App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

klåda och domningar

Min högra arm domnar och 'faller bort' emellanåt... Kramade ur disktrasan och det kändes som hela armen från fingertoppar till axel gick i bitar, gjorde hemskt ont... Skulle duka av bordet och ta upp en ugnsform och kraften försvann, tappade formen tillbaka på bordet. Armen (handen är värst från armbåge ut i fingertopparna) domnar både dagtid och nätter, kliar och ibland myrkryp... Är det detta som kallas karpaltunnelsyndrom?? Är det samma? Hade domningar och mildare klåda med trean, men aldrig denna värken som nu... Ibland domnar även höger ben på liknande sätt som armen, men mer sällan... Känns konstigt att det bara är höger arm (kan det bero på att jag är högerhänt?) och höger ben... Foglossning har jag på både höger och vänster sida i höfterna... Men armen... Är det karpaltunnel??

2014-03-17
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

nej, lillfingret påverkas inte, men alla andra fingrar (halva ringfingret)... strålar upp i axeln, absolut.

De dagar jag belastar handen mindre, går bättre... men viker jag två maskiner tvätt och diskar på samma kväll så värker det, ibland ända in mot morgontimmarna. Har vaknat av myrkryp från armbågen och nedåt.

Har suttit i fsk djungel (blev sjukskriven för foglossning) och skrivit mycket på datorn ikväll så får se hur det är imorgon... börjar värka nu...
Har tid till sjukgymnasten nästa onsdag, ska se om jag kan få låna nån stödskena eller nåt då...

antar attdet är nån värre variant av karpaltunnel ändå, då..

2014-03-18
zmiley
zmiley
Bebis på 13 månader

Jag hade likadant i händer/fingrar/handleder min förra graviditet. Som värst på mornarna, men jag kunde inte heller knåda en bröddeg eller sitta och sticka en längre stund (ja, jag har det som intresse) för då domnade fingrarna bort. 

Barnmorskan sa inte så mycket då jag tog upp det, mer än att försöka sträcka ut händerna på nätterna, då man ofta ligger men händerna ihop. Eller jo, om det blev värre skulle jag ta kontakt med arbetsterapeuten och få någon skena...

Det låter ju dock som om du har fått snäppet värre, särskilt om du tappar kraft i handen. Domnar lillfingret? Jag har för mig att det inte gör det vid karpaltunnensyndrom, men kan minnas helt fel. Däremot kan det stråla upp i axeln.

2014-03-17
ChildofJune
ChildofJune
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...