App icon

LiberoKlubben

Libero Sverige

Installera
 

Kan man anmäla detta?

Fick som sagt en räkning på närmre 4000kr idag för vatten/sophämtning. Efter samtal till kommunen så kom vi fram till att något var helt galet, enligt den förra ägaren så stod vattentätaren på 750kbm när VI flyttade in för 5månader sen. (Hon meddelade kommunen innan oss, så vi behövde aldrig skicka in papper på mätarställningen eftersom att hon gjort det) fick bara brev om att vi var varmt välkomna till denna kommun osv, och om vilka dagar det är tömning utav soptunnan. Som tur var så hade jag kvar papper på vad mätaren faktiskt stod på när vi flyttade in, 945kbm (skrev ju upp det, men behövde aldrig skicka in eftersom att de redan fått upplysning) och inte 750kbm som hon hade skrivit.. Det är nästan 200kbm vatten som VI skulle ha fått betalat åt henne (liksom ett års förbrukning).. Är förbannad på henne, hur kan man ens göra så? Finns det någon möjlighet att anmäla detta, är det ett 'brott'? Hon har ju liksom gjort oss betalningsskyldiga till något vi ej använt. Kommunen trodde att mätaren stod på ca 816kbm nu, men nej den står på 994, snacka om att dem fick en chock, dom förstod ju att något var galet. Så de ska hjälpa oss med detta så att det blir rätt. Känns bra att de litar på oss iaf, för annars skulle vi ha fått betalat för de där 200kbm vatten också, alltså 200x14,42 (vattenkostnad per kbm) så alltså 2884kr extra.

2014-03-10
94omamma
94omamma

Känns bara jobbigt att det är så mkt som har strulat. Och detta visste ju iaf förra ägaren om.. Men om det löser sig så anmäler vi ju inte, det känns onödigt att bråka. Men ändå jävligt surt att hon ska komma undan med så mkt..

2014-03-11
94omamma
94omamma

bättre att ni kommer överens än att ni börjar anmäla, då ligger ni ju på minus när nästa fel kommer upp... Nu ligger ni ju på plus, eftersom ni visar att ni vill lösa problemen utan att bråka...

2014-03-10
solskensmamman
solskensmamman

Men uppenbarligen kan man inte lita på någon annan än sig själv. Skönt att detta löser sig iaf..

2014-03-10
94omamma
94omamma

Ja det har vart en hel del saker mer, sånt som att pannan var trasig (märktes ju när vi flyttade in och börja elda, samt att vattenledningarna är hemmabygge som inte är godkända, men det har vi fått ersättning för.. Känns så jävla surt att bli lurade, inte lätt att veta allt heller, eftersom att man själv aldrig skulle kunna ljuga och dölja såna saker.

2014-03-10
94omamma
94omamma

Rörigt det blev såg jag nu.. Kommunen gör ju en beräkning på vad mätaren borde stå på, men den var ju helt felaktig, vilket betyder att vi skulle ha fått betalat för hennes vattenanvändning, eftersom att mätaren står högt över vad den beräknade ligger på, pga hennes fusk med siffror för att komma billigt undan.

2014-03-10
94omamma
94omamma
Ett fel har uppstått, försök igen senare.
Laddar...