2014-03-18
94omamma
94omamma

Jag tycker inte att hon är mogen nog att ta hand om ett barn, eftersom att personalen har sagt att han måste äta var 3e timme så skulle iaf inte jag ha sagt imot.. Jag ska göra en anmälan, just för att det är så mkt som oroat mig, det är roligare att va ute på stan o ränna bland konstigt folk ist för att ta hand om barnet, och han är bara jobbig och gnällig och så lägger hon upp bilder på honom som man blir lite arg över, han anses typ vara en docka som man kan slänga o dra med hur som helst :( jag är lite feg och vill inte bråka, men nu ska jag iaf ringa in och göra en orosanmälan, för barnet är inte i trygga händer. Hon ligger nog tidigt till för allt hon skrivit om soc och personalen också.. 'Soc kan dra åt helvete, för att jag ska få flytta hem så måste dom ju hitta alla sina hästar som har sprungit bort' 'personalen här är som hitler, fan lägg er inte i' 'socmöte igen, soc kan ju dra åt helvete, kul och sitta mitt imot några fetton som inte fattar ett skit' osv osv.. Usch :(

2014-03-18
94omamma
94omamma

min dotter vägde 1995, blev att mata var 3timme i början, fick ställa klockan på natten. sen när hon hade gått upp ordentligt, till över 3 kg. slutade vi med det och lät henne säga till själv.

2014-03-18
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Bebis på 13 månader

Min son gick ner 9% och de skrämde mig. Så de sa att jag fick börja maratons amma för att han skulle gå upp i vikt annars skulle jag börja med ersättning. Jag hade tillräckligt med mjölk och ville så gärna amma. Under den dagen så åt han vara tre gånger och då räknar jag med natten men han somnade bara vid tutten så nästa dag nr jag skulle väga honom igen så hade han gått upp 400g så jag är mer med att om barnet mår bra och inte skriker efter mat så ska man låta naturen ta sin väg men om man är född för tidigt och behöver den näringen så är det jag gjorde ingen rekommendation. Hade hon vart en stabil person så hade jag sagt lite på hennes omdöme men i detta fall så tycker jag inte hon borde få ta hand om barnet. Tycker att du ska lita på din magkänsla om vad du borde göra. Vad tycker du är bäst?

2014-03-18
claudia27
claudia27

Min tjej sover minst 6 timmar om natten, hon gick ner ganska mycket eftrr förlossningen men till mig sa de både på bb samt bm att jag hellre skulle mata varannan timme under dagen och sedan låta henne sova under natten.. Det har vi gjort och hon har gått upp fint :) men ja, inte är det lätt. Lägg hellre en anonym anmälan än kommentera på Facebook tycker jag.. Facebook kan tyvärr ställa till med så mycket

2014-03-18
Hanfra
Hanfra
Bebis på 13 månader

Jag mår illa av att läsa det du skriver. Stackars lilla barn! :( Har du mobil så du kan screenshota (stavning?) eller om du kan skriva ut på datorn så har du bevis ifall hon tar bort statusarna.. Tycker absolut du ska anmäla detta, som du skriver, en del ska inte ha barn!

2014-03-18
jessicamalin
jessicamalin

Jag ska nog göra en anmälan och tipsa om hennes fb, för där står väldigt mkt skit och man märker tydligt att hon inte är stabil nog att vara mamma.. Men skönt att hon är på stödhem iaf, sålänge som hon är där så borde barnet vara tryggt iaf? Igår va det en status 'jävla personalen kommer och säger att jag måste bädda rent i hans säng för att han har spytt? Det är ju förfan bara ersättning, jaja får väll lyda hitlers order' eeh okej? Allt som kommer upp är ju faktiskt spy, och jag skulle aldrig låta mitt barn ligga kvar i det.. Vågar inte ens tänka på hur det är med blöjbyten osv :( mår riktigt dåligt och blir arg över detta..

2014-03-18
94omamma
94omamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...