App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

vad har ni för lampa i vardagsrummet??

Alltså eran huvudbelysning? Vi har inget stort vardagsrumsbord så en lampa som hänger ner e inte att tänka på. vill ha bra ljus. ingen plafond, hatar plafond.  idag har vi en värsting på skämsscenen.... en takfläkt med lampor på... den e så ful så jag inte kan släppa tanken på den.. haha vi har haft den enbart för att det är så jäääääkla skönt med fläkten på sommaren men nu känner jag att jag baskemej får köpa en golvfläkt i så fall.. jag kan inte stå ut mer med den här hemskelampan.. har kikat lite men kan inte ritkigt komma på vilken typ av lampa mans ka ha i ett vardagsrum med normalhöjd. inte jättestort heller å inget komplicerat där det krävs att man måst ekoppla om elen å grejer för det orkar ja inte med. annar hade det ju varit klockrent med någon form av spottar på skena kanske två omgångar med dimmerfunktion men då måste vi ha ht en elktrker. å jag tror att en del med spots blir konstigt å då kan man ju inte heller välja olika belysning.  så vad har ni för typ av lampa i vardagsrummet?

2014-03-14
osisen
osisen

Vi har en sån där 'maskroslampa' blir så jäkla fint sken och fina skuggor :) och så har vi runda vita lampbollar i fönstren som lyser svagt, har även en sån där stående rislampa i ett hörn som ger mysigt ljus. I matsalen (öppen planlösning ihop med vardagsrummet) så har vi hängt en lampa med 5 lampor som sitter i silvriga kupor, riktigt snyggt över matsalsbordet :) har även spotlights i hyllor som man kan tända om man vill :)

2014-03-16
94omamma
94omamma

vi har följande lampor i vardagsrummet:

1 plafond för städbelysning under det mörka halvåret (vit glasplafond, syns knappt).

1 lampa med 5 smålampor i över soffbordet (sällan tänd).

2 st "up-lights" dvs golvlampor som lyser uppåt och ger bra belysning. Alltid tända (när vi är i rummet, alltså).

2 halvstora runda bollar, bredvid TV. Alltid tända.

1 stor boll i ett hörn, tänd ibland.

2 små lampor i ett golvfönster (avlångt, smalt fönster). Alltid tända.

1 läslampa bredvid soffan. Tänds när man läser.

1 Lampa på fönsterbrädet. Sällan tänd.

Utöver det har vi ljuslyktor - 1 stor på väggen, sällan tänd. 2 i fönsterkarmen, tända ibland och några på soffbordet, tända ibland.

 

Mycket belysning...

2014-03-15
solskensmamman
solskensmamman

Kan du inte fixa iordning lampan med fläkt? Lite färg, tapet och fantasi kommer man långt med;)

2014-03-15
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 4 månader

Vi har en sån där på fot med två lampor. En som lyset uppåt och sen en sån där liten typ läslampa eller vad den är till. Har den i ena hörnet i rummet men tänder man lampan som lyser uppåt så blir det jätteljust :) sen har vi fönster lampor med :)

2014-03-14
Superhallon
Superhallon

jag har en lampa i ena fönstret och sen har jag bara takbelysningen. vill ha en lampa i det andra fönstret med då tror ajg det räcker med belysning i vårat lilla rum men taklamapn e så svår..

kikade lite på någon form av spotlampa å det finns endel å välja på.. vissa e ju ganska dyra förstås men det kanske man får räkna med då.. hade ju varit trevligt med någon form av spotbelysning med armar som mankan viunkla lite åt olika håll så man kanske akn sprida belysningen lite..

2014-03-14
osisen
osisen
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...