App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Månadspeng

Evigheter sen jag loggade in men efter nga felinloggningar så blev jag inloggad :) Nu undrar jag hur mkt månadspeng era barn får och ålder? Vad ska den räcka till och får de extrapengar om det behövs? Måste era barn göra motprestationer...

2014-03-14
ScorpioX
ScorpioX

våran son får lite olika men runt 40-50 kr i veckan . Men han måste tömma diskmaskinen två till tre ggr. vi hjälprr till å sätter in tallrikar å sånt som e svårt å nå..
vi e en familj å alla ska hjälpas åt men för en extra morot så får han en peng också

2014-03-14
osisen
osisen

När jag var barn så körde vi aldrig med veckopeng eller månadspeng, vi fick pengar när vi 'behövde'. Skulle vi bort på något (disco, badhus osv) så fick vi en slant så att det både räckte och blev över (då fick vi behålla dem pengarna såklart) och sen så följde vi med och fick välja kläder och plocka ihop godis som mamma o pappa sedan betalade. Vi fick mellan 50-100kr ifall vi tex dammsög eller hjälpte till hemma, så därför kunde vi spara också, detta 'få pengar när det behövs' gick faktiskt aldrig till överdrift, utav vi visste vad som gällde, trots att vi antagligen fick mer pengar på det viset än om vi skulle ha fått veckopeng.. Vi var ganska bortskämda, vi fick ofta dyra saker för att pappa jobbade så mkt och därför var hemma lite vilket ledde till att han hade dåligt samvete vilket ledde till att vi fick massa saker som tröst, (tex, häst, fyrhjuling, crossar, massa leksaker osv) jag vet dock inte hur jag kommer att göra när vår son blir äldre.. :)

2014-03-14
94omamma
94omamma

20kr o dem är 5 o 6 år.

2014-03-14
ecstasy92
ecstasy92
Barn på 3 år och 5 månader

20 kr om de städar rummet själva ( fast vi dammsuger). 10 om de vill eller behöver hjälp med städningen. De är 6 & 11 år. Går till leksaker eller idolbilder. Godis och kläder får de av osd

2014-03-14
solskensmamman
solskensmamman

Vår son började få veckopeng när han var ca 5.5år. Han får 20kr varje lördag. Han har alltid haft bra koll på pengar och är duktig på att spara. Han var 3år när han första gången sparade till första större saken. Än så länge finns det inga regler, vi köper lördagsgodis och allt som han måste ha. Men vill han ha en leksak så får han spara till den. Det händer sällan att vi köper leksaker till barnen utanför födelsedagar, jul osv. Vi ger hellre pengar så de får lära sig att spara till det dom vill ha.

2014-03-14
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...