App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Ni som har höns, vill ni svara på lite frågor? :)

Funderar igen på att skaffa 2-3st hönor. Ev vill jag testa att hyra några över sommaren bara. Kan man skaffa tre kycklingar nu på våren, klarar de sig själva utan vuxna hönor som sällskap? Hur tar man hand om kycklingar? Sedan har jag sett en del annonser där man kan köpa ägg för att kläcks i maskin och få kycklingar på det sättet. Tänker att det vore roligt för barnen att följa hela vägen ifrån ägg till kyckling till höna. Men är det komplicerat? Hur mkt skötsel kräver en nykläckt kyckling om man inte har hönor som tar hand om dom? Eller måste man ha en höna som blir mamma åt dom? Hur lång tid tar det för en kyckling att bli en vuxen höna? Tacksam för svar! :)

2014-03-12
emcb
emcb

Puff

2014-03-13
emcb
emcb

Norrlänning: hur hittade du bondgården som de jan bo på under vintern? När tar ni hem dom och när lämnar du tillbaka dom?

2014-03-13
emcb
emcb

Haft samma tanke, men struntar själv i kycklingstadiet, iaf i nuläget. Fick tips av en kompis som är uppväxt på bondgård, att bygga en stor 'kaninbur' som hönsen kan bo i. Fungerar bra om de bara är två tre stycken. Här kan de bo på natten och i början, så de lär sig att detta är hemma. På dagen kan de sprätta runt i trädgården. Själv har jag valt Dvärgkochins, små jättefina hönor, som är sociala av sig. Lycka till!

2014-03-13
Kimmsa
Kimmsa

matar man kycklingar med ägg?! låter ju lite som kannibalism..

2014-03-12
josefinejimmy
josefinejimmy
Barn på 2 år och 3 månader

Om ni väljer att kläcka själva så har jag hört att dom hönsen inte kommer att ruva sedan. Spelar ju ingen roll om man inte har någon tupp och vill ha kycklingar men kan vara bra att veta

2014-03-12
elenor92
elenor92

Kom också på att börjar vi med ägg är risken stor att man får tuppar vilket vi inte vill, inget galande här tack :)

2014-03-12
emcb
emcb

Väljer i att börja från början så får du inga ägg iår :) dock brukar ju de som har höns veta om de har nån som ruvar bra som man kan ha och sen köpa befruktade ägg. Se dock till att man har någonstans att göra av kycklingarna efter man hyrt färdig eller att de tar tillbaka alla ( kanske de alltid gör) men det blir ju mkt tuppar som i slutet på sommaren kan vara mindre roliga att ha. Säkrast är nog att köpa några unghöns som är höns så kan man se dem växa och även få ägg från dem senare i sommar :)

2014-03-12
Liltith
Liltith

Kom på en till fråga: vilken ras lämpar sig om man mest är ute efter tama hönor som trivs med att bli hanterade och är sällskapliga? Att de värper bra är inte lika viktigt även om det är roligt men lite ägg :)

2014-03-12
emcb
emcb
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...