App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Katt i spjälsäng..

Satte ju upp spjälsängen för några veckor sen, och våra två katter älskar att ligga i den, det ligger bara ett täcke i den än så länge, ingen madrass o så än alltså. Men nu är det ju som så att bebisen kommer snart och jag vill inte att katterna ligger i sängen då! Jag vill få dom att sluta ligga där från att jag bäddar sängen ordentligt med madrass o påslakan o spjälskydd osv.. HUR GÖR JAG?? Har haft en grind för in till barnrummet, men den hoppar dom ju lätt över.. Och vill inte behöva sätta dit en dörr, för vill ha 'insikt' och ha det öppet hela tiden in till hans rum liksom... Några tips? :)

2014-03-12
94omamma
94omamma

Våran ena katt sov i spjälsängen tills Lillen kom ut och har inte legat där sen dess. De tyckte han var lite läskig i början så de höll sej borta. Var även rädd att de skulle hoppa upp sen i sängen men har inte gjort de då han rör sej en del när han sover. Så det är nog ingen fara med att de ligger där nu. Ha något som täcket bebis sängkläder bara för att undvika allt hår som blir :)

2014-03-14
Maryhulth
Maryhulth
Barn på 3 år och 5 månader

Min katt la sig i smyg i sängen innan bebis kom ( vi såg bara vart han legat och lite hår aldrig honom) men inte en gång har han legat där sen bebis kom ha. Sover hellre mellan oss ;)

2014-03-13
Idussen
Idussen

Ehm. Lägger dit alu. Folie när vi är hemma och stänger dörren när vi åker bort... Katten hoppade i sängen en gång och blev livrädd av att landa på foliet så han flög iväg fort igen... Så ja, han hade ingen tanke på att tugga.... Sen dess har katten knappt rört sängen

2014-03-13
Hanfra
Hanfra
Bebis på 13 månader

har 1 katt hon håller sig undan vår son. sniffat på honom lite men hon är försiktig. har legat i hans säng när han inte vart där då skulle hon aldrig hoppa upp. var också orolig innan men du kommer märka snart hur dina katter ter sig mot din "nya" bebis :D

2014-03-13
Nrj88
Nrj88

Den ena katten är långhårig och fäller massor och nu är det helt grått av hår i spjälsängen, haha så nej inga katter i sängen (dom får ju liksom vara överallt i hela huset förutom i spjälsängen) och man har tyvärr hört historier om katter som har kvävt barn, så jag tänker inte ta några risker, även om de känner på sig att det är en liten bebis så kan det faktiskt gå fel endå, och ja jag är nojjig, men hellre för försiktig än att något hemskt händer :) vi kommer dock absolut inte stänga ute djuren när bebben kommer, dom kommer att få vara med ifrån första början, enda kravet är att katterna inte får vara i spjälsängen och att hunden får ligga nere vid mina fötter eller på golvet ist för på mig eller mina kuddar.. Hihi :) längtan är stor, efter vår lilla son.. Det blir ju vår '4e bebis' men vårt första barn, för våra 3 djur är ju mina bebisar också :)

2014-03-13
94omamma
94omamma

våra katter la sig i spjälsängen med, men efter dottern kom har de aldrig legat där. och du behöver nog inte oroa dig att katten lägger sig på bebisen, tror de känner på sig på något sätt, ena vår katt ska alltid ligga på men har aldrig närmat sig bebisen

2014-03-13
Johanna92sthlm
Johanna92sthlm
Bebis på 13 månader

Jag vill inte ha katterna i sängen när bebisen ska ligga där, för det första så blir det massa hår och så är det en stor risk.. Våra katter ligger alltid PÅ mig, dom är extremt mysiga och jag är rädd för att dom kommer att lägga sig på bebisen och kväva honom eller nått, det skulle vara världens mardröm, så nej inga katter i sängen när bebisen kommer :) jag provade att lägga ett kompostgaller ovanpå, så nu kommer dom ju inte i sängen iaf, men vet ju inte om dom förstår att dom inte får ligga där i.. Det märks väll, vi bor ju i hus och sonens rum är mitt i mot vårt sovrum så vill ju kunna ha öppet dit in, så att jag har uppsikt hela tiden.. (Även fast han kommer att sova i vårt sovrum på nätterna i början)

2014-03-13
94omamma
94omamma

Det finns överdrag man kan köpa men det kan man ju inte ha stängt när bebis ligger där. Stänga dörren är nog de enda jag kan komma på, eller sätta hel nätdörr.

Vi har dörren stängd till sovrummet när bebis sover för vi har en pratig katt. Men dom är ju lite smårädd för grabben båda två så jag är inte rädd att dom skulle hoppa i.

2014-03-13
burtonmamma
burtonmamma
Barn på 3 år och 11 månader

jag har en kiddyguard i trappan upp till övervåningen/sovrummen.

2014-03-12
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

det här är iofs inget tips. men mina katter älskade spjälsängen fram tills att min dotter föddes. sen dessa har de aldrig varit i spjälsängen(när hon sovit i den) å de är ett år sedan nu. Så om du inte får bort dom kanske dom gör som mina två och går bort självmant. prova med att kansle lägga ett godsedjur i "barn" storlek å se om dom fortfarande hoppar upp..

2014-03-12
myank001
myank001
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...