App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

skriva om jobbet på fb.. kan inte låta bli att förvånas

visst man borde inte bli förvånad men folk skrivet verkligen allt på fb. en ja känner e personlig assistent å hon skriver jämt om när hon jobbar. hon jobbar natt å skriver hur trätt hon e osv. svårt å hålla sig vaken när lilltjejen sover så gott osv.. jag tycker imte det e ok att lägga upp sånt. å hade jag som föälder till det barnet läst att assistenten har svårt å hålla sig vaken hade ja blivit orolig! samma som vissa lägger upp bilder på sina kunders hus både innifrån å utifrån. (hantverkare) jag hade blivit skogstokig om ja fått reda på sånt.. ellet när någon skriber att de e så jävla trötta på å vara på det här stället (sitt jobb) att man e arg på någon arbetskamrat osv.. på fb e du ju inte det minsta anonym... :O heeeeelt bananas.

2014-03-16
osisen
osisen

Var med på gudsonens luciatåg i december och då meddelade förskollärarna innan att man gärna fick fota men att man inte fick lägga ut bilderna på internet. Det tyckte jag var jätte bra för jag hade inte ens tänkt på att det inte skulle vara ok om hon inte hade sagt det.

2014-03-18
Josephineback
Josephineback

Lindapim: menar du allvar?!?!? Du tycker helt seriöst att mina barn inte ska vara med på lucia tåg/skolavslutning osv för att du ska kunna lägga ut bilder på fb med alla barn.... Skrämmande! På sonens fsk informeras ALLA föräldrar att man inte får lägga ut foton på andras barn på fb. Detta informeras det om vid föräldramötet, luciatåg osv. Du har inte rätt att bestämma om någon annan person ska finnas på fb!

2014-03-17
emcb
emcb

Låtandra ha sina egna ramar för vad som är ok! Det är ju deras eget problem om dom riskerar förlora jobbet.

Vad gäller hemtjänst och liknande så får man inte ens fotografera sina brukare eller deras hem, så där är en polisanmälan på sin plats. Samma borde gälla hantverkare och dyligt.

Alla skolor och fritidsföreningar borde ha regler mot att publicera andras barn. Jag blir väldigt osäker när föräldrar fotar med mobilerna på bl.a. babysimmet för jag vet inte deras avsikt.

När det kommer till våra egna barn har vi ett ansvar att lära dom hur offentligt internet verkligen är och att det som skrivs alltid finns kvar. Det spelar ingen roll om du raderar, historiken finns dold för den som vill åt den. Ett tag såg jag många exempel på fb där man delade bilder för att visa barn hur fort det som publiceras sprids, det tycker jag var pedagogiskt. Vissa äkta och vissa fejk givetvis.

2014-03-17
burtonmamma
burtonmamma

tror din teori stämmer, jag har mest 30+ vänner...

2014-03-16
solskensmamman
solskensmamman

på vårat jobb får man surfa under förutsättning att det inte påverkar jobbet på något vis.
men jag skulle aldrig våga skriva något negativt om mitt jobb då jag trivs som fisken i vattnet och absolut inte vill riskera mitt arbete. behöver ja vädra ev orättvisor gör jag det med arbetskamraterna på jobbet eller hemma. lägger inte ut det på nätet.
vad gället tröttheten på jobbet så tänkte ja mer på att man kanske inte borde lägga ut något alls när man jobbar inom vården pga tystnadsplikt. speciellt inte på fb där man inte är anonym.

jag cet inte om det kanske beror på att jag har endel yngre vännet på fb. det e sällan 30+arna som skriver sånt utan allt som oftast de undet 25.. känns som de tar lättare på sociala medier jämfört med de som inte e uppväxta med det på samma vis.
men det e bara en helt egen teori utan några som helst vetenskapliga belägg ;-)

2014-03-16
osisen
osisen

jag har väl konstiga vänner, men ingen gör så! Det enda är att ibland så kommer det ett litet "vad kul det är att jobba" eller "idag flöt det på".

2014-03-16
solskensmamman
solskensmamman

Håller med! Jag har själv inte fb men nära vänner har så jag har läst lite när dom har visat mig. Jag blir riktigt förbannad över föräldrar som lägger upp bilder på luciatåget, skolavslutning, barnkalaset osv. Jag är väldigt tveksam till att dom har frågat alla barnens föräldrar om det är ok att deras barn är med på fb! Och att skriva om sitt jobb kan bli väldigt tokigt spec när det är negativa kommentarer. Jobbar man inom vården har man ju tystnadsplikt och då får man faktiskt inte skriva om jobbet/brukare/patienter på fb!

2014-03-16
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...