App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Börja med välling i samband med amning

Hej alla glada =) Jag har en dotter på 6 månader som jag ammar och får lite smakportioner. Jag är bara lite nyfiken hur ni gjort angående välling, när och hur har ni kunnat börja intruducera det? Jag vet ju att inte alla barn gillar eller att man inte vill ge men jag nyfiken om hur ni resonerar =) Min dotter är inte glad för flaskan, vissa dagar när jag ska iväg på något har det funkat bra men vissa dagar inte alls. Känner direkt skillnad på min mjölk och ersättning. Jag tänker nog amma ett tag till men vill ju snart börja trappa ner antalet tillfällen per dygn för att så småning om sluta. Men jag har ingen hets utan mest nyfiken hur det funkat för andra som helammat.

2014-03-17
Annalindeberg
Annalindeberg
Bebis på 17 månader

Min dotter är strax över 6 månader o vi började introducera välling (majsvälling) med tesked för ca 1 månad sedan på kvällen. Vi har sedan kanske två månader gett henne ersättning på kvällen innan sista amningen o gav då i samband med den 1 tesked. Sedan ökade vi successivt men tog fet det väldigt lugnt för att hon inte skulle få ont i magen. När hon fyllde 6 månader började vi ge henne 25 ml välling i en veckas tid ur pipmugg. Nu idag ger vi henne 50 ml o hon slukar det, tycker det är jättegott o hennes mage har klarat det galant.

2014-03-18
EmmaFloden
EmmaFloden

Hej! Min son är 6 mån vi började med smakportioner för drygt 1 1/2 mån sen även gröt på morgon å kväll. vi har gett han flaskan ibland med min mjölk bara så att han skulle bli van flaskan. Nu har vi börjat med välling för jag håller på att sluta amma vid läggdags så sambon kan lägga grabben :) jag ammar nu på morgon å innan em vilan, å 2-5 gånger på natten som jag ska börja ta tag i.. Å va jobbigt att skriva på mobilen man kan ju bara göra en rad :(

2014-03-17
Dollfan
Dollfan

Mitt äldsta barn började med välling vid sex månaders ålder. Han åt välling 2-3 gånger per dygn, som mest och ammades till en början betydligt mer än så. För honom gick det utmärkt att kombinera välling/gröt och mat med amning, ammade i ungefär ett år ytterligare efter att han börjat äta välling.

Mina andra två barn, har inte velat ha välling alls. Den första av dem trugade jag länge, men utan resultat. Yngsta barnet fick smaka några gånger, men när hon inte ville ha, så slutade jag erbjuda välling. De klarar sig bra ändå.

2014-03-17
ElinVS
ElinVS
Barn på 3 år och 7 månader

Eftersom min mjölk håller på att ta slut så har jag börjat med havre välling på dagen i samband med amning och på kvällarna för att han ska sova längre så får han nattvälling(havre,maj). Funkar hur bra som helst men de gångerna han känner att jag har mjölk så vill han inte ha flaskan

2014-03-17
claudia27
claudia27
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...